- Det er kjekt å se hvordan kroppen former seg

Intervju06.10.2016Joachim Marhaug0

Charlotte Mentzoni er tilbake og prøver seg på NM etter 1,5 års avbrekk.

Charlotte Mentzoni har hatt fokus på utdannelse fremfor fitness siden hun deltok sist for 1,5 år siden.

Navn: Charlotte Mentzoni
Alder: 26 år
Høyde: 156 cm
Vekt: offseason 58-60 kg
Arbeid: Personlig trener
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Elitept
Klubb: Team Livefit

Meritter:
3. plass Stavanger Open 2013
3. plass Norgesmesterskap 2013
3. plass Nordiskmesterskap 2013
3. plass Norgesmesterskap 2014
2. plass Sandefjord Open 2015
2. plass Oslo Grand Prix 2015

Charlotte er født og oppvokst i Bergen. Hun har akkurat fullført bachelor i ergoterapi og har tidligere tatt utdanning som personlig trener og kostholdsveileder.

- For tiden jobber jeg som personlig trener på Aktiv365 Paradis. Mye av fritiden går til å være med venner og trene. For meg er trening noe jeg gjør fordi jeg syntes det er veldig kjekt, og ikke fordi jeg føler jeg må. Jeg liker å holde meg aktiv og blir fort lei av å gjøre det samme, så derfor er jeg glad i å trene variert og veksler mellom styrketrening, saltimer, crossfit, jogging og fjellturer. Jeg har alltid vært ganske aktiv og har tidligere drevet med cheerleading, sier Charlotte.

 

Føler seg rusten

Det er en liten stund siden Charlotte deltok sist og hun sier at hun føler seg litt rusten nå.

- Nå er det 1,5 år siden jeg stod på scenen sist, så jeg føler meg litt rusten i gamet. Jeg la fitness litt på hyllen etter sist gang for å ha fult fokus og fullføre utdannelsen. Nå er jeg klar for en ny sesong og jeg håper selvsagt på det beste. Mine største forventninger denne høsten er at jeg skal klare å levere en enda bedre pakke enn jeg noen gang har levert tidligere, smiler hun.

Skal bli bedre på sceneopptreden

Siden Charlotte har deltatt tidligere har hun bygget opp litt erfaring over hva man bør ha mer fokus på.

- Det jeg har fokusert litt ekstra på denne gangen i forhold til tidligere sesonger er sceneopptreden. Jeg har lagt litt mer tid ned i posering og I-walk, så da satser jeg på at det sitter enda litt bedre denne gangen. Man er alltid litt nervøs for å gå ut på scenen igjen, selv om jeg har gjort det en del ganger nå. Men de sier at: «det som ikke gjør deg litt nervøs, utfordrer det deg ikke nok» så jeg gleder meg veldig til å kjenne på denne følelsen igjen, sier Charlotte.

Holdt lenge på med Cheerleading

Hun har alltid vært aktiv og har blant annet gått på cheerleading i 6 år med mange konkurranser bak seg.

- Jeg har alltid likt å være aktiv. Jeg begynte på noe organisert trening på treningssenter når jeg gikk på ungdomsskolen og fortsatte å trene på egenhånd på treningssenter deretter. Siden den gang har jeg holdt meg opptatt med både lagsport (cheerleading) og styrketrening. Jeg gikk på cheerleading i 6 år og i løpet av den perioden var jeg veldig aktiv, jeg konkurrerte nasjonalt-, internasjonalt og et år på landslaget. Fantastiske opplevelser og minner å ta med seg videre. Jeg har også trent en del Crossfit og syntes at den treningsformen er gøy fordi det krever at du er allsidig og er flink på flere områder. Dermed finner man alltid noe som utfordrer deg og man kan bli bedre på, forklarer Charlotte.

Spiser brød på diett

Det er ikke ofte man ser at man har brød på en konkurransediett, men Charlotte spiser brød med pålegg på.

- Dietten min denne gangen har vært veldig annerledes enn de tidligere gangene jeg har stilt. Den har vært veldig variert og jeg har hatt mange valgmuligheter, den har inkludert mange matvarer som jeg savnet de andre gangene og tilberedningstiden har vært mye mindre noe som har gjort denne oppkjøringen mye enklere. Jeg har fire måltider i løpet av en dag og da har jeg fordelt de jevnt utover dagen, stort sett frokost kl 10, lunsj kl 14, middag kl 18 og kvelds kl 22. I tillegg har jeg etter treningsmat og et mellommåltid hvis jeg ønsker det. Noen av valgene og det jeg har spist mest av denne dietten er knekkebrød og brød med pålegg, kesam med bær eller frukt, hamburger, taco, speltlompe pizza, havregrøt, proteinbarer, frukt, smoothie og pannekaker.

 

- Jeg startet konkurransedietten på rundt 2000 kcal og er nå nede i rundt 1400. Jeg har hatt tre kutt i dietten og som du ser så har ikke kuttene vært store, det er småting som har forsvunnet underveis som nesten ikke har vært merkbart, forklarer Charlotte.

Hun prøver å få det meste av vitaminer og mineraler gjennom kosten. I disse månedene har hun i tillegg tatt multivitamin og kalsium tabletter på grunn av et litt mer begrenset kosthold og kaloriinntak. Kosttilskuddene har hun tatt for å være på den sikre siden. Charlotte bruker også ZMA før hun legger seg for bedre restitusjon.

- Jeg begynte med en matplan i april. Den gang følte jeg at jeg trengte litt struktur på kostholdet og målet da var å sørge for at kroppen min fikk de næringsstoffene den trengte. Deretter så begynte vi med konkurransedietten i midten av Juni.

Taco og hjemmelaget hamburger er favoritten hennes og det har hun spist mest av alle matretter i denne oppkjøringen og hun er ennå ikke lei. Etter dietten gleder hun seg aller mest til sushi eller hamburger med løkringer.

Familielivet

Tidligere syntes hun det har vært tungt fordi hun har jobbet, studert og hatt oppkjøring samtidig.

- Nå som jeg er ferdigutdannet og jobber på et treningssenter så syntes jeg det går mye bedre. Ingen studier på kvelden så da har jeg kveldene fri. Når jeg først drar på jobb så får jeg gjort treningen min samtidig og dermed blir det ikke noe ekstra kav med å dra på trening etter en jobb som er en helt annen plass. Så denne gangen har ting lagt veldig godt til rette for meg. Man merker selvsagt at man ser venner og familie mindre i denne perioden og at det sosiale begrenses litt, men så lenge man planlegger uken godt nok så får man tid til det man ønsker å prioritere, forklarer hun.

Tener styrke 5 ganger i uka

Charlotte trener hele kroppen fire ganger i uka + en sirkeløkt.

- Den siste perioden har jeg kjørt fem styrkeøkter: en sirkeløkt og fire helkroppsøkter. Mye varierte øvelser og ingen dager er like. Da har jeg kjørt øvelser som bla.: hip thrust, glute bridge, sumo beinpress, strake mark, donkey kickbacks, facepull, nedtrekk, reversed crunch, sidehev i kabel, skulderpress og shoulderkiller som er et supersett med tre ulike skulderøvelser osv. Settene varierer mellom 2-4 og repetisjonene ligger mellom 6-15.  Kardioen begynte jeg ganske lavt med 1-2 ganger i uken, nå er jeg oppe i 4-5 kardio økter i uken, sier Charlotte.

- Jeg har som nevnt prøvd å være flinkere denne sesongen med poseringstrening og prøvd å få til litt treninger på egenhånd. I tillegg er jeg så heldig å være med i Team Livefit som er veldig flinke til å holde poseringstreninger jevnlig. Det har hjulpet veldig å posere sammen med de andre på teamet og ikke minst få tilbakemeldinger. Så jeg har prøvd å få til en poseringstrening i uken og det er en god forbedring i forhold til tidligere år.

- Jeg syntes det er kjekt å trene alt, men jeg synes kanskje det er enda litt kjekkere å trene rumpe og lår. Dette er jo store muskelgrupper som vi er sterke i og som kan løfte mye vekt, og det er alltid kjekt. I tillegg syntes jeg det er mange kjekke øvelser for rumpe og lår. Det er interessant å se hvordan man kan forme muskulaturen ved å trene de ulike muskelgruppene. Jeg er mest fornøyd med magen.

 

Motivasjonen

Hva er det som får en fitnessutøver til å holde motivasjonene oppe dag inn og dag ut?

- Det er mange faktorer som påvirker min motivasjon. Mine mål, motgang, mine konkurrenter, forbilder og ikke minst venner og familie. Alle disse faktorene er med å bidra til at jeg ønsker å stå på litt ekstra og motiverer meg hver dag, forklarer Charlotte.

- Dessuten er mine største forbilder de gode personene jeg har rundt meg til enhver tid, venner og familie. Mine egne hverdagshelter som står på og har en enorm vilje til å oppnå det de ønsker. De inspirerer, sier hun.
Tidligere har Charlotte hatt veldig klare mål og ambisjoner med treningen. Mens nå er hun kommet til det stadiet hvor det viktigste for henne er å ha en frisk, sunn og sterk kropp.

- Jeg tar resten som det kommer, men jeg syntes det alltid er kjekt å utfordre seg selv litt, så jeg melder meg på halvmaraton, hinderløyper og crossfit open når det er, og da blir det litt ekstra fokus på det på treningene, smiler Charlotte.

Jobber som PT

Charlotte jobber som PT på Aktiv365 på Paradis i Bergen.

- Jeg trener også på Aktiv365 på Paradis i Bergen. Dette er også arbeidsplassen min og jeg trives veldig godt. Jeg syntes vi har et unikt miljø hvor de som trener der er en blanding av personer mellom 15-80 år. Alle går godt overens og atmosfæren er utrolig behagelig. Jeg syntes det er veldig fint å se at et treningssenter kan være slik.

- Mot høstens konkurranse har Elitept coachet meg. Og jeg har vært så heldig å bli fulgt opp av to fantastiske coacher i løpet av denne perioden. Anders Eilertsen har coachet meg siden April, også har Veronica Dalsnes coachet med de siste ukene inn mot NM nå. Jeg er utrolig fornøyd med opplegget både med appen, oppfølgning, medbestemmelse, ivaretakelse, diettplan og trening. I tillegg har Anders gjort ulike individuelle tilpasninger i forhold til skade og sosiale arrangementer som jeg har hatt denne perioden, slik at jeg føler at dietten ikke har begrenset meg på noen som helst måte og det har betydd enormt mye. Jeg er utrolig fornøyd!

Noen du vil takke til slutt?

- Jeg vil takke Elitept, Anders og Veronica for en så god oppkjøring, jeg hadde aldri trodd at man kunne trives så godt på diett. Jeg vil takke jentene og Fredrik i Team Livefit, jeg trives utrolig godt og det er et kjempe bra team. Jeg vil takke kjente og ukjente på sosiale medier som heier og kommer med fine og oppmuntrende kommentarer, jeg blir utrolig smigret og det gir meg ekstra motivasjon til å stå på videre. Tilslutt vil jeg vil takke venner og familie som jeg vet at jeg alltid kan regne med og som støtter meg hele veien! Uten dem ville jeg nok ikke vært der jeg er i dag.

Vi ønsker Charlotte lykke til!


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!