Fitnesskjønnheten Heidrun (18) er klar for Bodyfitness

Intervju07.10.2016Rita Immerstein0

Heidrun Ertsås har førsteplass fra Sandefjord Open i våres og nå er hun klar for NM.

Foto: Jørgen Orlin

Heidrun Ertsås bor på Løten og hun studerer siste året på idrettsfag ved Storhamar videregående skole. Hun arbeider i tillegg på en Mix-kiosk. Den 18 år gamle single atleten er 161 centimeter høy og veier 54 kilo i konkurranseform, mens offseason-vekten varierer. Hun stiller i Bodyfitness Junior -163 centimeter. Klubben hun stiller for er Team24Fitness, men til daglig trener hun på Family Sports Club i Løten. Den unge utøveren søker fortsatt sponsorer og hun er ambassadør for Nutramino og Bodypower.

Meritter
Da hun stilte for første gang gjorde hun en super suksess med følgende plasseringer;
1.pl Sandefjord Open -163cm debutant 2016
2.pl overall Sandefjord Open 2016
2.pl Kaliber Open -163cm 2016

Liker å ha kontroll

Som person er Heidrun veldig organisert og liker å ha 100% kontroll over dagene sine, samtidig som alt er på stell.

- Jeg er absolutt en kontrollfreak. Ofte må jeg skrive ned forskjellige ting i en bok, for eksempel hvordan dietten ser ut i et par dager eller når jeg skal gjøre forskjellige ting i løpet av en dag slik at dagene skal rulle mest mulig på skinner. Hvis jeg vet at jeg har alt på stell, så får jeg ro i sjela og det er så digg, forteller Heidrun med en latter og legger til; - Derfor er jeg ikke særlig spontan under diett, og endringer i planer blir kaos i hodet mitt.

 

- Samtidig er jeg også veldig avslappet av meg, og jeg hater å stresse. Har jeg en arbeidsoppgave så er jeg veldig på og går all in for å fullføre den, men har jeg mulighet til å slappe av så er jeg veldig avslappet. Jeg elsker å ta livet med ro, smiler hun. Men konkurranseinstinktet mitt er skyhøyt selv om jeg er en som liker å være best på alle arenaer jeg bryr meg om/prioriterer, og når jeg har et mål så er det virkelig ALL IN. Jeg henter masse av motivasjonen min herfra. Jeg nekter å ikke ha forsøkt å gjøre mitt aller beste for å oppnå det jeg vil, forteller hun bestemt.

Et skikkelig rush

Heidrun synes egentlig hele greia med å stille i konkurranse er fascinerende. Alt fra de lille, rareste triksene man gjør underveis på oppkjøring, peakweek, tan, blingbling bikinien, smykkene, hælene, sminken, matgleden.

- Alt er egentlig vært å få med seg. Rushet av adrenalin man får når man går på scenen er så sykt, og det kan virkelig ikke sammenlignes med noe annet. Man føler seg virkelig ustoppelig av å fullføre en oppkjøring. Alt slit blir bare glemt, for det er så verdt det. I tillegg lærer man enormt mye om seg selv ved å konkurrere i den sporten her. Jeg synes også at det er fascinerende at flesteparten av folk ikke aner en døyt om hva du gjør, og at man blir sett på som meget spesiell og det er gøy, legger hun til og ler godt igjen.


Heidrun sammen med Henriette som skal delta i Bikinifitness.

Lillebroren er en viktig støtte

Hun henter veldig mye støtte fra familien sin. Mamma, pappa, storesøster og spesielt lillebroren hennes er viktig.

- Jeg vet ikke helt hvordan jeg skulle klart meg uten lillebror faktisk, han er en av personene som har størst forståelse for det jeg holder på med. Jeg henter også mye støtte fra mine to nærmeste venninner, Kristine og Henriette. Det er så godt å ha noen som bare er der, forstår alle følelsene mine under prep, og som kommer med akkurat de riktige ordene til riktig tid. Henriette skal jo også konkurrere denne høsten, og vi har backet hverandre sykt mye denne oppkjøringen. I tillegg henter jeg støtte fra andre fitnessjenter i miljøet. Alle er så gode og skjønne, og man føler seg virkelig som en del av en stor familie. Coachen min Ellen Berg må også nevnes - hun er jo gull verdt, og jeg henter masse støtte og motivasjon fra henne.

- Men, det er ingen som klarer å motivere meg så mye som meg selv. Jeg har et sykt indre driv, og jeg pleier å visualisere meg selv oppnå drømmene mine, forteller Heidrun og utbryter: - Det hjelper meg supermye, og gjør meg 10 ganger mer gira!

 

Coachen legger opp kostholdet

Det er coachen til Heidrun, Ellen Berg, som legger opp dietten hennes. Det går i produkter som biff, kylling, fisk, ris/potet, riskaker, grønnsaker, egg, eggehviter og nøttesmør akkurat nå.

- Jeg har som regel hatt 5 måltider per dag under hele dietten + et postworkout måltid, og jeg sprer de utover dagen slik det passer seg. Havregryn blandet med proteinpulver, herregud jeg elsker det og kan aldri få nok, så dette blir nok min frokost for resten av livet, smiler Heidrun.

- Ellers er biff, nøttesmør og riskaker matvarer som jeg er veldig glad i uansett. Og banan! Casein blandet ut som en pudding er også veldig digg, det smaker jo som dessert, uansett om man er diettskadet eller ikke mener nå jeg, legger den smilende jenta til.

Treningsuka til Heidrun

I denne oppkjøringen her har hun kjørt et yt3 program. Treningsprogrammet er delt opp i 3 uker, hvor uke 1 er "tung" uke med 8-10reps, uke 2 er høyreps (14-18reps ca) og uke 3 består av masse droppsett og supersett.

- Uken min er delt opp slik at jeg trener bein på mandag, bryst, skuldre og kardio på tirsdag, fri eller aktiv hvile med kardio på onsdag, rygg og triceps på torsdag, skuldre og biceps på fredag med tilhørende kardio på torsdag og fredag. Lørdag har jeg treningsfri og søndag trener jeg de muskelgruppene som jeg trenger å ha mer fokus på. I starten av oppkjøringen trente jeg rygg, men nå har jeg gått over til hamstrings og mage. Når det kommer til antall øvelser varierer det litt, men cirka rundt 8. Også varier jeg fra 3-5 sett på øvelsene. Favorittøvelsene mine varierer veldig fra tid til tid. Men akkurat nå liker jeg best å kjøre seated leg curl, lying leg curl for hamstrings. Straight pulldown for lats. Front raise med stang (supinert grep) for skuldre. Litt rar blanding, forteller hun med et smil og legger til: - Men det er bare fordi det er under disse øvelsene jeg har best kontakt om dagen.

- Kardio har blitt justert etter behov, jeg har kjørt 30 minutter steady state kardio 4 ganger i uken nesten hele oppkjøringen. Men i det siste har kardioen økt til 2x30minutter 6 ganger i uken.

 

Vil plassere seg i toppsjiktet

Først og fremst er det hard trening og riktig mat som gjør at man kan nå et toppsjikt ifølge Heidrun. Man må ha stå på vilje og et sykt driv om å lykkes.

- Jeg føler det er viktig å levere hele pakken, ha en fin fysikk, bra utstråling, gode poseringer og vise feminitet på scenen. Synes Veronica Bødtker er et superbra eksempel her. Jeg føler hun har alt som skal til. Jeg ser veldig opp til henne, både som person og utøver. Utrolig fin person - og hun går på scenen som en dronning, forteller Heidrun.

- Jeg vil ikke legge skjul på at forventningene mine til NM er veldig høye. Jeg er sykt gira på den 1.plassen. Jeg sitter med en liten følelse at jeg har noe "uoppgjort" siden GP i vår, og vil virkelig vise hva jeg god for, smiler hun.

Vil stille i utlandet

Målet til Heidrun for 2016 er å få en topp 3 plassering, slik at hun kvalifiseres til å stille utenlands. Men drømmen hennes dette året er å kvalifisere seg til junior-VM nå i desember.

- Jeg har så innmari lyst til å få til å stille i junior-VM dette året. Når det kommer til 2017 har jeg ikke tenkt så veldig langt enda, jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å ta pause vårsesongen. Viktig å fokusere på skole og eksamener den tiden tenker jeg i og med at jeg går siste året på videregående. Det er nok litt greit for kroppen at den får litt pause også. Men samtidig har jeg et mål om å holde meg ganske lean og fullføre reverse dietten, for det gjorde jeg ikke sist gang, forteller hun leende.

- Kvalifiserer jeg til å stille utenlands åpner det seg litt flere muligheter og jeg har noen konkurranser i tankene som jeg har lyst til å være med på, så vi får se, legger den unge og lovende utøveren avslutningsvis til.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker Heidrun lykke til!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

I helgen ble Heidrun Ertsås junior verdensmester.
Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!