Se forvandlingen til Mette Myhre

Intervju12.10.2016Rita Immerstein0

Mette Myhre gikk ned fra 125 kilo til 70 kilo og elsker det nye livet sitt.

Foto: Privat og Jonas Ingstad

Mette Myhre sier det har vært verdt alt strevet og hun håper at andre også vil se at en endring bare er en vinn-vinn situasjon. Les hennes energiske historie her.

47-åringen Mette bor i Askim. Hun er gift og feiret sølvbryllup i sommer. Mette veide tidligere 125 kilo og har nå redusert vekten til 70 kilo fordelt på 166 centimeter. Hun er i utgangspunktet lærer, men jobber som inspektør på en barneskole nå, men hun har dette året hatt permisjon fordi de har en fostersønn her hjemme. Mette skal også jobbe noe på treningssenteret hvor hun trener; Family Sports Club i Askim. Der skal hun ha skal noen løpetimer og noe kursvirksomhet. I tillegg til dette er hun også i gang med PT-utdanning.

Åpen personlighet

Mette mener at hun nok er over gjennomsnittet åpen. Hun tror at hun gjennom denne prosessen har funnet seg selv igjen.

- Jeg tror jeg er blid og glad, skravlete, lett å bli kjent med. Jeg er glad i å bidra i sosiale sammenhenger. Jeg kommer veldig godt overens med de fleste, både unge, kjekke PT'er og folk i alle aldre. Jeg har et veldig godt ord på meg på jobb, jeg er til å stole på. Jeg pleier å si at jeg sier det jeg mener, og mener det jeg sier. Jeg er litt sånn what you see is what you get. Jeg er en følelsesbombe, litt en åpen bok, og jeg kan ikke fake, sier Mette.

 

Kos og sofatid

Livet var tidligere preget av mye kos og sofatid som Mette velger å kalle det. Hun hadde et dårlig kosthold, med både mye mat og mye usunn mat, mye godteri og mange rare vaner.

- Men det verste var nok den elendige selvtilliten, og det elendige forholdet jeg hadde til meg selv og min egen kropp. Jeg virkelig hata meg selv, og hadde liten tro på at en som meg i det hele tatt var verd å elske. Jeg hata klesbutikker, jeg hata å skulle pynte meg, jeg hata å bli sett. Alt var selvfølgelig slitsomt. Absolutt alt, legger hun til med et ekstra trykk.

Ble motivert underveis

Mette ble veldig motivert av framgangen og endringene hun opplevde. Hun ble også veldig motivert av all treningen, for Mette oppdaget hva kroppen hennes var i stand til.

- Her må jeg også nevne at jeg har hatt to aldeles fantastiske PT'er. De har vært store motivasjonsfaktorer. Jeg satte meg mange mål underveis, og det var veldig motiverende å nå de målene. Jeg løp først 5 km på KK-mila. Så løp jeg 10 km på KK-mila, 10 for Grete på Oslo Maraton og i fjor løp jeg halvmaraton på Oslo maraton, forteller Mette ivrig.

- Etter ett år og 30 kilo i minus var jeg hos en kirurg som lovte meg operasjon for å fjerne løs hud på magen om jeg gikk ned 10 kilo til. Det var selvfølgelig en kjempemotivasjon! Jeg gikk ned 20 kilo til og fikk to operasjoner hvor både mage og armer fikk en tøff runde, men med et fantastisk resultat om jeg får si det selv.

Matvaner er vanskelig å endre

Det tyngste har definitivt vært å endre matvanene for Mette. Treningen har hele tiden vært kjempegøy for henne så treningen (og PT) har vært det beste. Hun forteller at det har vært en fryd å se hva treningen gjorde med kroppen hennes.

- Jeg har alltid en eller annen plan for kostholdet som Nils har lagt for meg. Den inneholder mest info om antall kalorier jeg skal spise. Hva jeg skal spise snakker vi om underveis, forteller hun.

- Jeg spiser lite karbohydrater, fordi jeg synes det er enklest å kutte ut. Det blir mye salat, egg, skinke, kylling, gresk yoghurt, bær, proteinpannekaker, grønnsaks wok, fisk og andre proteinprodukter; barer, pudding, shakes og chips.

- Jeg tror mange ikke har et bevisst forhold til kosten sin og derfor sliter med det. Man velger enkle løsninger og har ikke et bevisst forhold til hva det gjør med kroppen din. Det er utfordrende å velge sunne løsninger; bare prøv å finne noe fornuftig å spise på en bensinstasjon?! Der er det jo masse fristelser, ferske boller, potetgull og sjokolade, utbryter hun. Skal jeg holde fettet unna og bygge muskler må jeg tilføre kroppen min riktig næring. Jeg har erfart at et riktig kosthold ikke bare gjør noe med kroppen min, men med psyken også. Den "drittmaten" jeg spiste før er ikke verdt det. For at maten skal være velsmakende finner jeg en del inspirasjon på nettet. Men egentlig velger jeg ting jeg i utgangspunktet synes er godt. Man må bare bruke hodet litt når man tilbereder ting som for eksempel å bruke ulike krydder. Jeg får litt tips fra Nils også. Jeg er opptatt av antall kalorier, av proteininnhold, fett og karbohydrater. Alt jeg nevnte ovenfor av matvarer er ting jeg er glad i og jeg prøver å variere en del så jeg ikke skal bli lei av ting, legger hun til med et smil.

Blogger om sin egen historie

I bloggen skriver Mette hovedsakelig om sin historie og veien fra "Feit og fæl til fit og lykkelig".

- Jeg tenker at jeg har en litt unik historie og kompetanse - og det vil jeg gjerne dele med andre. Jeg vil gjerne inspirere folk til å ta tak i livet sitt - og gjøre noen endringer. «Kan jeg, så kan du» er mottoet og jeg har tatovert «Impossible is nothing» på kroppen, forteller hun med glimt i øyet. Du kan få til det du vil. Jeg vil gjerne formidle at det er fullt mulig å endre livet sitt - og at det virkelig er verdt alt strevet, sier Mette.

 

- Jeg skriver om det jeg er opptatt av den dagen. Jeg prøver å være ærlig, og forteller om både opp- og nedturer. Jeg forteller om hvordan jeg takler utfordringer. Jeg forteller om min vei fra feit og fæl til fit og lykkelig. Overskrifter som Impossible is nothing, Not even the sky is the limit , A litle progress each day, The power of I am, Set yourself up for success og Fordi jeg fortjener det er typiske overskrifter i bloggen. Jeg har nok mye fokus på at alt er mulig, og hva du gjør når utfordringene kommer. Jeg prøver å få frem at nederlag ikke er farlig, for de kommer. Jeg skriver også om at mat og kos og følelser ikke hører sammen. At det er en jobb som krever sitt, men at det samtidig er mulig å få til, forteller Mette med stort engasjement og legger til: Jeg vet at folk har meldt seg inn på senteret etter å ha blitt inspirert av meg. Jeg vet om folk som har begynt å løpe etter å ha blitt inspirert av bloggen.

Støtte er avgjørende

Mette forteller at det har vært veldig viktig med støtte. Hun har en mann som har vært helt enestående for henne gjennom denne prosessen.

- Han har tatt masse ansvar for hus og barn for at jeg skulle få tid til å trene. Han har stadig kjøpt nytt treningstøy til meg og bare oppmuntret meg til å ha PT-timer, selv om det har kostet. Begge PT'ene jeg har hatt, har vært til uvurderlig støtte og motivasjon. Han siste har jeg trent med i 2 år nå - og han vet akkurat hva jeg trenger, han vet akkurat hvordan han skal støtte og motivere - og det betyr masse for meg. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten PT Nils Alexander Schaug som jeg nå også blir kollega med. Vi skal ha noe kurs sammen. Han har faktisk vært en liten tjukkas selv, og sammen har vi vært i Se og Hør, forteller Mette.

Endring krever vilje

Helse er for Mette å behandle kroppen sin bra. Hun vil gjøre det beste ut av det, så hun kan være frisk og i farta lenge til.

- Jeg tenker at jeg fortjener det beste. Skal jeg ha god helse trenger jeg å tilføre kroppen min nyttig mat, og ting som er bra for meg. Vilje er også viktig og jeg hashtagger ofte bildene mine på Instagram med viljestyrke. Du kommer ikke dit jeg har kommet uten en vilje av stål og en viljestyrke utenom det vanlige og du må ville endring, legger hun bestemt til.

Elsker trening

Mette trener som regel 10 økter i uka. Simpelthen fordi hun elsker det. Hun har 2 PT-timer i uka og av og til trener Nils og Mette sammen.

- Jeg trener styrke på egenhånd de fleste andre dager. Jeg er med på Bootcamp som senteret har nå i høst og jeg er med på løpetime. Jeg løper ute og trener styrke sammen med datteren min på 19 år. Da hender det at der er jeg som er PT, og ikke trener så effektivt selv. Jeg er av og til med på andre timer på senteret bare for moro skyld, eller for å trene sammen med datteren min og da blir det ofte TRX-timer og X-fit timer. Nå har jeg også løpetimer selv på treningssenteret, smiler hun. Jeg elsker trening og jeg elsker å løfte tungt og mye. Jeg elsker å sette meg mål - og å nå dem. Jeg elsker å se hvordan kroppen forandrer seg! Jeg elsker det å ha blitt kjent med min egen kropp og jeg elsker å oppdage hva kroppen min faktisk er i stand til. Jeg elsker selvtilliten det gir meg og jeg elsker musklene som kommer til syne. La det ikke være noen tvil om at jeg elsker det jeg gjør, forteller hun lidenskapelig.

Fått et nytt liv

Hun er takknemlig for muligheten til å dele sin historie for hun har snudd opp ned på livet sitt.

- Jeg har virkelig gått fra feit og fæl til fit og lykkelig. Jeg har et helt nytt liv i dag og jeg skylder treningssenteret og PT'en livet mitt rett og slett, forteller hun. Trening og et godt kosthold har gitt meg et helt nytt liv og jeg elsker mitt nye liv. Aller mest viktig er at jeg elsker meg selv, legger hun til og er alvorlig og glad samtidig. En ting er den endringen som har skjedd med kroppen, men den endringen som har skjedd innvendig er minst like viktig for jeg har gått fra null selvtillit til å elske meg selv.

- Det er dessuten et poeng for meg at jeg har gjort dette på den "riktige" måten! Ingen slankeoperasjon ble gjennomført og jeg har forbrent flere kalorier enn jeg har tilført kroppen. Men det er også et poeng for meg at dette egentlig bare er en vinn-vinn situasjon. Du har alt å vinne og ingenting å tape på en slik endring jeg har gjort, avslutter Mette og smiler stolt.


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Se fitnessreisen til denne spreke 73-åringen
Etter at Kelly ble lam besluttet ektemannen hennes gjennom 14 år å gjøre det slutt etter 4 dager.
Nå har hun operert vekk den overflødige huden. Se hvordan hun ser ut nå!
Går Eddie Hall fra strongman til bodybuilding?
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!