Kjenner du Zydrunas igjen?

Strongman23.10.2016Rita Immerstein1053

Strongmanprofilen Zydrunas Savickas har gått betydelig ned i vekt.

At strongmen i verdensklassen både har høyden, vekta og ferdighetene i orden er det ingen tvil. For Zydrunas Savickas ble tydeligvis vekten altfor høy for ham, for han gjennomgått en stor forvandling og gått ned mange kilo og redusert fettprosenten betraktelig.

Vunnet det som er å vinne

Mannen har med kallenavnet «Big Z» en fantastisk karriere som styrkeløfter og konkurrerende strongman. Giganten fra Litauen er den eneste som har vunnet hver eneste moderne strongmankonkurranse. Han har vunnet Verdens Sterkeste Mann i 2009, 2010, 2012 og 2014 og inntatt seierspallen 8 ganger på Arnold Strongman Classic i 2003-2008, samt 2014 og 2016. Han har også tatt titler i 2005 og 2006 på IFSA Strongman Championship. Han har i tillegg rekorden i tømmerløft, en klassisk strongmanøvelse hvor man utfører en form for snatch med en stor stålbar.

Selv om Savickas har vært en av de mest suksessfulle strongmen-utøverne i verden har han ikke hatt mest fokus på fysikken som utøver. I 2009, mens han tok tittel etter tittel over flere år, var han, mildt sagt, en av de mest røslige blant strongmanutøverne. Rett skal være rett, for magen hans hindret ham aldri å konkurrere på et høyt nivå og han overvant den mer fettfattige og rippede Mariusz Pudzianowski fra Polen i bil-markløft i 2009.

 

Dette er nå helt forandret for han har slanket bort fettprosenten i løpet av de siste månedene. Beviset ligger i bildene som vises her hvor det ene er fra hans tidligere strongmankonkurranser og et som er tatt relativt nylig. De store forandringene har tydeligvis også blitt gjennomført over svært kort tid for bildene på Instagram viser raske og store forandringer. Han viser en slankere versjon av seg selv og ansiktet er definitivt mer markert.

Hvordan har han gjort det?

Savickas har ikke i detalj fortalt hvordan hans diett har sett ut, men det er ikke utenkelig at den likner på Bjornsson sin diett. Det betyr at han har spist mye proteiner i form av fisk, kylling og biff. I tillegg har han spist rene karbohydrater i form av poteter og fargerike grønnsaker. Noen måltider er postet og lagt ut på Instagram.

Savickas som nå er 41 år gammel var mer eller mindre født til å bli en strongmanutøver. Han startet med konkurranser i styrkeløft da han var 16 år gammel og ble den første litaueren som tok totalt 1000 kilo på knebøy, markløft og benkpress til sammen. Med andre ord har han lagt bak seg noen imponerende prestasjoner så langt!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Det er en fantastisk følelse å bokstavelig talt bli en ny mann, sier han.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Hun veide 160 kg på det meste og fikk så vidt plass i en vanlig personbil. Da tok hun grep!
Denne mannen går ned i vekt etter måneds lang diett på McDonald's.
Hvorfor går noen opp i vekt når de tilsynelatende gjør alt riktig? Se svaret.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!