Norges Sterkeste Kvinne 2016

Strongman02.11.2016Kikki Berli-Johnsen0

Se bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Kvinne 2016.

Norges Sterkeste Kvinne ble arrangert parallelt med Norges Sterkeste Mann. I år stilte syv sterke kvinner til start, et startfelt som viste seg å være uhyre sterkt.

Det var ingen kvalik til NSK i år, og heller ingen cut, da det var så få som stilte, så kvinnenes første øvelse var Apollons Axle for reps, 60 kg for et minutt. I denne øvelsen imponerte Cecilie Wormdahl og Herborg Sjærpe stort. Begge disse kjørte mange reps med bortimot feilfri teknikk, og kom på henholdsvis 1. og 2. plass i denne øvelsen. Kikki Berli-Johnsen og Sigrid Hoven, derimot, var ikke fornøyd med egne resultater der de begge ble stående med 3 repetisjoner, og dermed endte på delt sisteplass. Nina Hake sto for det største gliset da hun fikk godkjent en rep som hun slet med å få presset opp.

Neste øvelse var farmers walk. Loddene kvinnene skulle bære veide hvert 90 kg, og skulle bæres totalt 30 meter, med vending på 15 meter. Alle jentene gjorde en kjempeinnsats i å bære disse totalt 180 kg kjapt og effektivt, og kjappest av alle var Kikki, som vant øvelsen foran Sigrid.

Tredje øvelse var dekkvelt. Et dekk på drøye 300 kg skulle veltes fire ganger så fort som mulig. Alle jentene hadde veltet et såpass tungt dekk, men som den strongmaninteresserte leser vet, så er ikke dekk like, så dermed kan et 300 kg dekk være veldig enkelt å velte, mens et annet er vrient å velte. Alle jentene fikk til å velte dekket, og kjappest av alle var Sigrid, som gjorde de fire veltene 0,7 sekund kjappere enn Kikki. Sandra Mari Helgås kom på tredjeplass.

Fjerde øvelse var lastebiltrekk. 12 tonn skulle trekkes drøye 20 meter på et gulv man allerede under dekkvelt hadde oppdaget var såpeglatt. I forkant av øvelsen ble forskjellige sko prøvd ut av forskjellige utøvere, og flertallet endte opp barbeint. Alle som en opplevde å skli på det glatte gulvet, alle som en slet med det veldig elastiske tauet, så dermed ble trekkteknikken til samtlige så som så. Med god hjelp av et veldig aktivt publikum ble lastebilen likevel trukket. Linda Gausland hadde aldri trukket en lastebil før, og imponerte stort med å likevel få trukket den nesten 6 meter. Vinner av øvelsen ble Kikki, med Sigrid hakk i hæl.

Etter dag en ledet Kikki konkurransen med et poeng foran råsterke Sigrid. Øvelse fem, og første øvelse på lørdagen, var tønneloading. 4 tønner på henholdsvis 50, 60, 70 og 80 kg skulle lastes opp på ei plattform på ca. 115 cm på kjappest mulig tid. Tønnene ble plassert i forskjellig avstand til plattformen, noe ingen av jentene var forberedt på. Alle tok likevel utfordringen på strak arm. Jentene imponerte stort i denne øvelsen, med en innsatsvilje man normalt må se langt etter. Sandra brølte at hun slettes ikke var ferdig da speaker Håvard Lilleheie sa at hun var ferdig da hun ikke fikk opp den siste tønna på første forsøk, Sigrid fikk alle i publikum til å holde pusten da hun snublet med tønna rett før bordet og alle jentene fikk publikum til å rope og juble under loadingen. Kikki vant øvelsen, med Sigrid på andreplass og Cecilie på tredje.

Siste øvelse var selve signaturøvelsen i strongman; atlassteiner. Steinene veide 75, 90, 100, 120 og 130 kg, og skulle opp på den samme 115 cm høye plattformen som tønnene. Også i denne øvelsen imponerte jentene stort, både med tempo, styrke og teknikk. Cecilie hadde et mål da hun dro til Storefjell for å konkurrere i NSK, og det var å greie å løfte 120 kg steinen. Det gjorde hun med glans, og vant dermed prisen for konkurransens gladeste utøver der hun jublende hoppet rundt før hun forsøkte seg på 130 steinen. Hun lyktes ikke helt på den, men var fortsatt jublende lykkelig.

Vinner av øvelsen ble Kikki, og med dette hadde hun vunnet tittelen Norges Sterkeste Kvinne for fjerde gang.

Bilder

Se bilder fra Norges Sterkeste Kvinne og Mann her.

 

 

 


Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.

Norges Sterkeste Kvinne 2013

Strongman24.09.2013138

Norges Sterkeste Kvinne 2013 er kåret. Se reportasje her.
Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Ole Martin Kristiansen spiser over 8000 kcal hver dag. Se hva han spiser her!

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Norges Sterkeste Kvinne 2013

Strongman24.09.2013138

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!