Jon Hassan Abdullah

Intervju19.07.2007Joachim Marhaug1

Stilte første gang i 2005 og fikk en 5. plass. I år ble det pall-plass på Jon Hassan hvor han endte på en 2. plass i Sandefjord Open.

Navn: Jon Hassan Abdullah DSC_2716.jpg
Alder: 27
Bosted: Moss
Arbeid: Sjåfør
Høyde: 174cm
Vekt: 74 on og ca 83 offseason
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Ingen foreløpig.... Håper jo på da;)

Fortell litt om deg selv
Jeg er en rastløs, og til tider "hyper" gutt, kanskje til tider litt for "hyper";). Hvis jeg ikke er på jobben, som jeg tilbringer ganske mye av tiden min til, så liker jeg å slappe av med en film, eller dra på kino med venner.. Fester ikke veldig ofte, men tar gjerne en fest en gang iblant. Veldig glad i å gå turer hvis det skulle være tid til det.... Når det gjelder trening, så har jeg jo trent siden jeg var 20 år ca, men ikke seriøst siden jeg startet på lasses gym, der Lasse Edwardsen fikk lurt meg med på å stille i Athletic fitness for første gang, i Oslo grand prix i 2005, og siden den gang ble jeg helt hekta!!! Utrolig deilig å kunne oppnå noe, og se hvor stor fremgang du kan få, ved å spise å trene riktig. For meg var det bare Gull og klare å fullføre dietten første gang, det ga meg mer enn noe annet!! Som sagt så trener jeg på Lasses gym på jeløya i moss, hvor jeg nå har trent i rundt tre år vel.. og der trivdes godt ifra aller første dagen jeg satte foten min inn døra.. Når det gjelder måten jeg trener på, så varierer jeg litt på trenings splitter i uka, men holder meg oftes til 5 - splitt, hvor jeg da fokuserer på å kjøre den muskelgruppen jeg har den dagen helt ut, og kjøre ett kjapt og effektivt trenings pass. Jeg pleier som regel å få unna ett pass på rundt 45 - 60 min. For meg fungerer det bra, også slipper jeg å tilbringe hele dagen på gymmet, hvor enn hyggelig det er på Lasses gym:=) Når det gjelder spising, så går det mest i ris og pasta i karbohydrat form, og tunfisk, protein shake, kyllingfile, egg, og fisk. (pøver å varierer maten mest mulig).

Merittliste
5.plass Oslo Grand prix 2005
10.plass Oslo Grand prix 2006
2.plass Sandefjord open 2007
4.plass Oslo Grand prix 2007
Alt er i Athletic Fitness for herrer.

Fortell om din treningsbakgrunn?
Har alltid holdt på med fotball i alle år, spilte de siste årene mine i rygge, som var i 3 divisjon på den tiden.. etter så mange år, stoppet inntressen min for å spille fotball DSC_2738.jpghelt opp, jeg følte meg rett å slett lei, og utbrent. Trengte en helt ny hobby, men hva skulle det være?..Hadde noen kamerater som trente på ett gym, og tenkte jeg skulle prøve det, og det endte jo opp med at jeg ble helt hekta, og har vel aldri sett meg tilbake på fotballen den dag i dag.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
09.00 spiser frokost, 10.00 drar på jobb, ca 17.00 ferdig på jobb, hvis ikke det blir noe ekstra.. ca.17.30 drar på trening, 18.45- 19.00 ferdig med trening, drar hjem for å spise, spiser ca hver tredje time, ender opp med sånn ca 6 - 7 måltider om dagen. 20.00 mat, 23.00 protein shake og leggetid.(varierer litt, kommer ann på hvordan jeg jobber osv. men stort sett så ser det slik ut)

Hva er dine mål og ambisjoner?
For begynne med små mål vel, mitt mål er å vinne NM, og Oslo grand prix, og hvis det evt skulle være en mulighet for det, å delta i nordisk. Hvem vet!!;) (skal vel ikke nekte for ar EM høres spennende ut også da;)

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Kort og godt: meg selv, og mine forbilder, (bla arnold schwartzenegger..)For min egen del, var det vel at jeg følte meg litt spinkel, og som gutt så vil jeg jo helst ikke være det;) pluss at det var noe jeg kunne holde på med, etter at jeg hadde spilt fotball i så mange år, og ikke orket det mer, trengte jeg noe annet å bedrive tiden med..

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Må si det, har jo ikke holdt på så lenge;) Er veldig fornøyd med resultatene i år da! Satser på å gjøre det enda bedre!

Hvordan trener du? (dette er ett nytt 4 - splitt program jeg trener nå)
Mandag: Framside lår og legger
Tirsdag: Skuldre, biceps
Onsdag: fri(evt kardio og mage)
Torsdag: Bryst, triceps
Fredag: Rygg,bakside skuldre, bakside lår, mage trening kjører jeg ett par ganger i uken.
Lørdag: Fri
Søndag: Fri

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper
-Bryst Flyes hantel20070414_0005.jpg
-Skuldre liggende uthev(baksiden)
-Triceps Dips
-Biceps Hammercurl
-Rygg Stående roing
-Forside lår knebøy
-Bakside lår utfall
-Legger leggpress i benpress maskin
-Mage crunch i skråbenk

Hvordan spiser du?
Helt vanlig utenom diett, så består det vel for det meste av ris, og pasta når det gjelder karb kilder. Og kyllingfile, tunfisk,proteinshake,eggehviter når det gjelder ptotein inntak. Passer på å få i meg bra med ren omega 3 fettsyrer, godt energi og fettforbrennende tillskudd;)

Bruker du kosttilskudd?
Hele året går det i multi- vitaminer og mineraler, cell-max, glutamin, ala, omega3, whey protein til tider kreatin. På diett bruker jeg også Bcaa, og legger til litt linfrøolje også.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Glutamin og omega 3, er å anbefale på det sterkeste!! Glutamin fordi det er ett must, og fordi det styrker immunforsvaret ditt, og gir deg kjappere restitusjon etter trening. Omega 3 fordi det setter i gang forbrenningen din, og gir deg masse energi!!

 

Hva er dine beste løft med vekter?
Ikke verdens sterkeste, trener heller ikke så veldig tungt, satster mer på kontakt med muskel. Kun korte perioder med tunge løft. Men det jeg har er: 150kg benkpress, 160kg i "dype knebøy"(helt ned)

Har du noen forbilder?
Hmmm.... Arnold er jo en, men satser jo ikke på å bli så stor, eller bli en kroppsbygger, men beundrer måten han satte mål og klarte det, og hvor hardt han trente!!

Hva motiverer deg?125_2534.jpg
Resultater og fremgang!! Og mennesker rundt meg som trener hardt og oppnår gode resultater.

Hva gjør du for å komme i form?
Stram diett, mye kardio, Lite karb, mye sunt fett, og effektiv trening!

Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?
Spise ca hver tredje time, trapp ned på karben, og begynn med litt mer kardio.. ikke gi opp, kroppen har en rar måte å holde fett på, til slutt så slipper det;)

Hva synes du er din beste prestasjon?
2.plass i sandefjord open 2007

Har du noen forslag til enkle og sunne måltider?
Jeg liker godt å ta to bokser tunfisk, blande det godt med salat, og litt dressing. Kjapt enkelt, og beste av alt, masse proteiner, og lite karb;)

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Må vel si armene mine. Måler 45cm i omkrets på lille meg;)

Hva er ditt treningstips til nybegynnere?
Start pent!!! Det er veldig mange nybegynnere som begynner å trene for mye, for tungt og for fort. Og det kan fort ende med skader. Ta det rolig, fokuser heller på å lære deg alle øvelsene helt korrekt, og med god kontroll. Start med høye rep, mellom 15-20 rep, og kjenn etter når du utfører øvelsene om du kjenner du treffer det punktet du skal trene. Anbefaler å spørre en instruktør ved gymmet ditt, slik at han/henne kan guide deg til en trening uten skader og med god fremgang. Finn ut hva du vil oppnå, og sett deg små mål om gangen. .Jeg kan love deg at du får mer igjen for det, og bedre resultater!!


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!