Heidrun Ertsås er verdensmester

Fitness12.12.2016Joachim Marhaug0

I helgen ble Heidrun Ertsås junior verdensmester.

Foto: Igor Kopcek, Eastlabs

I helgen var det VM i Santo Domingo for junior og master. Vår egen Heidrun Ertsås på bare 18 år ble kåret til junior verdensmester i Bodyfitness. Vi gratulerer! Og vi fikk ikke bare èn, men to verdensmestere. Nina Indset gikk også av med tittelen som verdensmester i masterklassen.

Slik trener Heidrun

I oppkjøringen til NM har hun kjørt et yt3 program. Treningsprogrammet er delt opp i 3 uker, hvor uke 1 er "tung" uke med 8-10reps, uke 2 er høyreps (14-18reps ca) og uke 3 består av masse droppsett og supersett.

- Uken min er delt opp slik at jeg trener bein på mandag, bryst, skuldre og kardio på tirsdag, fri eller aktiv hvile med kardio på onsdag, rygg og triceps på torsdag, skuldre og biceps på fredag med tilhørende kardio på torsdag og fredag. Lørdag har jeg treningsfri og søndag trener jeg de muskelgruppene som jeg trenger å ha mer fokus på. I starten av oppkjøringen trente jeg rygg, men nå har jeg gått over til hamstrings og mage. Når det kommer til antall øvelser varierer det litt, men cirka rundt 8. Også varier jeg fra 3-5 sett på øvelsene. Favorittøvelsene mine varierer veldig fra tid til tid. Men akkurat nå liker jeg best å kjøre seated leg curl, lying leg curl for hamstrings. Straight pulldown for lats. Front raise med stang (supinert grep) for skuldre. Litt rar blanding, forteller hun med et smil og legger til: - Men det er bare fordi det er under disse øvelsene jeg har best kontakt om dagen.

- Kardio har blitt justert etter behov, jeg har kjørt 30 minutter steady state kardio 4 ganger i uken nesten hele oppkjøringen. Men i det siste har kardioen økt til 2x30minutter 6 ganger i uken.

Videre deltok også Enzo Abidar og han fikk en flott 4. plass. Det fikk også Jakob Dreyer. Lena Haugen kom til semifinalen, mens Nadia Isabella Pettersen og Camilla Brahns kom ikke videre dessverre.

 

 


Foto: Tone Opheim


Det norske landslaget er i form

Styrkeløft18.11.201799

Styrkeløft-VM i Pilsen.
Kamilla Kolvig (26) løftet VM kravet.
Se hvordan det gikk med våre utøvere i VM i El Salvador.

Marius stjal showet i Larvik

Fitness01.12.2015225

Se bilder og reportasje fra UPBF NM og VM i Larvik.

Det norske landslaget er i form

Styrkeløft18.11.201799

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!