Arild Haugen innrømmer dopingbruk og advarer nå andre

Strongman16.01.2017Joachim Pedersen0

Arild Haugen holder i dag foredrag og bruker sin egen erfaring til å forebygge doping.

Arild Haugen som var en av verdenes sterkeste menn og slo rekord på atlasstein-serien under Verdens Sterkeste Mann innrømmer i dag dopingbruk, men angrer veldig. Han ønsker i dag å bote for det han har gjort, stå frem og forebygge dopingbruken slik at andre ikke tar samme dumme valg slik han gjorde. Det har ødelagt deler av helsen han.

Han ønsker å ta ansvar for at han tidligere har vært et dårlig forbilde som brukte doping.

- Etter hvert som jeg ble bedre og bedre og kom på et høyere nivå innså jeg at det ikke var realistisk eller mulig å bli verdens sterkeste mann uten doping, forteller Haugen til TV 2.

Han kom på 8. plass i 2008 under Verdens Sterkeste Mann. Nivået er høyt, men kan ikke sammenlignes med strongman i Norge.

TV 2 møtte Arild Haugen på et treningssenter i Bergen der han holdt et foredrag om dopingbruken hans og hva det gjorde med ham.

- Jeg har gjort meg en del erfaringer og fått andre verdier. Samtidig så ønsker jeg å gjøre opp for meg, bote for at jeg har vært et forbilde for mange andre som har satset på strongman, forteller han til TV 2.

- Det er vanskelig å fortelle hva dopingen gjør med kroppen for en som ikke har prøvd det. Hvis du tenker at kroppen er full av hormoner og du begynner å tukle med flere av de, blir det til slutt total ubalanse i hele kroppen og da starter en evig nedtur som det veldig vanskelig å komme ut av, sier Arild til TV 2.

Arild mener at dopingen er blitt et samfunnsproblem og at det tidligere var et idrettsproblem. Det er langt mer utbredt  og sosiale medier som Facebook, Instagram osv legger et enormt kroppspress. Han ønsker nå å bruke sin egen kunnskap og erfaring til å forebygge og hjelpe ungdommer til å ta de rette valgene og ikke gå i fella slik han gjorde.

- Nå sitter jeg med kunnskap og har vært gjennom den reisen som jeg ikke ønsker at noen andre skal gå, og jeg har veldig lyst å engasjere politi, helsevesen og ta en del av ansvaret for å gjøre dette på rett måte, avslutter han.

Kilde:
http://www.tv2.no/a/8862920/


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013607

Savner du Arild Haugen i strongmansirkuset?
Se video.

Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012113

Arild Haugen forteller om Team Nordic Power og City Gym.

Arild i mål på under 4 timer

Strongman24.03.2012260

Arild Haugen deltok på Sesilåmi i helgen.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013607

Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012113

Reduser fettprosenten, bygg muskler og forbedre prestasjonene.

Spennende proteinbrød

Kosthold17.07.2019563

Lag et spennende proteinbrød i helgen.

Fitnesspai - muskelmat

Kosthold16.07.20191365

Bygg muskler med fitnesspai. Se oppskriften.

Søtpotetpannekake

Kosthold13.07.2019756

Søtpotet er sunt. Hvorfor ikke lage en søtpotetpannekake?

Slik pusher du andre på trening

Trening12.07.2019515

Dette er metoden å pushe din treningspartner på trening. Se video.