Arild Haugen innrømmer dopingbruk og advarer nå andre

Strongman16.01.2017Joachim Marhaug0

Arild Haugen holder i dag foredrag og bruker sin egen erfaring til å forebygge doping.

Arild Haugen som var en av verdenes sterkeste menn og slo rekord på atlasstein-serien under Verdens Sterkeste Mann innrømmer i dag dopingbruk, men angrer veldig. Han ønsker i dag å bote for det han har gjort, stå frem og forebygge dopingbruken slik at andre ikke tar samme dumme valg slik han gjorde. Det har ødelagt deler av helsen han.

Han ønsker å ta ansvar for at han tidligere har vært et dårlig forbilde som brukte doping.

- Etter hvert som jeg ble bedre og bedre og kom på et høyere nivå innså jeg at det ikke var realistisk eller mulig å bli verdens sterkeste mann uten doping, forteller Haugen til TV 2.

Han kom på 8. plass i 2008 under Verdens Sterkeste Mann. Nivået er høyt, men kan ikke sammenlignes med strongman i Norge.

TV 2 møtte Arild Haugen på et treningssenter i Bergen der han holdt et foredrag om dopingbruken hans og hva det gjorde med ham.

- Jeg har gjort meg en del erfaringer og fått andre verdier. Samtidig så ønsker jeg å gjøre opp for meg, bote for at jeg har vært et forbilde for mange andre som har satset på strongman, forteller han til TV 2.

- Det er vanskelig å fortelle hva dopingen gjør med kroppen for en som ikke har prøvd det. Hvis du tenker at kroppen er full av hormoner og du begynner å tukle med flere av de, blir det til slutt total ubalanse i hele kroppen og da starter en evig nedtur som det veldig vanskelig å komme ut av, sier Arild til TV 2.

Arild mener at dopingen er blitt et samfunnsproblem og at det tidligere var et idrettsproblem. Det er langt mer utbredt  og sosiale medier som Facebook, Instagram osv legger et enormt kroppspress. Han ønsker nå å bruke sin egen kunnskap og erfaring til å forebygge og hjelpe ungdommer til å ta de rette valgene og ikke gå i fella slik han gjorde.

- Nå sitter jeg med kunnskap og har vært gjennom den reisen som jeg ikke ønsker at noen andre skal gå, og jeg har veldig lyst å engasjere politi, helsevesen og ta en del av ansvaret for å gjøre dette på rett måte, avslutter han.

Kilde:
http://www.tv2.no/a/8862920/


Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013534

Savner du Arild Haugen i strongmansirkuset?
Se video.

Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Arild Haugen forteller om Team Nordic Power og City Gym.

Arild i mål på under 4 timer

Strongman24.03.2012235

Arild Haugen deltok på Sesilåmi i helgen.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013534

Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!