5 ryggøvelser du bør gjøre

Trening17.02.2017Joachim Pedersen0

Dette er ryggøvelser du kanskje ikke har gjort før.

Gode ryggøvelser er et must for de som ønsker å bygge solid muskelmasse på ryggen. Ryggen er en stor muskelgruppe som tåler mye juling. Det er kanskje ikke så lett å gjøre alle øvelsene helt korrekt. Derfor har vi lagt med videoer i denne artikkelen av øvelsene. Da får du lært deg teknikken. Husk alltid å kjør lette vekter og lær deg teknikken før du legger på mer vekter. Og aldri legg på så mye vekter at det går utover teknikken din. Det er bedre å kjøre lettere med 100% korrekt teknikk enn å prøve å imponere andre med sinnsykt tunge vekter, mens teknikken er ute av kurs og du begynner å involvere andre muskler som tar over for løftet. Det er ingen lur ide.

Du har sikkert gjort noen av disse øvelsene, og noen har du sannsynligvis ikke har hørt om. Uansett tilfelle, vil du få størrelse og en funksjonell rygg med disse fem øvelsene.

Markløft

Ja, den har vi vel alle faktisk hørt om, men det er ikke til å legge skjul på at markløft er en av de grunnleggende øvelsene som bør være i ethvert treningsprogram. Så den må med! Du bygger muskler og får økt styrke. Om du er nybegynner eller ikke har ingenting å si. Markløft er en øvelse alle kan gjøre, men bare sørg å få gjort den riktig. Øvelse gjør mester. Kjør lette vekter i starten til du får dreisen på øvelsen og er du usikker spør en instruktør eller noen andre på gymmet om de kan vise deg hvordan man gjør den.

Meadows rows

Det morsomme navnet på denne øvelsen er faktisk bare en versjon av T-bar av enarms hantelroing. Dette er en flott øvelse med en litt annerledes vri. Den bygger størrelse og er absolutt en øvelse du bør legge til i programmet ditt. Er du usikker på hvordan du skal utføre den kan du ta en titt på videoen nedenfor.

J Pulldowns

Dette er en veldig enkel, men svært effektiv øvelse og den er en fin måte å trene ryggmuskelen (latsen). Du kneler foran en kabelmaskin hvor trinsen er festet øverst med et tau. Roter overkroppen litt fremover, ta tak i tauet og lås så albuene (slik at de ikke bøyer seg). Dra deretter armene nedover i en pendel lignende form til du har kommet ned til brystet og dra deretter armene innover ved å låse opp albuene igjen. Se videoen nedenfor for eksakt utførelse.

Lat Pull-ins

Dette er en interessant øvelse. For å isolere latsen så kjører du en form for ro eller nedtrekk øvelse og det er bra. Denne øvelsen derimot får du en annen vinkel og motstand på muskelen. Du får dratt motstanden ut mot siden som blir så strukket innover. På den måten får du en langt bedre strekk.

Dumbbell Incline rows

Denne øvelsene har du kanskje hørt om eller vært borti før. Dette er en øvelse som utføres liggende på en benk med manualer og den trener hele ryggen, også øvre del av rygg. Denne øvelsen er også perfekt for å unngå juks fordi du klarer ikke å bruke moment (gynge, lene seg over m.m.) til få vektene opp. Du må faktisk bruke ryggmusklene til å dra vektene opp. Og siden overkroppen støttes på en benk reduserer du mengden stress på korsryggen.


Dette var de fem øvelsene vi anbefaler du bør begynne å bruke. Noen ser kanskje rare og uvanlige ut, men ikke døm boka etter coveret. Dette er alle øvelser som benyttes av kjente og ukjente kroppsbyggere.

 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Det er vanlig å tro at å løfte med bøyd rygg er farlig. Dette går vi dybden på her!

Kjør rygg og bakside lår sammen

Trening03.04.201818

Sjekk ut dette treningsprogrammet.

Ukentlig Pump med Rygg og Skuldre

Trening15.01.201829

Sprite opp treninga di med disse øvelsene og denne treningsmetoden. Se video.

Hvordan få mer ut av markløft?

Trening27.05.202040

Slik får du mer ut av markløft.

Kjør rygg og bakside lår sammen

Trening03.04.201818

Ukentlig Pump med Rygg og Skuldre

Trening15.01.201829

Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

Hvordan få mer ut av markløft?

Trening27.05.202040

Slik får du mer ut av markløft.
Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.