6 digge pastaoppskrifter med næringsinnhold

Kosthold24.09.2018Fride Skjønsberg0

Her får du 6 pastaoppskrifter som er perfekt til middag etter trening.

Pasta er super restitusjonsmat for deg som trener mye fordi pasta har et høy innhold av karbohydrater, moderat med proteiner og et lavt innhold av fett. Velger du fullkornspasta får du også mer vitaminer, mineraler og fiber som er bra for kroppen. Legg til en proteinkilde og grønnsaker og du får et fullverdig treningsmåltid.

Meksikansk kyllingpasta

Ingredienser
Olivenolje
400 g mager kjøttdeig kylling
1 rød paprika, finhakket
1 ts finhakket rød chili
440 g kan røde kidneybønner, skylt og drenert
575 g pastasaus
400 g tomater på boks
375 g lasagneplater
375 g lav-fett ricotta ost (eller cottagecheese)
½ kopp revet lettere ost

Slik gjør du:
Forvarm ovnen 180 ° C.
Ha olje i en stekepanne. Stek kjøttdeigen over høy varme i ca. 5 minutter, til den er blitt brun.
Tilsett paprika, chili, bønner, pasta saus og tomater. Rør om.
Ha litt olje i bunnen av en stor lasagne tallerken. Legg fyll, og pastaplater annen hver gang.
Topp med et lag med ost og riscotta. Stek i 30 minutter eller til lasagne begynner å brun rundt kantene. Stå i 5 minutter før du skjærer i firkanter til å servere.

Næringsinnhold 4 porsjoner
Energi (Kcal): 747
Karbohydrat (g): 87
Protein (g): 57
Fett (g): 19

Forberedelse: 15 minutter
Matlaging tid: 40 minutter 

Fettuccine med kikerter og smakfull tomatsaus

Ingredienser:
500 g fettuccine
olivenolje
300 g kikerter, skylt og drenert
2 ss kapers (valgfritt)
1 liten rød løk, hakket
4 modne tomater, hakket
litt hakket frisk persille
1-2 ss sitronsaft, etter smak
nykvernet sort pepper, etter smak

Slik gjør du:
Kok fettucine i en stor kjele til den er al dente. Hell av vannet. Tilsett litt olivenolje i en kasserolle. Bland sammen kikerter, kapers, løk, tomater og persille. La dette småkoke en liten stund, 3-4 min. Smak til med sitronsaft og svart pepper, og server med fettuccine.

Næringsinnhold 4 porsjoner
Energi (Kcal): 534
Karbohydrat (g): 101
Protein (g): 20
Fett (g): 4

Tilberedningstid:
10 minutter
Matlagingstid: 10 minutter 

Fullkornspasta med kylling og kremet sopp

Ingredienser:
500 g pastaskruer
olivenolje
500 g kylling fileter, hakket
200 g sjampinjonger,
5 vårløk
1 ½ ss potetmel
375 ml melk
125 ml MAGGI Chicken Stock eller annen kylling krydder
nykvernet sort pepper, etter smak

Slik gjør du:
Begynn å koke pasta i en stor kjele med vann. Ha litt olje i en stekepanne. Stek kyllingen over høy varme i ca. 5 minutter. Reduser varmen til middels, tilsett sopp og vårløk i pannen og stek under omrøring, i ca. 3. Ha potetmel i en liten bolle og tilsett 80 ml melk under omrøring til en jevn røre. Hell resten av melken og kylling buljong i pannen, deretter tilsett potetmel blandingen under omrøring. Rør til sausen koker og tykner.
Smak til. Rør kylling blandingen i sausen og rør om. Når pastaen er al dente, server alt sammen på serveringsfat.

Tips: Grov pasta gir mer fiber. Tilsetter du mer grønnsaker eller en salat ved siden gir dette ekstra vitaminer og mineraler. Måltidet blir mer komplett og fullverdig.
- tomater, paprika, brokkoli, paprika etc.

Næringsinnhold 4 porsjoner
Energi (Kcal): 677
Karbohydrat (g): 104
Protein (g): 52
Fett (g): 6

Forberedelse: 15 minutter
Matlaging tid: 15 minutter

Klassiske spagetti bolognese

Ingredienser:
Raps eller olivenolje
1 stor løk, hakket
2 ts hakket hvitløk
500 g kjøttdeig mager type
200 g sjampinjonger, skiver
2 ts tørkede italienske urter
825 g kan knust tomater
2 ss tomatpuré
Spagetti bolognese krydderblanding
salt og nykvernet sort pepper, etter smak
500 g spagetti etter ønske

Tips: lag en italiensk frisk salat ved siden for mer grønnsaker i måltidet.

Slik gjør du:
Finn frem en stor kjele ha i olje og sett på varme.
Tilsett løk og stek over middels varme i 3 minutter eller til den er myk.
Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til.
Ha i kjøttdeig, og stek i ca. 5 minutter over høy varme, eller til den er brun.
Tilsett sopp, urter, tomater, tomatpuré og resten av ingrediensene.
Kok opp, reduser varmen la det putre uten lokk i 20 minutter under omrøring.
Smak til.
Mens sausen koker, koker du pasta i en annen stor kjele til den er al dente.
Hell av vannet og server pasta toppet med saus. Nytes sammen med en frisk salat.

Næringsinnhold 4 Porsjoner
Energi (Kcal): 684
Karbohydrat (g): 97
Protein (g): 45
Fett (g): 11

Tilberedningstid: 15 minutter
Steketid: 30 minutter

Vegetabilsk lasagne

Ingredienser:
1 løk, finhakket
2 ts hakket hvitløk
2 squash, revet
400 g søtpotet, revet
150 g sjampinjonger, hakket
825 g hakkede tomater
3 ss tomatpuré
2 ts sukker eller sukrin
salt og nykvernet sort pepper
blandede urter, smak til
raps eller olivenolje
375 g frisk lasagneplater
500 g lav-fett ricotta ost eller cottagecheese
2 dl revet parmesanost

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til moderat (180 ° C.
I en stor kjele ha i olje og sett på varme.
Tilsett løk og stek over middels varme i 3 minutter eller til den er myk.
Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til.
Ha i squash, søtpotet, sopp, tomater og tomatpuré. Kok opp, og deretter redusere varmen og la det småkoke i 5 minutter. Rør i sukker, og smak til med krydder.
Ha litt olje nederst i formen du skal bruke. Skjær lasagneplatene til størrelse og legg et lag med pasta over bunnen av fatet. Topp med et tynt lag saus, og deretter fortsette lagdeling pasta og saus, gjør ett av lagene med cottage cheese eller riscotta. Avslutt med et tynt lag saus på toppen, dryss med parmesan og stek i 30 minutter. Stå i 5 minutter før du serverer.
Lag også en frisk salat ved siden.

Næringsinnhold 4 porsjoner
Energi (Kcal): 630
Karbohydrat (g): 79
Protein (g): 35
Fett (g): 19

Tilberedningstid: 25 minutter
Matlaging tid: 30 minutter

Penne med kylling og feta

Ingredienser:
500 g penne
raps eller olivenolje
500 g fileter av kylling, skåret i tynne strimler
1 liten løk, finhakket
2 ts hakket hvitløk
kylling buljong eller kylling krydder etter ønske
825 g kan knuste tomater
1 ss tomatpuré
salt og nykvernet sort pepper, etter smak
60 g feta ost, skåret i små terninger
fersk basilikum (valgfritt)

Slik gjør du:
Begynn med pasta i en stor kjele i kokende vann.
Ha olje i stekepannen. Stek kyllingen over middels høy varme i ca. 5 minutter eller til brunet.
Fjern fra pannen fra stekeplaten og sett til side.
Tilsett løk og hvitløk i en ny panne og stek over middels varme i 3 minutter eller til den er myk.
Tilsett lager, tomater og tomatpuré, og kok opp.
Reduser varmen litt, og la det småkoke i 5 minutter, rør av og til.
Ha kyllingen i pannen med grønnsakene og varme opp. Smak til.
Når pastaen er al dente, tilsett fetaost og server med en frisk salat.

Næringsinnhold 4 porsjoner
Energi (Kcal): 567
Karbohydrat (g): 96
Protein (g): 47
Fett (g): 10

Forberedelse
: 15 minutter
Matlaging tid: 15 minutter


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Hva bør du spise for å prestere på trening?
Det er stor forskjell på fersk varmmat og kalde matrester som varmes opp igjen.

Kok spaghetti slik og spar tid

Kosthold01.02.2015232

Se video av trikset.

Disse karbohydratene bør du prøve

Kosthold12.05.2019427

Vi blir alle matlei til tider, men prøv disse karbohydratene.

Kok spaghetti slik og spar tid

Kosthold01.02.2015232

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!