Skal stille med skjev ryggrad

Intervju01.03.2017Joachim Marhaug0

Denne jenta har sterk skoliose (skjev ryggrad) og skal nå opp på scenen i fitness.

Kristine Nord Jensen Remme har sterk skoliose som betyr at ryggraden hennes er skjev. Nå skal hun opp på scenen å stille i Bikinifitness.

Quick Facts:
Navn: Kristine Nord Jensen Remme
Bosted: Vigra, Ålesund
Alder: 22 år
Høyde: 163 cm
Vekt: Konk vekt: 50-52 kg . Offseasonvekt: 56-59kg
Arbeid: Jobber i Aviator Vigra - Gate manager Norwegian Ålesund lufthavn / Personlig trener på Aktiv trening Giske
Sivilstatus: Kjæreste
Sponsor: Det er ikke helt klart enda, men kanskje noe påvei ;)
Klubb: Team toppform
Instagram: @kristinenord

Kristine er en matelsker av hele sitt hjerte og har den flotte evnen til å konsumere utrolige mengder mat om ønskelig.

- Jeg elsker sommeren, reise og oppleve ting. Jeg er utdannet personlig trener i USA, jobber nå som PT og på Ålesund lufthavn. Men planlegger å utdanne meg som grafisk designer eller noe i den duren, sier Kristine.

 

Deltar i bikinifitness

Kristine skal delta i bikinifitness, men er usikker på hvilken klasse hun skal stille i, debut eller høydeklasse. Hun er også usikker på hvordan skjevheten hennes vil påvirke resultatet.

- Jeg har ikke noen spesielle forventninger da jeg stiller min debut med en sterk skoliose (skjev ryggrad). Da dommerne ser mye etter symmetri vet ikke jeg om det trekker ned en del. Klassen er usikker ennå, forteller hun.

- Jeg og kjæresten min bestemte for og stille for ca 6 mnd siden. Men vi har trent noen år før det, uten noe særlig fast mål. Vi har snakket om det før, men så kontaktet vi Teamtoppform og fikk være med i teamet.

Kristine har trent i 4-5 år nå, men det er første de siste to årene det er har vært mer ordentlig med tanke på økt treningskunnskap og seriøsitet. Hun har også spilte litt håndball, gikk idrettslinjen 3 år men den gangen var hun ikke så fan av trening, ulogisk nok, småler hun.

 

3 måneder på diett

Kristine startet dietten sin 25. november og har nå gått på dietten i 3 mnd. Hun synes det har gått kjempebra til nå.

- Dietten min består mest av havregryn, torsk, grønnsaker, proteinshake, poteter, mager kesam og frukt. Vi har en del flere matvarer vi kan velge mellom, men jeg velger helst de varene jeg får mest gram av, sier Kristine.

- Jeg bruker heller ikke så mye kosttilskudd, men omega3 må være noe av det viktigste jeg tar. Det har en rekke helsefordeler, og har også en gunstig effekt på fettforbrenningen vår. Jeg tar BCAA nå når jeg ligger i kcal underskudd, men synes det ikke er så viktig når jeg spiser et normalt kosthold utenom konk og får i meg nok mat. Proteinpulver bruker jeg hver dag, men pga det smaker så sykt godt i grøten!

Kristine elsker frokosten sin på diett. Det er dagens beste måltid synes hun - og den viktigste!

- Frokosten bestående av havregrøt er det beste måltidet på diettplanen. Jeg topper den gjerne med Kaseinprotein, litt bær og sukrin gold. Gleder meg hver morgen!

- Jeg gleder meg dog til indisk mat, ferske rundstykker med pålegg og fajitas/taco når jeg kan begynne å spise andre ting igjen, smiler hun.

 

Fitnessbobla

Som fitnessutøver flest blir man litt usosial og mye av tiden og fokuset går på seg selv. Spesielt før en konkurranseoppkjøring, men med riktig planlegging får man tid også til andre.

- Jeg merker man prioriterer familien litt mindre, man detter inn i den "fitnessbobla" og få en god økt og få på plass matpreppen er veldig høyt prioritert. Men man har som regel tid om man planlegger godt. Planlegging er virkelig noe av det viktigste når det gjelder å kombinere fitness og hverdag.

- Når det gjelder forbilder har jeg mange, og det er svært mange som gir meg motivasjon - kjente personer eller ikke. Men en av mine favoritter er nok Hattie Boydle. Ei dame som både ser helt rå ut, og har hodet med seg.

Trener ikke etter fast program

Kristine følger ikke et treningsprogram, men tar det litt på sparket.

- Jeg vet ikke om jeg blir flau for å si det, men jeg har ingen fast program og følger min egen sti, ler hun og fortsetter: - Jeg prøver å trene bein og mage 3 x i uka, rygg, bryst og armer 1 x i uka, skuldrer 2 x i uka. Kommer på trening og prøver å trene smart, trene spesifikke øvelser på de musklene jeg vil ha frem. Jeg har ikke som fokus å øke i styrke akkurat nå så blir mye reps mellom 12-20 eller mer. Ofte 4 sett. Etter konkurranse blir det et fast program igjen med fokus på fremgang og bygging av muskler og styrke, sier hun.

 

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?
Overraskende lite egentlig. Nå på mandag den 27/2 begynte jeg med 30 min cardio x 5 i uken. Det ser jeg bare på som deilig egentlig.

Kristine prøver å posere litt hverdag. Noen dager mer en andre. Hun liker trene rumpa og beina sine best. Dette er store muskler som krever harde og tunge økter for å forbedre, og hun elsker å kjenne kontakten hun får under de øktene.

- Jeg vet ikke helt hvilke muskler jeg er mest fornøyd med. Den her er litt vrien faktisk. Jeg sikter mot å bli mest fornøyd med rumpa/beina i fremtiden, men akkurat nå er jeg ikke det. Så nåværende er vel magen da jeg ikke legger på meg så mye fett der og den er så og si stram året rundt, sier Kristine.

Instagram motiverer

Kristine innrømmer at hun bruker instagram som en del av sin egen motivasjonsboost og følge med hva andre utøvere legger ut.

- Motiveres litt av alt i grunn. Venner som heier, familie og teamet mitt. Det er litt klisjé, men det er jo mye Instagram også. Scroller gjennom hverdagen til fitnessfolk og blir utrolig motivert av fysikken og treningen deres, forteller Kristine.- Jeg ønsker å lære mer, bli mer og mer kjent med hvordan min kropp responderer på forskjellig trening. Å bygge både muskler og kunnskap.

Det er Kenneth Foss og Monica Foss i Teamtoppform som coacher Kristine. Hun trener på Sprek 365 Giske og der synes hun det er et supert miljø. Mennesker i alle aldre og alle er hyggelige.

Noen du vil takke til slutt?
- Jeg vil takke kjæresten min Mathias for han holder ut med en litt sliten og sulten jente nå mot slutten, ler hun og fortsetter: - Venner og familie som støtter meg og har forståelse for denne litt selvkonsentrerte perioden i livet mitt, får mye støtte fra de! Og ikke minst coachene i Team toppform, de stiller alltid opp om man lurer på noe.

Vi ønsker Kristine lykke til videre med konkurranseoppkjøringen.


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!