Synne viser muskler

Intervju13.03.2017Julie Firing-Schou0

Synne Dencker debuterer i Bodyfitness Master.

Synne Dencker er ei sprek jente som debuterer i master bodyfitness under Sandefjord Open 2017, hun holder til i Oslo med sin samboer. Hun er 180 centimeter høy og 36år. I takt med oppkjøring til sin første konkurranse er hun også i full gang med å oppstarte egen bedrift på Gjøvik.

Før hun oppdaget styrketrening var hverdagen rett og slett litt meningsløs, og et program om «reisen mot scenen» på TLC var alt som skulle til.

- Jeg tenkte kun en ting, dette skal jeg også gjøre!!

Mye vondt i hodet

- Jeg er en energisk person som sjeldent vil sitte stille, det passer meg dårlig å ha for mye dø tid og jeg blir etter kort tid gal av kjedsomhet. Før jeg startet med styrketrening, hadde jeg altfor mye energi som ikke gikk til noe, det resulterte i hode spinn og dårlig humør. Dette ble betraktelig bedre da jeg en vakker dag ble introdusert for tunge vekter, disiplin og faste tider til både mat og trening, sier Synne.

Interessen startet å vokse raskt da Synne merket hva trening og kosthold gjorde med hennes hverdag. Etter programmet på TLC tok hun kontakt med 24Fitness i Oslo, der hun ble anbefalt å kontakte en coach.

- Navnet var Ellen Elizabeth Berg, og hun skulle vise seg og ikke bare bli verdens beste coach, men også en fantastisk god venn. Det er nå hennes team jeg stiller for, Transformance by Ellen for 24Fitness. Jeg stiller som debutant i Bodyfitness som var mitt mål, forteller hun.

Sin største fan

Synne Dencker var både usikker og tvilende når drømmen om scenen startet. Hun samlet både mot og guts hos venner og familie, samboeren eier også et gym i Gjøvik hvor hun mottar mye støtte. Smilende forteller hun videre om gjengen i Gjøvik.

- De heier på meg, støtter meg og har en sånn tro at det er rørende. Jeg føler meg som verdens heldigste menneske som har de, men uten min desidert største fan og samboer Magnus Viflat ville ikke dette blitt det samme. Han gjør alt han kan for at jeg skal lykkes på alle mulige måter her i livet, og dette er ikke et unntak. Han er virkelig min store støttespiller og kjærlighet.

Liker rutiner

Selv med en samboer som ikke skal stille, ser Synne på dette som en positive ting i forhold til kjærlighetslivet. Det er mer rutiner, energien blir brukt opp i løpet av dagen og kveldene er rolige. Når hun prepper maten sin i matbokser, kokkelerer hun mer enn gjerne alt fra karbonadedeig til biff til samboeren.

Treningen har de hatt sammen fra før, så frem til nå har denne rutinen opprettholdt seg:
Mandag: Bein
Tirsdag: Bryst og skuldre ( Min favoritt)
Onsdag: Rygg og triceps
Torsdag: Fri/ cardio
Fredag: Skuldre og biceps
Lørdag: Bein
Søndag: Fri/cardio

Den eneste forskjeller er at nå spretter Synne opp klokken 07.00 for å ta cardio økten sin på gymmen. Samtidig forteller hun at mye av motivasjonen kommer fra forandringen på kroppen og at eneste savnet vedrørende kostholdet er nøtter.

- Egentlig føler jeg ikke dette har forandret så mye i livet mitt, eneste er at jeg har fått streng beskjed fra min flott coach at mine elskede nøtter av alle slag må få ligge. Det er det største offeret innen kosten - Jeg ELSKER nøtter, forteller Synne.

En typisk dag for Synne

07.00 ringer klokken for Synne og det er på tide å stå opp. Da er det en kopp varmt vann med saften fra en halv sitron og 2 fettforbrennende piller til frokost. Deretter en kopp kaffe så avgåre til mølla. Der blir hun i 60 minutter med passe fart og god stigning til hun er svett og god.

- Når man da drar hjem er det på tide å vekke mannen om han ikke er på jobb og spise frokost. Den består av havregryn, noe som har blitt en helt klar favoritt. Så blir det noen timer med kontor arbeid i forhold til min bedrift som er i oppstart, før man gjør seg glar for en real økt på gymmen etterfulgt av 50 minutter cardio. Etter dette er det hjem, dusje og nyte følelsen av å ha brukt kroppen og spise sunn god mat. Kylling, fisk, karbonadedeig, brokkoli og ris, forteller hun smilende.

Kostholdet til Synne inneholder mye ren og næingsrik mat:
- Kylling, Karbonadedeig, laks, ris, havregryn, ris kaker, mandler, potet, grønne grønnsaker, protein pulver, chia frø, sukrin gold, frukt og et ekstra måltid på lørdag (Om man har vært flink).

Nå som det er kun dager igjen på diett inneholder den:
- Hvit fisk, kylling, ris, havregryn og grønne grønnsaker.Siden jeg både føler meg bra og blir glad av å spise sunt og riktig, kommer jeg til å fortsette med rene matvarer og riktige mengder etter dette. Jeg har lært så mye om meg selv og disiplin på denne reisen, at jeg kommer nok til å fortsette med bokse som inneholder sunne gode retter i uken og heller skeie ut litt på lørdag når man stort sett har bedre tid til å lage mat sammen, tenne noen lys og nyte livet i ro og fred, sier hun.

Ellen - En coach som inspiserer

Selv med mye forandringer på kroppen etter kutt av flere daglige matvarer som brød, diverse pålegg og sine elskede nøtter, har Synne som mange andre hatt noen utfordringer med å få kontakt med de riktige musklene under treningsøkter. Da er det godt med en coach som pusher forteller hun.

- Mine yndlingsøvelser er blitt på skuldre og bryst. Jeg får lett kontakt og det føles bra. Litt mer utfordrende er det med bein siden jeg ikke bestandig får tak de jeg vil, men må presse syken ekstra hardt for å få kontakt. Jeg har også hatt noen utfordringer med å treffe ryggen på rett plass, men etter en kanonøkt med coach Ellen løsnet dette, sier Synne.

Tanker rundt konkurransen

- Min tanke rundt det å stille er basert på spenning, glede, takknemlighet og lykke. Jeg er så utrolig glad for at jeg valgte å gjøre dette og får hvordan veien har vært å gå. Det var en stund jeg ikke turte si det, men så til slutt kom det ut, smiler Synne.

Synne Dencker bryr seg aller mest om at hun skal kose seg og ha det gøy under selve konkurransen, hun skal rett og slett bli den beste utgaven av deg selv - basert på egen energi og vilje! Hennes største konkurrent er seg selv, da frykten møtes face to face på scenen. Hun vet allerede at både hjertebank og adrenalinet vil være til stedet.

- Uansett er det viktig for meg å kunne se tilbake på dette å tenke " dette vil jeg gjøre igjen! Jeg vil drepe janteloven i meg og bare ha det gøy og leve.

- Jeg ønsker å tilføye at hvis du har lyst til å ta denne reisen selv, ikke hør på andre og deres opplevelse og la det skremme deg vekk fra opplevelsen. Det er langt i fra sikkert at du får det likt som noen andre. Hopp i det, så blir det kanskje den beste reisen du noen gang har tatt, forteller Synne.

Sist, men ikke minst

- Jeg ønsker å takke alle som har støttet meg, trøstet meg og hatt troen på meg. Dere er fantastiske mennesker og jeg er så glad i dere.

- Jeg vil rette en spesiellt stor takk til Ellen min coach, du er unik. Jeg vil også takke mine støttespillere Annette Barstad, Diona Therese Maurud, Lene Hellenæs og Tom Hansen som introduserte meg for sporten i første omgang. Og sist men ikke minst min fantastiske samboer, venn, støttespiller og kjærest Magnus Viflat. Uten deg vennen min ville livet vært grått og trist. Jeg elsker deg.

Treningsforum gleder oss til å se Synne Dencker på scenen - gjør som oss og følg hennes reise mot drømmen på Instragram: nemesiss80


Julie Firing-Schou 

Julie sitter med god erfaring og kunnskap innen fitness, livsstilsendring, helse, trening og kosthold. Hun jobber aktivt innen trening som PT og treningsinstruktør i både spinning, bodypump, crossfit og bodybalance.

Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!