Marianne halverte sin egen kroppsvekt

Intervju17.03.2017Joachim Marhaug0

Nå er Marianne Brustad klar for Bikinifitness.

Marianne Brustad har gjort en formidabel innsats når det gjelder trening og kosthold. Hun har gått ned hele 52 kg etter fødsel. Marianne har også bygd masse muskler og er nå klar for å delta i Bikinifitness.

Navn: Marianne Brustad
Alder: 30 år
Høyde: 158 cm
Vekt: 54 kg
Arbeid: Frukt&grønt ansvarlig og Post ansvarig på Rema 1000 Skiptvet
Sivilstatus: Samboer og en sønn på 5 år
Klubb: Teamjegliker

- Jeg er Marianne 30 år fra Spydeberg i Østfold. Her bor jeg sammen med min samboer Erlend og min sønn Emil Leander. Jeg jobber som frukt og grønt ansvarlig og post ansvarlig på Rema 1000 i Skiptvet, og har gruppetimer i step-styrke på et treningssenter.

Halverte sin egen kroppsvekt

Det hele startet da Marianne ble gravid for 5 år siden (februar 2012). Da veide hun hele 106 kg den dagen hun fødte, dagen etter viste vekten ca 100 kg.

- Jeg har alltid vært litt lubben\godt hold men, under svangerskapet la jeg på meg mange kg. Jeg veide rundt 75-80 kg da jeg ble gravid. Med mine 158 cm mislikte jeg min egen kropp mer og mer, og jeg bestemte meg for at noe måtte gjøres. Jeg satte meg små kortsiktige mål som jeg visste jeg kunne klare å gjennomføre. Jeg begynte med små korte trilleturer med sønnen min, og etterhvert ble de gradvis lengre, samtidig som jeg la om kosten, forteller Marianne.

- Etter hvert begynte jeg å jogge, og tilslutt klarte jeg å jogge små etapper. Det ga mer motivasjon og jeg ville utfordre meg selv mer og mer.Tiden gikk og vekten gikk nedover. Jeg hadde klart å komme ned til 80 kg. Da ville jeg mer, og satte meg mål til 75 kg. Veien dit var litt tyngre. Jeg hadde lyst å gi opp da vekten stod stille på 80 kg en god stund. Jeg bestemte meg for endre kosten igjen å økte mer trening. Plutselig løsnet det igjen og målet var nådd. Da ble det neste målet å komme under 70 kg. Hun bestemte seg for å melde seg inn i et treningssenter i 2014. Der ble hun med på gruppetimer som Zumba ,spinning og step, noe hun aldri hadde vært med på før. Dette syntes hun var gøy og treningsgleden vokste.

Drømt lenge om Bikinifitness

Treningen ble en del av hennes hverdag. Marianne følte seg så mye bedre, fikk masse energi og hun hadde det bra med meg selv.

- Jeg har alltid hatt en drøm om å stille i Bikinifitness, men det har alltid vært et uoppnåelig mål for meg. Hvordan kunne jeg stille i fitness med denne kroppen? Jeg som engang ikke har turt å være på stranda etter at jeg fødte. Eller gå i shorts uten å føle meg vel. Nei, det var ikke noe for meg. Så jeg la det på hylla en god stund, forteller Marianne.

 

Helt til en dag da hun begynte å følge "tingjegliker" på Snapchat der Anette Marie Antonsen skulle trene til Bikinifitness. Marianne fulgte hun på reisen og ble inspirert til å trene mer med vekter. Da hun var ferdig med å stille laget hun TeamJegLiker, der hvor andre jenter også kunne få drømmen oppfylt om en livsstilsendring og stille i fitness.

- Det var kull 1. Jeg turte ikke sende inn søknad, da jeg følte at jeg ikke var helt klar for det ennå. Jeg fulgte kull 1,2,3 og min samboer Erlend sa at nå søker du på kull 4. Shit, tenkte jeg og sendte inn en søknad, smiler hun.

- Jeg kommer sikkert ikke med allikevel var tanken men, så feil kan man ta. Jeg var en av de heldige som kom med i TeamJegLiker og det var der det hele begynte. Min reise og «fjerne» drøm skulle bli virkelig.

Første konkurransen

Nå har Marianne preppet og trent i månedsvis og føler seg superklar for sin aller første konkurranse. Og bildene av henne beviser at hun er mer enn klar!

- Jeg har gått på diett og trent til Bikinifitness siden 20. okober 2016. Så det blir 5 mnd. Jeg skal delta i min første konkuranse i Sandefjord Open 19. mars. Noe som jeg både gruer og gleder meg til. Målet mitt hele veien er å komme på scenen - det er en seier i seg selv. Jeg er så stolt av hva jeg har klart å få til, og hvis det blir noen bra plassering tar jeg det som en stor bonus. Jeg har ingen forventninger, skal bare stråle og være super fornøy med det jeg har klart å oppnå, sier Marianne med et smil om munnen.

Kostholdet på dietten

Nå kunne hun ikke lenger spise det hun ville. Det var faste rammer på hva og når hun skulle spise og flere utfordringer meldte seg.

- I starten var det veldig rart å ikke spise en brødskive eller rundstykke til frokost. Det å ikke kunne spise hva jeg ville. Kun det som stod på dietten. De første ukene var verst. Jeg hadde så søtsug og trodde jeg skulle bli gal. Så da gikk det i mye sukkerfri tyggegummi med søt smak og litt sukkerfrie pastiller. Etter hvert ble kroppen vant med å ikke ha i seg sukker. Jeg følte meg så mye bedre og hadde det bedre med meg selv da jeg begynte å se litt resultater og hva dietten og trening gjorde med meg, sier hun.

Marianne synes diettmaten er utrolig god. Den består av både kylling, torsk, biff, skinke, kalkunpålegg, havregryn, poteter, ris, grønnsaker, cottagechees, magerkesam, pesto, søtpotet, egg, bær og proteinpulver. Så det er mye god mat. Det er helt klart noe hun vil fortsette å spise selv etter dietten.

- Før spiste jeg mye ferdigmat, som hamburgere, kebab, pizza og mat man bare kunne varme opp og jeg hadde ingen begrensninger når det kom til godis og kaker. Jeg spiste lett en pose med smash alene. Hvetebakst er noe av det beste jeg vet. Jeg klarte ikke stoppe når jeg først satte i gang, forteller Marianne.

- Den beste diettmaten må være karbonadedeig med pesto og cottagecheese, havregryn med proteinpulver og bringebær. Det jeg gleder meg mest til å spise etter dietten må være rundstykker med leverpostei og agurk, taco, hjemmelaget pizza og lasagne, smiler hun.

 

Planlegging og tilrettelegging

Det er ikke alltid like lett å få tid til alt. Trening og kosthold tar mye av tiden når man satser 100% på det, men alt i alt kommer det an på planlegging og prioritering.

- Det å kombinere familie livet, jobb og trening er ikke alltid like lett men, alt går bare man vil det selv. Planlegging er nøkkelen for at det skal gå opp. Jeg prepper mat for flere dager av gangen det sparer jeg mye tid på og trener stort sett på kveldstid etter at sønnen min har lagt seg, sier Marianne.

- Jeg trener 6 dager i uka og har 1 intervall økt i tillegg til at jeg har en gruppetime i uka step-styrke. Jeg øver på posering hjemme i stua og på treningssenteret om det passer seg. Jeg øver stort sett hver dag på posering. Det er kjempeviktig. Min favoritt muskelgruppe må være overkropp, biceps, nedtrekk og sidehev er favorittene. Ellers så liker jeg å trene mage og rygg, egentlig hele kroppen. Jeg liker utfordringer og jeg gir meg ikke før jeg får det til. Kall meg gjerne sta. Har jeg bestemt meg for noe så fullfører jeg det og den største motivasjonen må være å se tilbake på gamle bilder av meg selv og sammenligne med sånn jeg er i dag, for man ser seg blind på seg selv.

Veien videre

- Mine Ambisjoner for fremtiden er Oslo Grand Prix 1. april og NM til høsten. Så får vi se hva fremtiden bringer. Min coach er Christian Egner og min teamleder er Anette Marie Antonsen.

- Jeg vil også takke min fantastiske kjæreste, bestevenn og samboer Erlend som har støttet meg 100%! Uten han hadde ikke dette gått. Sønnen min, familie og venner som har vært der for meg. Vil også takke coachen min Christian Egner, pt`en min Simen Petter, jentene i teamet, fadderne mine og Anette som ga meg denne muligheten.

Vi ønsker Marianne lykke til videre!


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!