Vært på diett i 5 måneder

Intervju23.03.2017Julie Firing-Schou0

Cecilie Hovde Berglund er en alt mulig kvinne, mamma og fitnessutøver.

FOTO: Moberget og privat

I 2016 stilte Cecilie i klassen Bikinifitness, men da tilbakemeldingene var at hun var for skarp og markert, bestemte hun seg for å gå for Bodyfitness. Nå er hun klar for å vise seg i en knall bra form.

Navn: Cecilie Hovde Berglund
Alder: Blir 36 år den 23.juni 2017
Høyde: 168 CM
Bosted: Modum
Arbeid: Resepsjonist og Gruppetreningsinstruktør Gym2000 Treningssenter
Status: Gift, 2 døtre, ei på 6 år og ei på 8 år.
Team: Geir`s FKK

Familie, fitness og logistikk

Cecilie er utdannet Fengselsbetjent, men jobber i dag for Gym2000 Treningssenter som Resepsjonist. Hun har alltid vært aktiv både innen friidrett og som Sertifisert Gruppetreningsinstruktør i flere ulike ting. Hun har alltid elsket styrketrening, og startet reisen mot scenen for å se hvor langt hun kunne dra den fysisk og psykisk.

- Jeg gjør dette for MIN del, ikke andres sier hun klart.

Som tobarns mor (Ei på 8år og ei som akkurat har blitt 6år) blir treningen til Cecilie ofte gjennomført på morgningen før de andre i huset står opp.

- Jeg trener også ei styrkeøkt før jeg begynner på jobb. Og noen ganger enda ei økt til når ungene har lagt seg. Jeg må legge til at jeg har en hjelpsom mann, for ellers hadde ikke dette gått logistikkmessig sier hun takknemlig.

Videre forteller Cecilie at om mamma kan hun ikke tillate seg å miste tålmodigheten bare fordi hun er sulten eller ikke har nok karb i kroppen.

- Man må ta seg sammen mye mer, og bite tenna sammen. Det har vært dager da jeg har vært så sliten og sulten at jeg syns det har vært pes å bare gå opp trappen vår til 2 etg. Da må jeg visualisere igjen, og putte på meg et smil, senke tempoet litt, og være tålmodig ovenfor familien min sier Cecilie. 

5 måneder på diett

Diett starten til Cecilie var ikke det vi ser på som problemfritt. Hun var såpass uheldig at hun før jul slet med bronkitt, som satte henne langt tilbake - faktisk flere uker!

- Jeg er syns det har vært tøffere denne gangen, særlig mentalt. Selv om jeg ble satt tilbake på grunn av bronkitten, ga jeg meg ikke, jeg trente kun forsiktig helt frem til jeg var frisk igjen, for deretter å ta i mer.

Hun forteller at hun kan takke sine støttespillere som har hjulpet henne, og dratt hun opp igjen når hun har vært sliten. Selv om hun har holdt på å gi seg flere ganger, har Cecilie holdt dietten.

- Jeg spiste egentlig veldig sunt FØR jeg startet på diett, så den største forskjellen nå er at jeg veier alt jeg spiser. Etter konkurranse kommer jeg til å fortsette å spise mye sunt, og unne meg noe godt nå og da, for eksempel 1 dag i helgen sier hun.

Da vi forhørte oss med hva Cecilie savnet mest kom det raskt fram at ordentlig grovt brød med fløtemysost, og LAKRIS!

Fokus på kropp

- Jeg er godt over middels fascinert av muskler og markeringer og syns menneskekroppen er helt fantastisk skrud sammen, sier Cecilie begeistret.

Hun informerer om at mannen hennes synes at det hun holder på med er en "Ekstremsport" og at det er gangske vulgært og mye fokus på kropp.

Samtidig er han imponert over at hun klarer å stå imot mye god mat og søtsaker, hvert fall i forbindelsen med deres datters bursdag, der Cecilie stod for all bakingen av både kaker og muffins.

- Det å være mamma til 2 små barn, og kombinere Fitness, har krevd at jeg må være ekstremt disiplinert. Jeg må planlegge tiden min godt, for den skal strekke til både mann, barn, trening og arbeid. De som ikke har barn og som driver med Fitness kan som regel bare stikke ut døra og ta seg en treningsøkt når det passer seg, det kan ikke jeg, jeg må planlegge forteller hun.

Cecilie sier at fitness har lært henne mer om mat og hva den faktisk inneholder, og hva som er bra for kroppen. Dette har gjort til at hun på spisedagene sine lager det meste fra bunnen av, til stor matglede for både mann og barn da dette blir servert til alle.

- I tillegg har jeg blitt mer glad i å lage mat og prøve nye oppskrifter. Den letteste endringen har vært å bli mer sunnere sier hun.

En typisk treningsdag for Cecilie

Klokken 06.25: Morgenkardio på spinsykkel hjemme.
Klokken 09-10.30:
Styrkeøkt.
Klokken 20.00-21.00:
Kardio økt.

- Jeg trener 5-6 ganger i uka, opptil 2 økter om dagen informerer Cecilie oss om og viser sitt oppsett.

Oppsett :
Dag 1: Rygg, bryst, og mage + kardio.
Dag 2: Bein, rumpe, og legger.
Dag 3: Rygg, rumpe, skuldre, mage+ kardio.
Dag 4: Bein, legger, triceps og biceps.
Dag 5 og 6: Varierende helkroppsprogrammer + kardio.

Cecilie har to yndlingsøvelser, nedtrekk foran og Bootybuilder. Hun har fra dag 1 kun konsentrert seg om å bli den beste versjonen av seg selv, formmessig.

- At dette er MIN reise, ingen andre sin. Det har vært dager som har vært som mørkest, men da har jeg fokusert på hva jeg har lagt bak meg, og hva jeg har igjen foran meg sier hun.

Samtidig er Cecilie flink til å visualiserer mye, bruker bilder inni hodet for å både muntre seg opp, og gire seg opp før en treningsøkt.

- Jeg er 100% konsentrert i hver repetisjon og hver serie på mine styrkeprogram.

Sprenge grenser

Cecilie blir inspirert av mennesker vil VIL noe, og ser derfor på sin kusine Monica Walvatne som tidligere har drevet med styrkeløft, som sin viktigste støttespiller. Både henne PT Svein-Håvard Liseth, Coach Helge Lund og hennes mann Odd-Arne er også sterke brikker for Cecilie nå mot scenen.

- Jeg syns Fitness er utrolig interessant og fascinerende. Det krever vilje av stål å gå igjennom en diett, og trene så mye til en konkurranse. Jeg er glad jeg har prøvd ut dette her, men etter disse siste Fitness konkurransene mine nå så vil jeg heller begynne med styrkeløft, eller bli Norges Beste Dame i konkurranser som omhandler hinderløyper!

Cecilie er rett og slett en alt mulig kvinne!


Julie Firing-Schou 

Julie sitter med god erfaring og kunnskap innen fitness, livsstilsendring, helse, trening og kosthold. Hun jobber aktivt innen trening som PT og treningsinstruktør i både spinning, bodypump, crossfit og bodybalance.

Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!