Malin Sjursheim

Intervju08.08.2007Joachim Marhaug4

Det at jeg hele tiden ser fremgang og merker at jeg kan løfte tyngre og tyngre er motiverende. Det er også utrolig deilig å trene. Det å kjenne at man får kontakt med musklene når man trener.

Navn: Malin Madeleine Ystmark SjursheimBilde20099.jpg
Alder: 18 (født den 29.12.1988)
Bosted: Moss, Jeløya.
Arbeid: Student.
Høyde: 161
Vekt: Ca. 54 kg.
Sivilstatus: Kjæreste
Sponsor: Ingen.

Fortell litt om deg selv

Jeg er ei blid og sta jente som liker å ha et mål å jobbe mot. Jeg trener på Lasses Gym(the best of the best) som ligger på Jeløya. Jeg er akkurat ferdig med videregående. Jeg gikk på WANG Toppidrett i Moss, noe som jeg fikk et utrolig bra utbytte av i forhold til idretten min. Spesielt var det lettere å kombinere skole og trening mens jeg gikk på diett før NM 2006. Til høsten begynner jeg på BI i Nydalen hvor jeg skal studere markedsføring. Mine største interesser er selvsagt trening. Og med dette har interessen for kosthold også blitt stor. Med andre ord så har jeg vel gått gjennom en livsstils endring de siste årene etter jeg begynte å trene vekter. Dette gjelder spesielt i forhold til kostholdet. Jeg er også glad i å reise. Har fått en stor kjærlighet ovenfor USA etter å ha vært noen ganger i Florida med familien. Så planen er å dra til treningseldoradoet, California, i løpet av de kommende årene. Ellers bruker jeg tiden til å være sammen med kjæresten og venner.


Merittliste

7 plass i NM i Bodyfitness 2006.
Ellers er det mange plasseringer innenfor svømmingen.


Fortell om din treningsbakgrunn?

Jeg har vel alltid vært en aktiv person. Før jeg begynte å trene vekter var jeg aktiv innenfor svømming. Jeg svømte til sammen i 6 år før jeg begynte å trene vekter. Det begynte jeg med høsten 2004, så jeg har holdt på i snart 3 år. Jeg begynte å trene vekter på Lasses Gym for å kombinere dette med svømmingen, men fant raskt ut at det var vekter jeg ville holde på med. Jeg liker å sette meg mål slik at jeg har noe å jobbe mot. Lasse Edvardsen introduserte meg for Body Fitness og det var slik jeg kom på tanken om å stille(eller han ga meg tanken av å stille). Jeg bestemte meg et år i forveien at jeg hadde lyst til å være med i NM 2006.


Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

Akkurat nå har jeg sommerferie så da ser dagene litt annerledes ut enn vanlig. Nå pleier å stå opp i 8-9 tiden(fra høsten av blir det nok rundt halv 6). Da er det havregryn og proteinshake til frokost med et par kopper kaffe til(kaffe er et "must" om morgenen) Deretter drar jeg på trening(ca 1,5 timer). Så blir det jobb på kvelden. Når det gjelder mat så ligger jeg på 6-7 måltider om dagen.

Bilde20639.jpgHva er dine mål og ambisjoner?

Når det gjelder mål så er det å bygge mer muskler overalt. Neste gang jeg skal stille skal jeg være i mye bedre form enn jeg var i NM. Dvs. mer muskler og mer definert og hard. Når det blir er usikkert. Det blir bare å se ann formen og ta det der i fra. Men jeg er relativt ung så føler at jeg har god tid. Det er bare å fortsette å trene knall hardt i tiden fremover.


Hva fikk deg til å begynne å trene?

Svømmingen var det pappa og tanta mi som introduserte meg for(de hadde drevet med svømming tidligere). Når det gjelder vekter så begynte jeg som sagt i utgangspunktet for å bli bedre i svømming. Men etter 3 måneder på Lasses var jeg blitt bitt av basillen. Det var denne treningsformen som passet best for meg og noe jeg trivdes utrolig bra med. Etter dette har det gått i ett, og motivasjonen blir bare bedre og bedre.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?

Jeg er veldig fornøyd. Har sammenliknet noen bilder jeg tok for 2 år siden med noen jeg tok før jeg stilte i oktober. Kan si at kroppsfasongen har forandret seg en del på den tiden :).

Hvordan trener du?

Jeg kjører et 5 splitts program. Synes det fungerer best fordi jeg får kjørt en muskelgruppe om gangen. Da føler jeg at jeg får kjørt hver muskelgruppe best. Slik jeg legger opp treningen hver uke:

Mandag: Bein og legger
Tirsdag: Bryst og mage
Onsdag: Rygg
Torsdag: Skuldre og mage
Fredag: Triceps og Biceps

Synes det er behagelig å trene vekter mandag til fredag og ha to dager med hvile. På den måten får kroppen hentet seg ordentlig inn før jeg starter på nytt neste uke. Samtidig er to dager uten vektene lenge så når mandagen kommer er motivasjonen skyhøy. Lørdag og søndag pleier jeg å kjøre kardioøkter. Da går jeg som regel i 1 time før frokosten. Nå som sommeren har kommet pleier jeg å gå ute. Noen dager har jeg også stått på rollerblades. Det er både bra trening og utrolig moro:).

Bilde20700.jpgHvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper

-Bryst: Peck Deck
-Skuldre: Skulderpress med hantler
-Triceps: Pushdown med tau
-Biceps: Hantelcurl
-Rygg: Nedtrekk bred(foran)
-Forside lår: Lårstrekk
-Bakside lår: Sittende lårcurl
-Legger: Sittende tåhev
-Mage: Crunch med tau, knestående.

Hvordan spiser du?

Dette er slik en dag kan se ut. Prøver å variere litt med maten. Spiser hver 2-3 timer.
Frokost: Havregryn og proteinshake.
Etter trening: Proteinshake og riskaker.
Lunsj 1: Kylling, ris og grønnsaker.
Lunsj 2: Kylling, grønnsaker og knekkebrød.
Lunsj 3: Cottage cheese, lett kesam og frosne bær(tines i microen) som jeg blander sammen. Mmm. Noen ganger blir det også peanøttsmør(fra PF) til for å få med litt bra fett.
Middag: Proteinpannekake(eggehviter, proteinpulver og havregryn) med bær.
Kveldsmat: Pure casein (blandes slik at den kan spises med skje) og peanøtter med skall.


Bruker du kosttilskudd?

Proteinpulver, Omaga 3, Flaxeed, multivitamin, Glutamin, BCAA, kreatin(kre-alkalyn fra Proteinfabrikken).


Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Proteinpulver er et viktig og lettvint tilskudd for å få i seg nok proteiner hver dag. For å bygge muskler er det viktig med et høyt inntak av proteiner.
Kreatin er utrolig bra for å bli sterkere. Har brukt Kre-Alkalyn i pulverform fra PF i ca. 1 mnd nå. Det er det beste kreatintilskuddet jeg noen gang har tatt. Samtidig som det ikke samler vann.  BCAA og Glutamin er viktige aminosyrer som holder på muskelmassen. Disse er de viktigste aminosyrene i musklene.

Hva er dine beste løft med vekter?

Hm, tar ikke de store baseøvelsene og bytter ofte på øvelser for å få en god variasjon så har ingen spesielle å komme med. Trente mye chins for et års tid tilbake. Da tok jeg 21 stk. på det beste før jeg sluttet å trene det. Når jeg trener så trener jeg slik at jeg får 100 % kontakt med musklene. Synes det fungerer bra. Men kjører tungt allikevel. Synes det er moro å trene tungt og få reps(6-8). I en periode nå har jeg trent mye tungt og eksentrisk. Så varierer en del. Moro å prøve seg fram litt :).

Har du noen forbilder?

Har ingen spesielle forbilder, men leser mye om de forskjellige utøverne og ser hvordan de trener. Mye å lære. Men man må jo nesten nevne Monica Høyer. Hun er en utrolig bra utøver. Har fulgt med på henne siden jeg begynte å interessere meg for BF.

Hva motiverer deg?

Det at jeg hele tiden ser fremgang og merker at jeg kan løfte tyngre og tyngre. Det er også utrolig deilig å trene. Det å kjenne at man får kontakt med musklene når man trener. Samtidig er det veldig deilig å komme ned på treningen og koble helt av fra hverdagen. Vi har også et bra miljø på treningen så vi motiverer hverandre.

Hva gjør du for å komme i form?


Da kjører jeg på med kardioøkter en times tid før frokost og passer på kostholdet.


Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?

Kardioøkter før frokost, spis hver 2-3 time og tren vekter. Jo større muskelmassen er, desto mer forbrenner man når man sitter på rumpa;)

Hva synes du er din beste prestasjon?


At jeg stilte til NM i 2006(er jo også det eneste stevne jeg har vært med på innenfor BF). Ved å gå på en streng diett i 3 mnd. får man testet seg selv på veldig mange måter. Det var en utrolig bra opplevelse og god erfaring som jeg kan ta med meg til den neste gangen jeg skal stille.  

Har du noen forslag til enkle og sunne måltider?

Mange :)  Hm, vanskelig å velge.
Sunnere taco: Fullkornslumper, wokgrønnsaker, lett smøreost(3%fett), karbonadedeig/kylling og sukkerfri tacosaus.
Sunnere hamburgere: Spelt rundstykker, karbonandedeig og vanlig tilbehør (ikke dressing).
Enkelt mellommåltid med masse proteiner: Cottage cheese, lett kesam(1%fett) og frosne bær(som på forhånd tines i microen) blandes sammen.
Eller ta kun lett kesam(1% fett) og bland inn proteinpulver. Jeg bruker med sjokoladesmak. Bland også inn litt melk/vann for å få en passende konsistens.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Hm, vanskelig spm. Da må jeg nok velge ryggen.  

Hva er ditt treningstips til nybegynnere?

Spør om hjelp og ta imot råd. Det beste er å finne en person som du hører på. Folk mener og trener forskjellig. Jeg var heldig som fant Lasses Gym. Det har vært Lasse som har vært den personen jeg har stolt 110% på og hørt på. Han har hjulpet meg med treningen og kostholdet fra jeg startet med å trene vekter. Han fulgte meg og hjalp meg under hele dietten fram til NM. Ville aldri klart det uten hans hjelp. Er utrolig takknemlig for det:). Samtidig har jeg møtt andre på treningen som jeg har fått noen småtips av på veien. Det er viktig å finne et treningssenter som har god personlig oppfølging. Bruk også de gode sidene på internett: treningsforum.no, iform.no, trim.no. Mye bra info å få her.

Ellers stå på og tren riktig og knall hardt:)


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!