109 cm og bodybuilder

Diverse26.03.2017Joachim Marhaug0

Caleb Mutombo lider av en ukjent funksjonshemming og er bare 109 cm høy, men finner livsglede i å trene med vekter.

Den 109 cm høye Caleb Mutombo på 19 år fra Sør-Afrika lider av en ukjent funksjonshemming som gjør at han trenger hjelp til å gå. Han veier litt under 36 kg, men er sterk som fy!

Til tross for alle disse hindringene har Mutombo klart å bygge opp kroppen sin og du vil bli overrasket over styrken hans. Han kan knebøye 30 kg og han slår kroppsbyggere som er to ganger sin egen størrelse i lokale konkurranser.
- Jeg elsker å se kroppen min vokse og jeg elsker å føle meg full av energi og "fit for fight". Det holder meg fokusert, motivert og sulten på mer, sier Caleb.

Vil bli stor

Caleb har store drømmer om å bli stor. Ikke i høyden, men i musklene. I en alder av 14 år sluttet han å vokse og fikk da en ramme langt kortere enn normen. Men alle disse intensive og fysiske tilbakeslagene er ikke nok til å holde ham unna fra å oppnå sine mål. I en alder av 12 løftet han det han kunne få tak i. Dette inkluderte kaffebord, vesker, bøker, etc.

Nå går han til gymmet fem dager i uken og setter maksimal innsats i å bli en profesjonell kroppsbygger. Caleb trenger som sagt hjelp til å gå, men han sto på tredjeplass i en bodybuilding konkurranse holdt i Johannesburg, Sør-Afrika, og der var det konkurrenter nesten dobbelt så høye.

- Mitt mål er å inspirere folk til å jobbe hardt og holde seg sunne og friske. Jeg ønsker å bruke min funksjonshemming som min evne til å inspirere, sier Caleb.

Vi har kanskje alle i livet opplevd at når vi tar en avgjørelse, får man "haters" som forteller oss at vi ikke kan gjøre dette, eller at de ikke tror på oss. Lignende var også tilfellet for Caleb.- Da jeg begynte å trene trodde de fleste at jeg ikke ville være i stand til å gjøre det. Jeg møtte mye negativitet og fordommer, men nå er jeg veldig stolt over at jeg har bevist at de tok feil, og at jeg har fått det til så langt. Jeg er veldig spent på å bli en pro bodybuilder, sier Caleb.

Caleb har også et budskap til alle andre mennesker i verden:
- Når jeg trener fokuserer jeg på å gjøre mitt beste. Jeg har aldri målt og sammenlignet meg mot andre. Jeg bare fokuserer på å gjøre mitt arbeid, sier han.

 

Vi kan alle bruke et litt dryss av den slags motivasjon i dag for å bli like vellykket som vi muligens kan bli. Vi lever i en verden hvor å sammenligne oss med hverandre har blitt en sykdom. Vi håper at denne inspirerende historien om Caleb Mutombo ikke er en motiverende pille for de som skal til treningsstudioet, men for alle andre som går gjennom vanskelige tider.


Tvangstankene om selvmord ble borte når hun stimulerte seg selv med trening og fitness.
Han var i en stygg bilulykke og knuste alle bein i kroppen.

Svensk langbeinet fitnesskjønnhet

Intervju16.12.201863

Denne svenske modellen har over 220.000 følgere på Instagram.
Cerebral parese stopper ikke denne bestemte unge løfteren på 19 år.

Svensk langbeinet fitnesskjønnhet

Intervju16.12.201863

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!