Knallstart for Emilie (19) i Bikinifitness

Intervju29.03.2017Joachim Pedersen0

Emilie Austrheim Askestad vant sin debutantklasse og overall i Bikinifitness i Sandefjord Open 2017.

Introduksjons foto: John Andresen

Emilie Austrheim Askestad gjorde rent bord under Sandefjord Open 2017. Her vant hun sin debutantklasse og vant også mot vinnerne i 8 andre bikiniklasser. Da ble hun kåret som overall-vinner! Nå er hun klar for Oslo Grand Prix 2017.

Navn: Emilie Austrheim Askestad
Alder: 19 år
Høyde: 168,9 cm
Vekt: 50,2 kg
Bosted: Spikkestad
Arbeid: Instruktør på Sporty Trening AS og Akimi Slemmestad
Sivilstatus: Kjæreste
Sponsor: Ingen
Klubb: Teamfit2gether
Meritter: 1 plass i bikinifitness debutant -169cm og overall seier i Sandefjord Open 2017

Emilie er en 19 år gammel jente som er født og oppvokst på Spikkestad. Jobber for øyeblikket som instruktør på Sporty Trening AS og Akimi, hvor hun har ulike type gruppetimer.

- Jeg har spilt håndball i 13 år før jeg bestemte meg for å kun fokusere på styrke- og kondisjonstrening. Etter noen år med kun styrketrening ønsket jeg å sette meg et konkret mål å jobbe mot, som ville gi meg motivasjon til å pushe meg ekstra på trening. Bestemte meg derfor for å prøve ut Bikinifitness og debuterte i Sandefjord Open 2017, sier Emilie.

Og debuten hennes gikk nok bedre enn hun selv så for seg. Hun vant ikke bare sin egen debutantklasse, men hun vant også mot vinnerne i 8 andre bikiniklasser og tok dermed overall.

 

- Sandefjord Open gikk over alle forventninger. Jeg hadde ikke tenkt tanken på en overall seier engang. Hadde gitt beskjed til familien om at jeg skulle på scenen i 13:30 tiden, og at jeg sikkert var ferdig rundt 14:00, men slik ble det jo ikke. Jeg går inn i Oslo Grand Prix med akkurat samme mål som Sandefjord Open; ikke tryne eller svime av på scenen. Klarer jeg det skal jeg si meg fornøyd. Nivået i Oslo Grand Prix tror jeg aldri har vært høyere, så jeg skal bare prøve å nyte scenen litt mer og ikke være så nervøs, smiler Emilie.

- Jeg har nok trent målrettet mot å stille i fitness i over 3 år, men jeg har brukt lang tid på å overbevise foreldrene mine om at bikinifitness ikke er så skummelt og ekstremt som enkelte skal ha det til. Det var viktig for meg å ha deres støtte før jeg begynte på konkurransediett. Hadde det ikke vært for at foreldrene mine var så skeptiske i starten hadde jeg nok stått på scenen i Sandefjord i 2016. Nå er de derimot nesten mer gira enn hva jeg er selv, ler Emilie.

Trent nesten hele livet

Emilie startet med å spille håndball da hun bare var 5 år og har holdt på med det nesten hele livet.

- Jeg spilte håndball i 13 år før jeg begynte med vekter for fullt. Ble naturligvis en god del styrketrening mens jeg spilte håndball, men det var først når jeg valgte å slutte med håndball at jeg hadde muligheten til å splitte opp treningen og fokusere på spesifikke muskelgrupper på ulike dager, forteller Emilie.

Treningssplitten til Emilie er veldig enkel. Hun trener bein og rumpe den ene dagen, overkropp andre dagen og intervaller+mage og kjerne på dag 3. Og slik fortsetter det. Når det kommer til øvelser så starter hun som regel med de tyngre øvelsene som knebøy, markløft, hipthrusts og utfall, før hun går over til de mer isolerende øvelsene for å fokusere på helt konkrete muskler.

- Jeg prøver å variere øvelsene slik at musklene ikke vender seg til treningen. Sett og reps varierer veldig. Jeg liker å holde meg til 8-12 reps, men må innrømme at dagsformen spiller en stor rolle her. Å måle maks styrke er ikke helt min greie, sier Emilie.

- Jeg kjører litt kardio hver dag, men har fokus på intervaller hver tredje dag. Jeg er en liten jente med mye energi. Elsker å løpe og digger følelsen etter en god kardio-økt.

Hvor mye poseringstrening gjør du?
- Det har blitt en del. Om det var en ting jeg virkelig ikke hadde peiling på da jeg startet med bikinifitness, så var det posering. Heldigvis har jeg vært så heldig og fått super hjelp av både coachen min og Nina Olsen. Nå blir det litt posering hver dag. Som regel etter at jeg er ferdig å trene.

Spiser 1600 kcal

Emilie har spist med mål om å konkurrere i Bikinifitness fra da hun bestemte seg i oktober, men startet på konkurransediett 1. januar.

- Dietten min består av mye ren mat. Jeg er så heldig å ha en trener som gir meg noen alternativer, men ender som regel opp med å spise det samme hver dag.

Frokost: Havregryn og proteinpulver
Lunsj: Søtpotet, kylling, brokkoli
Mellommåltid: Egg og cashewnøtter
Middag: Søtpotet, kylling, brokkoli og avokado
Kvelds: Mager cottage cheese og litt jordbær

 

- Når det gjelder kosttilskudd så kommer man seg vel ikke unna proteinpulveret? Veldig greit å bruke dersom du sliter med å få i deg nok protein (ikke at jeg sliter med det), også gjør den havregrøten til frokost helt nydelig. Ellers bruker jeg magnesium, b12, d-vitamin og Omega 3 for sikkerhets skyld. Mye av grunnen til at jeg bruker de er fordi jeg var pescetarianer i en 4 års periode og måtte gjøre opp for eventuelle mangler jeg hadde i kroppen, forteller hun.

- Jeg storkoser meg med havregrøten hver morgen, men jeg har vel gjennom hele dietten snakket om hvor godt det skal bli med et rundstykke med brunost og agurk, men nå er det hjemmelagde vårruller som står øverst på listen, smiler Emilie.

Konkurranseprepp og dagliglivet

- Å kombinere fitness med dagliglivet og familielivet har gått overraskende bra. Selvfølgelig er det dager hvor du sliter, men tunge dager tror jeg vi alle har, uavhengig av om vi driver med fitness eller ikke. Jeg jobber som regel på kveldstid slik at jeg får unnagjort alt av trening, matprepp og posering før jeg drar på jobb. Jeg er ikke typen til å utsette treningen til sent på kveldstid. Jeg våkner opp, spiser, trener og jobber. På den måten blir det aldri et alternativ å droppe treningen. Når det kommer til familielivet så vil jeg nok si at også det har gått greit. Har fått høre at jeg er mer stille nå enn vanlig og at jeg holder meg litt mer for meg selv hvis jeg har en tøff dag. Men det er vel kanskje like greit, ler Emilie.

 

Dette kommer virkelig an på dagsformen hvilken muskelgruppe som Emilie synes det er ekstra gøy å trene, men overkropp er alltid gøy kan hun konstantere.

- Spesielt nå som formen er såpass bra. Da er det gøy å se hvordan musklene jobber. Skuldre og rygg må nok bli favorittene på grunn av kontakten jeg får med dem under økten, sier hun og fortsetter: - Jeg har jobbet knallhardt med ryggen min, så er nok den jeg er mest fornøyd med.

Motivasjon

Det som motiverer Emilie til å stå på er nok det å se hvor hardt hun har jobbet til nå, og hva hun har klart å oppnå.

- Fitness fascinerer meg og det å se hvordan man kan forandre kroppen sin gjennom knallhard disiplin, kosthold og trening synes jeg er sinnsykt kult. Det er Jesper Olsen i Teamfit2gether som coacher meg fremover mot konkurranse. Han har vært utrolig god å ha gjennom hele konkurransedietten, sier Emilie.


FOTO: Kristian Borgerud

- Mine langsiktige ambisjoner med treningen er å ha en kropp som fungerer og som jeg er komfortabel i. Ønsker å komme meg inn på politihøgskolen til høsten, så etter konkurransene retter jeg all fokus mot å klare det målet. Da er det fysiske tester som må bestås, og som jeg må trene spesifikt på for å klare.

Hvor trener du?
- Jeg trener styrke på Spuvi i Spikkestad. Intervallene kjører jeg som regel på Sporty trening AS hvor jeg jobber.

Hvordan er miljøet der?
- Da Spuvi er en klubb primært for styrkeløftere, er det ikke akkurat det typiske stedet du ville trodd at en fitness-utøver skulle trent. Vet om andre steder som kanskje hadde bidratt til litt mer motivasjon, men er åpent 24/7 og er hyggelige folk der.

Noen du vil takke til slutt?
- Først og fremst ønsker jeg å takke alle de som har heiet på meg gjennom konkurranseoppkjøringen, både venner og bekjente. Jeg vil gi en stor takk til min coach, Jesper Olsen, som har hjulpet meg frem mot Sandefjord Open og Oslo Grand Prix. Må også gi en takk til Nina Olsen, som har hjulpet meg med poseringstrening og Camilla Brahms som stilte opp som makeup-artist i Sandefjord. En ekstra stor takk til min flotte familie som, til tross for å ha vært skeptiske i starten, har støttet meg og vært helt fantastiske gjennom denne perioden, sier Emilie med et stort smil.

Vi ønsker henne lykke til på Oslo Grand Prix.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!