Mathias er superklar for Men`s Physique

Intervju31.03.2017Julie Firing-Schou0

Mathias Leander Godø Dyb gjorde sin debut under Sandefjord Open og til helgen ser du han igjen!

Mathias Leander Godø Dyb har alltid drevet med idrett, og drømte om å bli fotballproff som liten. Denne drømmen stoppet allerede som 17åring da han og en kompis hadde sin første styrkeøkt. Mathias Leander Godø Dyb er 22 år gammel og 183 centimeter høy. Han jobber i Widerøe med Ground Handling og bosatt seg i Ålesund.

Motivasjons quote: "Humble enough to know im not better than anybody and wise enough to know that im different from the rest."
- Kanskje ikke helt den typiske "go-hard" quoten, men det er en som betyr noe for meg. En quote som holder deg i skinnet og minner deg på at det ikke handler om å være bedre enn noen andre, men at du likevel kan skille deg ut forteller Mathias.

Team Toppform

- Etter å ha slitt med selvtillit tidlig på Vidergående skole var dette den perfekte veien for meg.

Mathias startet for første gang under Sandefjord Open i klassen, Mens Physique Senior klassen, og lite viste han at det var her han skulle ende. For det hele startet med en trenging litt her og der, deretter utviklet seg raskt til å bli flere ganger i uken. Mathias visste som sagt ingenting om fitness, men så på veltrente folk i filmer og serier, og satt et klart mål om å se slik som dem en vakker dag.

- Etter hvert satte jeg meg store mål, mål som på den tiden ikke virket realistiske, de var mer som drømmer. Jeg visste ingenting om" fitness" så jeg dro på trening og gjorde de øvelsene store-broren min kunne.

Cirka to år etter at treningen startet tok Mathias med seg kjæresten sin til Florida, der han tok utdanningen som Personlig Trener med Active Education. Det var her de store forandringene kom, både psykisk og fysisk forteller Mathias. Det var etter dette at trening bli mer og mer seriøst og de tok begge kontakt med Team Toppform, som nå er Teamet de stiller for - Matias i klassen MP +178, Senior.

Hverdag, trening og til fitness

Rett før Mathias bestemte seg for å konkurrere, var det tunge vekter som var i fokus. Han løftet for å bli sterkere og for å gå opp i vekt. Når det kom til mat, spiste han mye, men tekte på hva og hvor mye han spiste.

- Da det var klart at jeg skulle konkurrerer og jeg fikk dietten, ble det en brå forandring i livsstil. Mye var likt, men greia, som jeg tror, er at du alltid må være frempå når du er på diet. Du må alltid ha en plan over hva du skal spise og når du skal spise. For min del funket det beste å alltid lage mat for 3 dager om gangen. Dette har jeg gjort helt siden diet-start informerer Mathias om.

Mathias forteller videre at han startet allerede i Desember på diett. Han veide da 90kg og etter bare en månes på diett veide han 84kg, så store forandringer har det vært både innenfor trening og kosthold.

- Den største forandringen i treningen var at jeg gikk fra få reps (1-5) til flere (alt fra 8-20 reps), samt. Og kjøre flere sett, supersett og dropset. Siden jeg stiller i Mens Physique (i boardershorts) har det klart blitt mindre fokus på bein og mer fokus på rygg, bryst, skuldre og legger, de musklene som settes størst fokus på sier Mathias.

Men`s Physique

I Mai 2016 vant Mathias en konkurranse via Gymgrossisten, som gjorde at han fikk mote og trene sammen med Steve Cook i Sverige. Og det var denne økten som gjorde at han virkelig vill satse. For selv om scenen har vært et mål, har det ikke alltid vært like lett å starte.

- Etter å ha vært i Florida fikk jeg opp øynene for et av mine store forbilder Steve Cook, som nettopp hadde gitt ut "From Campus To Olympus", som handlet om veien hans til Mens Physique konkurranse. Etter å ha sett den, var jeg bestemt på at en dag skulle jeg også konkurrere, men det tok veldig lang tid før noe skjedde noe, forteller han.
Kort tid etter økten med Steve Cook, bestemte Mathias for å komme seg ut av komfort sonen å gi alt - noe som er det vanskeligste han har gjort.

- Heldigvis var det noe kjæresten min også ville være med på, noe som har gjort det mye lettere, smiler Mathias stort.

Videre forteller Mathias at det er nettopp kjæresten hans som er den største støttespilleren, det er hun som sier ifra når han prøver å snike til seg de 5ekstra grammene med havregryn eller et par potetgull flak.

- Og det er bra! Ler Mathias.

For den største og vanskeligste endringen for Mathias har vært nettopp kostholdet, å gå fra å ta alt på sparket til 100% planlegging. Alt skal veies!

- Har også merket at jeg har vært veldig usosial gjennom denne perioden, unngår selskaper og diverse sosialiteter, spesielt der det var mat. Det liksom tøft nok å pushe seg på trening og spise den samme maten du har spist i flere mnd, for å så sitte å se på god mat som du ikke kan spise. Det er IKKE gøy, forteller han videre.

Takknemlig og inspirerende

Videre forteller Mathias at han er veldig takknemlig for all den støtten han har mottatt på Instagram profilen sin: @mathias.dyb

- Hadde ikke trodd at støtten på sosiale medier skulle være så motiverende, men den har absolutt hjulpet meg, nevner han takknemlig.

For det er nettopp herifra Mathias henter mye inspirasjon fra, samt gjennom YouTube. Skulle han ha en dårlig da, hvor lysten på trening er liten, sjekker han alltid etter motiverende bilder og videoer.- Den jeg blir mest inspirert av, må jeg ærlig innrømme er Steve Cook. Jeg får også veldig mye inspirasjon og motivasjon fra de som følger meg og støtter meg på Instagram. Det er noe jeg er veldig takknemlig for, sier han igjen. 

Han forteller at det er mange som inspirerer han, inkludert seg selv.

- Å hele tiden ha noe å strekke seg etter, gjør at jeg holder meg inspirert. Jeg blir inspirert av fremgang! Følelsen av å oppnå noe du har jobbet knallhardt for er helt ubeskrivelig, ingenting er bedre, og det som er så flott med fitness er at en aldri kan komme i mål, en kan aldri bli perfekt, selv om en jobber hver dag for det. En kan vinne en haug med pokaler osv. men aldri bli perfekt.

En typisk hverdag for Mathias

Mathias Leander Godø Dyb er av den typen som liker å starte uken godt. Så Mandagene han ser slik ut:

- Står opp og er på jobb 05:00-10:00. I løpet av skiftet får jeg i meg en god proteinshake. Etter jobb drar jeg på trening for å trene legger og mage. Når jeg kommer hjem spiser jeg havregryn og banan, før jeg legger meg nedpå en time eller to.

- Står opp igjen spiser 2/3 av hovedmåltidet mitt, før jeg drar på trening igjen. Da trener den tyngste økten. Trener som regel i 2 timer, før jeg øver litt på posering. Drikker en proteinshake på vei hjem etter trening, og spiser siste del av hovedmåltidet så fort jeg er hjemme. Til kvelds er det havregryn og nøtter.• Ukens trening
Dag 1: Rygg, legger og mage.
Dag 2: Bryst og armer.
Dag 3: Bein og mage.
Dag 4: Skuldre, armer og posering.
Dag 5: Rygg og legger.
Dag 6: Bryst og mage.
Dag 7: Skuldre og posering.

• Yndlings øvelse

- Vanligvis er markløft og knebøy favorittøvelsene mine, men har ikke gjort dem i oppkjøring til Mens Physique. Så da må det bli Skrå Benkpress med Manualer.

• Trening on og off
- I off-season trener jeg for størrelse og styrke, som i store deler består av baseøvelser (knebøy, markløft og benkpress). Nå i oppkjøringen til konkurranse kjører ikke jeg noen av de øvelsene, ettersom de ikke er optimale for å gjøre MIN fysikk bedre. Fokus punkter for meg til denne konkurransen har vært øvre bryst, øvre del av ryggen og bakside skuldrer.

- I on-season handler det selvsagt KUN om utseende. Hvor mye du løfter, hvor tung du er og hvor atletiske ferdigheter du har blir helt uviktig, sånn er det bare. Før jeg startet denne oppkjøringen bestemte jeg meg for å droppe alt av ego for å løfte tunge vekter og kun fokusere på å "løfte for utseende".

Veien videre

Mathias har allerede vist oss hva han er god for da han tok en imponerende 4. plass under årets første Fintess konkurranse. Han er nå super klar for Oslo Grand Prix som holdes lørdag 01.04.2017, videre forteller han litt mer om selve opplevelsen under Sandefjord Open.

- På fredagen (dagen før konkurranse) ble jeg veldig stresset over spray-fargen jeg hadde fått, hadde veldig mye flekker, noe som gjorde meg veldig stresset, og som kunne gjort at jeg holdt litt mer væske enn jeg burde. Dagen etter fikk jeg ordnet ny farge og fikk roet litt ned før jeg skulle på scenen. Litt nervøs før jeg gikk ut, men for en fantastisk følelse det var å komme seg på scenen. Alt gikk bra første runde, og jeg kom videre til finalen. På "I-walken", hvor jeg går ut alene og viser min egen poserings-rutine, så stemte ikke det helt, det ikke var så bra som det kunne ha vært. Tror dette kunne vært mye av grunnen til jeg havnet på en litt kjip 4. Plass. Alltid kjipt å havne rett utenfor pallplass, men jeg må bare lære av det jeg kan, og fortsette å jobbe for å bli bedre. Det var en fantastisk helg og jeg storkoste meg på scenen! Jeg har lært mye og ser frem til å gå på scenen igjen i Oslo 1. April.

Deretter skal Mathias kose seg med både godsaker og kaker, før en god diett og struktur skal følge hverdagen.
- For å vokse og nå nye mål, så må jeg ha en plan over hva jeg skal spise. Jeg har lært utrolig mye under oppkjøring til konkurranse, om hvordan jeg skal spise og hva jeg skal spise. Jeg kommer først og fremst til å tenke på å spise for å bygge muskler, men at det også skal være for å se bra ut og kunne ha en atletisk kropp.

Han gleder seg veldig til Lørdagskvelden foran TV-en med taco og en stor smash-pose, forteller Mathias smilende videre.

- Jeg og kjæresten min har allerede skrevet en handleliste med typ taco, is, brownies osv. som vi gleder oss veldig til å spise etter Oslo Grand Prix er det Oreo kake og smultringer som står på menyen! Jeg ser også frem til å spise store, men sunne måltider, forteller han med et enda større smil.

En viktig beskjed

- Jeg vil takke den flotte kjæresten min, som har støttet meg hele veien! Jeg vil takke den fantastiske støtten jeg har fått via Instagram. Takk til Gymgrossisten som står meg i ryggen og støtter meg. Og tusen takk til alle andre også som støtter meg!

- Vil til slutt bare gi en beskjed til de der ute som ønsker å begynne med trening: finn deg en treningspartner, slik dere kan pushe hverandre på trening. Sett små og langsiktige mål, ikke vær redd for å sette for store mål. Lag en visjon, om du klarer å se for deg hvordan du vil se ut, eller om det er en rollemodell/person du vil se ut som, så se det for deg, visualiser det! Tenk på det under trening og arbeid imot det. Vi blir det vi tenker oss til og arbeider for!

 


Julie Firing-Schou 

Julie sitter med god erfaring og kunnskap innen fitness, livsstilsendring, helse, trening og kosthold. Hun jobber aktivt innen trening som PT og treningsinstruktør i både spinning, bodypump, crossfit og bodybalance.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.
Joakim Bekkeli tok overall i Sandefjord Open. Nå står NM for tur!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!