Jørn gikk ned 17 kg og kom i kanonform

Resultat31.03.2017Joachim Marhaug0

Jørn Alexander Rønåsen gjorde rent bord i Sandefjord Open og vant sin klasse.

Jørn Alexander Rønåsen gjorde rent bord i Sandefjord Open etter han hadde slanket bort 17 kg. Han kom i kanonform!

Navn: Jørn Alexander Rønåsen
Alder: 26 år
Bosted: Lyngdal(midlertidig adresse grunnet turnustjeneste), bor til vanlig i Oslo
Høyde: 179 cm
Vekt: 78 kg på scenen og 90+ off
Arbeid: Fysioterapeut
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Ingen
Klubb: MM Sports
Meritter: 1.plass Mens Physique debutant +178 cm, Sandefjord open 2017

Jørn kommer fra Skullerud i Oslo. Har jobbet 4 år som personlig trener og er utdannet fysioterapeut. Han har en evidensbasert tilnærming til trening og kosthold.

- Da jeg først bestemte meg for å stille i Mens Physique, var jeg ikke i tvil om hvem jeg skulle kontakte. Jeg ville bli coachet av en som ikke var rigid og trangsynt ift kosthold, og som har hevdet seg i gamet tidligere (bla Overall winner Mens Physique, NM 2014). Petter Orvik Grønningsæter er et glimrende eksempel på at periodisk faste definitivt kan ha noe for seg hvis livssituasjonen din tillater det, sier Jørn.

 

- Jeg har ikke endret livsstil, det var livssituasjonen min som midlertidig satte en stopper for det jeg vanligvis er lidenskapelig opptatt av; nemlig kosthold og trening. Det siste året har vært en berg-og-dalbane. 6 mnd med isotretinoin kur (for akne) var en stor belastning både mentalt og fysisk.Jeg avsluttet denne i sommer og kunne endelig trene igjen etter over 2 mnd med enorme ledd og muskelsmerter som en av mange negative bivirkninger (Og jeg har trent styrke sammenhengende i over 10 år uten >3-4 dagers pause). Jeg har alltid hatt en over gjennomsnittlig appetitt og la på meg mye som et resultat av en stillesittende livsstil grunnet smertene. Jeg bestemte meg i oktober for å oppfylle en ungdomsdrøm; nemlig å stille i fitness og grenen Mens Physique.

Jørn var nokså nedbrutt etter en slik aknekur, men mistet ikke identiteten sin og fikk dermed raskt motivasjonen tilbake. Det at musklene "husker", ved at de allerede opparbeidede cellekjernene ikke forsvinner ved atrofi(muskelsvinn) fikk han også raskt tilbake til normaltilstand.

- Jeg var svært svak i starten da samarbeidet mellom sentralnervesystemet og musklene ikke var helt optimalt, men dette kom seg gradvis og jeg var i en periode sterkere enn jeg noensinne har vært(!). Jeg tok ukentlig bilder, og sendte til coach'n for tilbakemeldinger. Anbefaler alle som har tenkt å begynne på en diett å dokumentere med bilder, da daglige forandringer er umulig å registrere med det blotte øyet.

Gikk ned 17 kg og kom i kanonform

Jørn gikk ned svimlende 17 kg. Han veide 95 kg og lå på ca 78 kg på scenen.

- Jeg begynte i oktober 2016 og sto på scenen medio mars 2017. 5 mnd ish. Jeg har prøvd å stille tidligere. For to år siden var jeg på like lav fettprosent, men som det petimeteret jeg er, så var jeg ikke fornøyd med sluttproduktet og ga det to nye år. Raske løsninger har aldri vært et tema, så da må man ta tiden til hjelp. Benyttet da periodisk faste med ett måltid om dagen ( Petter-style) og selvfølgelig ingen cardio. Det fungerte utmerket, men passer ikke livssituasjonen min akkurat nå, sier Jørn.

- Jeg har trent fra jeg var 6-7 år. Startet med fotball i gode 10 år før jeg la knottene på hylla og fant gleden i metall. Har snust litt på CrossFit-miljøet på CFO i 2 år, men måtte gi meg grunnet skulderproblematikk. Har i tillegg noe erfaring fra Krav Maga i en tid jeg var en ivrig dørvakt/ordensvakt i Oslo-sentrum.

Følger dietten IIFYM

Jørn følger en dietten som går under IIFYM.

- Som tidligere nevnt så spiser jeg etter IIFYM(if it fits your macros) prinsippet. Jeg spiser akkurat det jeg har lyst på den dagen eller det som er på tilbud i butikken. Jeg veier absolutt alt og plotter det inn på MyFitnessPal (hvor kcal og makroer er lagt inn). Det at den kan skanne varens strekkode, er også genialt. Obs! Det er viktig å ikke stole blindt på denne, da hvermannsen kan legge inn uriktig data som ikke samsvarer med det korrekte næringsinnholdet, forteller Jørn

Jørn spiser når han er sulten. Han startet dietten på 4000 kcal og endte på ca 2200 kcal.

- Personlig har jeg hatt god effekt av kreatin og vasodilaterende(utvider blodårene) produkter som gir økt flow. Dette er blant annet citrulline malate, aakg og taurin. Ellers har jeg hatt god effekt av rødbetejuice før trening av samme grunnen.

Det som det går mest av hos Jørn under diett er at det i en periode ble mye kokosmelk, masse grønnsaker, potetmos og karbonadedeig. Ingen hokus pokus, men godt og enkelt - pitapizza er også nydelig, kan han fortelle.

- Jeg gleder meg mest til helstekt indrefilet med bearnaisesaus og fløtegratinerte poteter etter konkurransen. Jeg har lagt inn en solid bestilling hos mor og far på søndagen etter konkurranse. Og toast! Har spist svært lite brød under dietten. Har ellers vært innom det aller meste; pizza, pasta, taco etc.

 

Forbilder

- Jeg synes Ryan Terry og Steve Cook er to ydmyke sjeler som fortjener å være der de er i dag. Begge har en fantastisk fysikk og virker svært jordnære. Ellers er det mange legender fra 70-80-tallet som bør bli plukket frem. Jeg ser helst opp til personer med god faglig tyngde, men de trenger jeg ikke å ramse opp her.

Trener meget variert

Jørg trener variert og varierer stadig mellom tung, lett og repsantallet.

- Stikkorder er variasjon. Tunge dager, lette, høy rep, lav rep. Mind muscle connection. Jeg benyttet en modifisert PHAT av Layne Norton under hele dietten. Kjører ingen kardio. Kontraindisert. Implementerte noe i sluttfasen for å nå nedre sjiktet av fettprosenten. Benytter da HIIT.

Hva med poseringstrening?
- Daglig etter at jeg fikk hjelp av Hassan Al-Ghazzi til poseringene. Trengte under to timer før det satt. Dette var kun 1 uke før jeg skulle stille.

Jørn liker å trene rygg og bein. - Som fysioterapeut så skjønner man viktigheten av disse muskelgruppene, og det gir også en bedre ramme å henge resten av kroppen på, konstaterer Jørn.

Hvor trener du?
Nordic power zone (NPZ) i Lyngdal. 4/5 mnd var på Kick Arendal

Hvordan er miljøet der?
Nyoppstartet røft CrossFit-gym. Kjempegodt miljø.Kick Arendal var også helt suverent.

Noen du vil takke?
Alle de nærmeste venner, familie og samboer. Takk til de tidligere kollegaene mine i Arendal som har hatt forståelse for livsstilen min. Takk til kollegaene mine i Lyngdal som gjør hverdagen min levlig under diett.

Tusen hjertelig takk Petter Orvik Grønningsæter for at du tok meg inn i varmen og teamet MM sports. Du besitter en enorm kunnskap og jeg har lært ufattelig mye av deg! Du er også et petimeter og jeg digger det! #mycoach


Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.
Joakim Bekkeli tok overall i Sandefjord Open. Nå står NM for tur!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!