Pensjonisten Nils Harald (70) debuterte i Men`s Physique

Intervju06.04.2017Joachim Marhaug0

På Sandefjord Open deltok pensjonisten Nils Harald Moe på 70 år.

Nils Harald Moe fra Tromsø debuterte i sin første fitnesskonkurranse i en alder av 70 år. Det viser bare at trening har ingen aldersgrense.

Han deltok blant unge gutter helt ned til 16 års alderen slik at forskjellen på eldste og yngste deltaker ble 54 år. Nils Harald viste seg i en skarp og flott form. Han stilte i Master klassen, men var ute på scene med de yngste gutta. Det ble liv og røre i salen når alderen hans ble ropt opp.

Han var kanskje litt stiv i poseringene, men fikk etter hvert hjelp slik at han fikk vist frem fysikken fra sin aller beste side.

- Jeg synes det er for mye fokus på at bare unge bør trene. Trene bør man gjøre hele livet, sier Moe til Nordlys.
Han gjorde dette først og fremst for moro skyld og håper at han med dette kan inspirere andre til å trene. Han stilte for Barents Fitness. Nils Harald sier til Nordlys at han trent hele livet og mener at det er aldri for sent å komme i gang.
- Jeg har så mye glede av det. Ikke minst er det veldig sosialt. Jeg måtte melde meg inn for et senter i Hammerfest da det ikke finnes sentre i Tromsø som er med i forbundet man må være med i for å delta. Jeg vil først og fremst inspirere andre til å trene. Trening har ingen aldersgrense, sier han til Nordlys.

 

Han opplevde konkurransen som en svært positiv opplevelse.

- Det er en av de artigste dagene jeg har opplevd. Da jeg kom ut på scenen gikk publikum amok i applaus. Jeg tror folk syntes det var inspirerende og tøft at en såpass gammel fyr deltok, sier Nils Harald til Nordlys.

Trent hele livet

Nils Harald har trent hele livet sitt i ulike former. Han løper over 2 mil i uka og trener styrketrening to til tre ganger i uka. Han driver også med isbading.

- Å trene på et helsestudio kan man få til selv med handikap. De fleste klarer å trene litt. Og alle monner drar. Trening handler ikke bare om svette og slit. Jeg opplever det også som veldig sosialt. Dessuten gjør jeg jo mitt for å være best mulig rustet for alderdommen. Det handler om å ha styrke nok til å komme seg opp av stolen - og så klare seg selv lengst mulig, sier Nils Harald til Nordlys.

Ønsker å delta på NM

Han sier til avisen Nordlys at han ønsker å delta på NM til høsten og at konkurransen i Sandefjord Open ga mersmak. Avisen spør hvordan han opplever fitness som idrett som bare fokuserer på en pen kropp.

- For meg handler det om å sette seg mål. Man kan godt si at det er unødvendig å gå rundt med sixpack, men det er jo ganske unødvendig å hoppe 250 meter på ski også, sier Nils Harald til Nordlys.

Kilde:
Nordlys, 2017: https://www.nordlys.no/fitness/kroppsbygging/treningssenter/her-debuterer-bestefar-nils-harald-70-fra-tromso-som-fitnessutover-aldersforskjellen-mellom-meg-og-yngste-deltaker-var-54-ar/s/5-34-595047


Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.
Joakim Bekkeli tok overall i Sandefjord Open. Nå står NM for tur!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!