26 år gammel bodybuilder bærer hjertet sitt i en ryggsekk

Intervju09.04.2017Joachim Marhaug1182

Andrew Jones har hjertesvikt og går rundt med kunstig hjerte i ryggsekk.

Andrew Jones fra Conneticut, USA, er 26 år gammel. Han ble først uvel i 2012 og slet med pusten under et løp. Han ble forskrekket da han to år senere begynte å hoste opp blod og utviklet en høy feber. På sykehuset ble han diagnostisert med kardiomyopati - en arvelig sykdom i hjertemuskelen. Og snart ble han så svak at han ikke kunne stå, gå eller kle på seg. Noen måneder senere ble han fortalt av legene at hvis han ikke har en hjertetransplantasjon umiddelbart ville han dø. Siden det var ingen organer tilgjengelig ble han utstyrt med en pacemaker og et kunstig hjerte - som han nå bærer rundt i en pose på ryggen. Til tross for hans nære død, er han nå tilbake på gymmet og sier at han gråter etter å få trent samtidig som han føler seg så ‘takknemlig for å være i live'.

Andrew har nå et hjerte som går på strøm, lagret i form av et batteri. Han venter en donor for å få et nytt hjerte, men inntil da lar ikke Andrew det kunstige hjertet hans holde ham tilbake.Som et stille monster av en elbil, laget av Porsche eller BMW, er han faktisk "stille" fordi han har bokstavelig talt ingen puls. Da han plugger i telefonen hans om natten til lading må han gjøre det samme for det kunstige hjertet sitt. For tenk deg det hvis hjertet hans går tom for strøm? Da er det over for han så Andrew har alltid et batteri med seg i reserve.

- Å leve med denne sykdommen satte meg i et mønster med depresjon og fysiske smerter. Jeg måtte slutte å jobbe fordi jeg ville ikke være i stand til å stå i mer enn 10 minutter. Jeg fryktet å gå til kjøkkenet fordi det betydde at jeg måtte gå opp og ned trappene. Jeg kunne ikke engang få kledd på meg uten pesing og gisping etter luft. Livet mitt falt fra hverandre, og jeg ville bare få en avlastning, sier Andrew.

Så hardt som denne prosessen har vært for Andrew har han innsett at i hvert fall for nå er dette hans virkelighet, og han vil gjøre det beste ut av det.


Spiser du mye mettet fett?

Kosthold09.02.201633

Det er avgjørende hva du erstatter mettet fett med.
Ny forskning viser hvordan du kan leve lenger.

Bygg kroppens viktigste muskel

Trening31.07.2018324

Hvilken muskel er kroppens viktigste?
Han var i en stygg bilulykke og knuste alle bein i kroppen.

Spiser du mye mettet fett?

Kosthold09.02.201633

Bygg kroppens viktigste muskel

Trening31.07.2018324

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!