Fra fotball til fitness

Intervju19.04.2017Ine Helene Brotun0

Alexandra Hernandez Eide er 23 år og bitt av fitnessbasillen.

Alexandra Hernandez Eide er en sta jente med ben i nesa, hun elsker utfordringer og fullfører alltid det hun bestemmer seg for.

Navn: Alexandra Hernandez Eide
Alder: 23 år
Høyde: 168 cm
Bosted: Stord
Arbeid: Avdelingsleder/Butikksjef i en motebutikk for klær.
Status: Singel. Har en jente på snart 3 år.
Workout quote: «Lucha por todo lo que te hace feliz» som betyr på spansk «Fight for everything that makes you happy»
Sosiale medier: Instagram @alexhernandezz
Team: Team City 24/7
Sponsor: Nordic Power og Tornado shaker.

Alexandra, eller Alex, er 23 år gammel jente fra Stord. Hun er halvt spansk og halvt norsk, og har en nydelig datter på snart 3 år med navn Sofia. Hun planlegger dagene godt i forveien og tilrettelegger dagene slik at hennes interesse for trening og fitness ikke skal gå ut over datteren.

Har alltid vært en aktiv jente

Det tok ikke lang tid før Alex forelsket seg i bikinifitness og konkurransene har virkelig gitt henne mersmak.

- Helt siden jeg var liten har jeg vært svært aktiv og holdt på med fotball og dansing. Jeg spilte fotball fra jeg var 7 år til 16 år. Jeg spilte spiss, ble toppscorer og gikk på talentskolen helt til jeg bestemte meg for å slutte med fotballen. Etter et par mnd fant jeg gleden av styrketrening og har holdt på med det siden da. Etter år med styrketrening fristet det og prøve seg i bikinifitness. Jeg ventet et par år ettersom jeg fikk min datter. Jeg har alltid elsket utfordring og se hva jeg virkelig kan få til. I fjor høst bestemte jeg meg for å oppsøke et team sammen med en venninne for å høre hvordan opplegget rundt konkurranser fungerte. Kort tid etterpå startet jeg først men en offseason diett og nytt treningsprogram. Jeg stilte 7 mnd etterpå som debutant i Sandefjord Open og fikk en 4.plass. To uker etterpå stilte jeg i Oslo Grand Prix i -168 og fikk enn overaskende 4. plass. Jeg trodde ikke jeg skulle få to fjerdeplasser i debutsesongen og ble kjempe giret. Jeg visste allerede etter at jeg gikk av scenen i Sandefjord at dette var «min sport». Dette var noe jeg virkelig elsket. Jeg føler bikinifitness er den klassen jeg passer best i, fordi jeg kan være veldig feminin samtidig som jeg skal vise den harde jobben jeg har lagt bak formen jeg presenterer på scenen. Jeg kan pynte meg i en nydelig bikini, gå i-walk, og ikke minst liker jeg veldig godt fysikken og det som skal være i fokus i bikinifitness. Skuldre, rumpe og lår er viktig og jeg syns jeg har den fysikken som passer best til akkurat den klassen. Jeg kunne ikke ha satset på noe annet. Bikini er «meg» og jeg elsker den!

Familien støtter og motiverer

Det kom ikke som et sjokk for familien, at Alex ønsket å konkurrere i bikinifitness.

- Da jeg nevnte for min familie at jeg ville prøve å stille i en fitnesskonkurranse så tror jeg ikke det kom som et sjokk. De vet at jeg er veldig glad i trening og utfordringer. De har støttet meg og motivert meg hele veien, og når jeg har deltatt på konkurranser har de engasjert seg mye! De to siste gangene jeg stilte som var i fjor, og nå på Oslo GP kom det flere venner og familie helt til Oslo fra Stord kun for å heie på meg! Det betyr veldig mye for meg, og det viser hvor mye de bryr seg om meg og mine interesser.

- Mine viktigste støttespillere er familie og venner, men spesielt min mor. Mamma er helt utrolig! Hun er den personen som er mest oppi meg og vet akkurat hvor tung denne sporten kan være på slutten av konkurranseoppkjøringen. Hun ser all den harde jobben alle andre ikke kan se. Når det er konkurranseoppkjøring vet hun hvor travelt alt kan være og hjelper meg med foodprepping og Sofia.

- Det er så klart utfordrende å skulle balansere jobb, trening, bruke tid på venner og familie, samtidig som jeg skal være en mor også. Jeg mener at fordi om en har blitt mor så skal e ikke legge alt på hyllen. Selvfølgelig må ting omprioriteres og godta at slik er det, men hvis en skal gi det beste av seg selv til andre må vi først ha en «lykkefølelse» mener jeg. Da fungerer jeg best. Da jeg er lykkelig og glad, så da gir jeg så mye mer fra meg selv til andre mennesker rundt meg.

En typisk treningsdag for Alex

Mandag: Hams & Glutes
Tirsdag: Skuldre, triceps, mage
Onsdag: Quads & Glutes
Torsdag: Rygg og mage
Fredag: Glutes & Calves
Lørdag: Fri
Søndag: Skuldre, rygg og biceps

- Min hverdag er nesten den samme offseason som onseason. Noen ting prioriteres annerledes på onseason og spesielt på konkurranseoppkjøring. En vanlig dag for meg onseason er cardio på morgningen på tredemøllen før jeg steller både min datter og meg selv. Jeg kjører henne i barnehagen og begynner på jobb kl 08.00. På ettermiddagen bruker vi tid sammen og når hun legger seg foodprepper jeg, går på trening og gjør cardio etterpå. Kvelden er som regel veldig hektisk de mnd på diett men slik er det bare. Offseason slipper jeg så mye cardio og da er det lettere å få besøk eller prioritere litt annerledes. Før jeg startet skikkelig med denne sporten så trente jeg 4/5 ganger i uken og spiste sunt. Jeg fikk resultater men det gikk veldig seint. Etter jeg gikk skikkelig inn og startet i fjor høst har jeg utviklet meg enormt mye på kort tid. Det eneste jeg har endret er hvor tungt jeg har trent og nå spiser jeg 7 måltider om dagen, mens før spiste jeg kanskje to normale og et stort måltid.

Var redd for å spise for mye carbs

Alex kommer aldri til å gå tilbake til rutinene hvor hun spise lite mat.

- Fysikken har endret seg mye siden høsten 2015. Og enda mer fra vårsesongen i fjor til nå. Det er alt takket være mye mat og harde treningsøkter. Det er så viktig å få i seg rett mat. Jeg husker før da jeg var yngre så var jeg «redd» for å få i meg mye carbs som poteter og ris. Jeg spiste heller ikke nok proteiner eller fett. Alle næringsstoffene er kjempeviktige å få i seg hvis kroppen skal klare å yte fult. Jeg tror det er flere jenter og gutter som kjenner seg litt igjen fra den denne tankegangen. For å ikke snakke om energinivået og utholdenheten maten gir. Jeg kommer aldri til å gå tilbake å spise lite mat igjen. Jeg elsker mat og da mener jeg ikke at jeg går rundt og spiser torsk, havregryn og ris hver dag. Det går an å lage så mye forskjellig god mat med de rette næringsstoffene.

- Jeg har egentlig ikke noe utfordring med mat i hverdagen. Jeg syns det er så lettvint og grett å foodpreppe maten et par dager i forveien. Det eneste «tiltaket» må i så fall være at jeg må lage ekstra mat hver dag til min datter, men det ser jeg ikke på som noe utfordring. Slik er det bare.

Alex lærte mye etter sist konkurranse, og vil denne gangen prøve seg på reverse dieting

- Jeg lærte så mye etter sist gang jeg konkurrerte. Jeg hadde lyst på alt jeg kom over og spiste utrolig mye av alt. Magen sa stopp men ikke hodet. Jeg var så dårlig og hadde så lite energi de første ukene kun fordi det eneste som gikk ned var «dritt mat». Selvfølgelig skal jeg spise mye av det nå og kose meg når det måtte passe meg, MEN med kontroll. Jeg hadde ikke en reverse diett sist gang og følger en nå som coachen har laget- Jeg vet det kommer til å bli sprekk innimellom men jeg har mentalt forberedt meg veldig på denne delen. Jeg hadde til og med foodpreppet mat for de første dagene jeg kom hjem fra konkurranse, og fryst det ned. En reverse diet er en diett som kan brukes etter konkurranser der du sakte men sikkert legger på ekstra mat etter noen uker med lite mat. Da går ikke kroppen i sjokk og det er mye lettere å holde seg til en plan enn å gå helt «maniac» på alt i butikken og kjøleskapet. Men som sagt, nå er sommeren på vei og jeg skal også kose meg masse med gode middager, grillmat og desserter sammen med familie og venner. Men først og fremst står påsken for tur og da blir det påskeegg på meg og!

Ønsker å konkurrere i utlandet

Målet til Alex er å kvalifisere seg for konkurranser i utlandet, hun ønsker å gjøre det bra og se hvor langt hun klarer å komme, med hardt arbeid og dedikasjon.

- Det som motiverer meg til å stille igjen er å se fremgangen jeg får etter hver konkurranse og slå min egen form. Det er helt utrolig hvordan kroppen forandrer seg med rett trening og rett mat. Jeg er en målbevisst og sta jente med bein i nesa så når jeg har satt meg et mål så fullfører jeg. Det er nok også grunnen til at jeg er så heldig som har så gode venner og familie. De kjenner meg og vet jeg fullfører det jeg starter med. Det er blant annet de som motiverer meg og engasjerer meg til fortsette. Jeg kom på to fjerdeplasser sist gang og har virkelig lyst å utfordre meg til å slå mitt eget mål om å gjøre det enda bedre i mine neste konkurranser.

- Forskjellen på denne sesongen og sist har vært stor. Både positivt og negativt. Jeg har endret fysikken veldig etter fjorårets debut. I jul da fettprosenten begynte å minke kom den mer og mer frem. Jeg har fått mye kraftigere hamrings, rumpe og skuldre. Det er så kjekt å se at all den jobben du har lagt ned har lønnet seg! Jeg har selvsagt mye å jobbe med fremdeles men denne kickstarten ga meg mye mer motivasjon til fortsette å utvikle meg. Det hardeste denne gangen var å komme i skikkelig form. Kroppen stoppet plutselig å jobbe med meg etter jeg fikk omgangssyken to mnd før og det, men det stoppet meg ikke.

- Jeg planlegger konkurransene etter hvilken sesong jeg konkurrer i. Siden jeg er litt «ny» i denne sporten har jeg kun prøvd meg i Norge. Målet mitt er å kunne kvalifisere meg til større konkurranser i utlandet. Jeg har virkelig lyst å gjøre det bra og se hvor langt jeg kan komme.

Ønsker å takke

- Jeg vil gjerne takke «gjengen» fra Stavanger på team City 24/7, for all hjelp og motivasjon. Når det er konkurranseoppkjøring for de atletene som skal på scenen er de veldig flinke til å gi gode ord for å holde motivasjonen oppe. De spør hvordan det går og om jeg trenger hjelp blant annet. Det viser hvor mye de unner deg å nå de målene jeg har satt. Jeg vil også takke coachen min Mari for utviklingen jeg har hatt siden sist vår. Fysikken har endret seg mye og det gir meg så mye «kick» og mersmak i denne sporten, og fristelsen er stor for å se hva mer som vil forbedre seg med tiden som kommer.


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!