Den nest beste dietten

Kosthold26.04.2017Ozi Landmark0

Hvis du ikke klarer det beste, hva med det nest beste?

Hvis du er av typen som fra tid til annen tenker «jeg kunne ha tenkt meg å gå ned et par kg» så er sjansen stor for at du en gang tidligere har gått på en slags diett. Og alle vil selvsagt Google «beste dietten» eller «beste treningsprogrammet». Om du har gjort det, så er også sjansen for at «det beste» ikke fungerte for deg. Så la oss luke ut uttrykket «den beste» helt fra begynnelsen.

Trekk pusten dypt inn og gjør deg klar. Du har lest så langt og du er allerede nok så godt motivert for sommerkroppen 2017.

Det finnes tre store kilder når det kommer til hvordan vi velge en metode for å gå ned i vekt og eller få mer styrke. Og hvem skal du stole på?
1. Du har lest en studie utført av en eller flere forskere.
2. Du har en person du ser opp til og sverger til alt han eller hun gjør.
3. Du får anbefalt av en nær venn eller familie.


Jeg heter Ozi, og dette mine tips for at du skal holde en OK diett og komme i mål.

Alle tre metodene har sine gode grunner og mener at nettopp deres måte vil gjøre susen og «smelte fettet» av kroppen din.

Kilde nr.1

Forskeren utfører sine fleste studier på rotter eller aper... Og selvsagt ville denne metoden fungere mer korrekt om vi også levde i et lite bur og spiste og drakk kun det forskeren ga oss. En annen ting å tenke på er om hvor nøytral kilden er. Alle forskere trenger pengestøtte og dessverre så er det flere og flere tilfeller der de blir sponset av nettopp mat og drikke industrien for å promotere deres merkevarer.

Kilde nr.2

Den beste modellen på instagram, youtube og facebook kan være personen du følger til punkt og prikke. Kjøper deres program og blir like skuffet hver gang du går på vekten eller ser deg i speilet. Det aller første vi må tenke på når det gjelder våre stjerner og helter er at deres jobb er å se bra ut, deres jobb er å være slanke og samtidig sterke. Så mens resten av oss jobber 8 timer til dagen, så har de den tiden til å jobbe for å se bra ut. En annen ting å tenke på er at flere og flere bruker ulovlige og skadelige midler for å underholde oss, tjene penger og underveis lure oss. Enten så er det steroider ellers så er det i senere tid også photoshopping av bilder, slik at vi vil følge deres metode og ender selvfølgelig opp skuffet.

Kilde nr.3

Å få anbefalt en diett eller treningsprogram av venner eller familiemedlem kan jo ofte virke som den beste veien. Du kan tydelig se at personen har forandret seg i positiv retning og du er overbevist. Så du gir jernet, men ser ikke samme resultatene. Her er det viktig å tenke på at folk reagerer forskjellig på det aller meste. Alt i fra kosthold til trening. Selv om to personer er så si i samme høyde og vekt og følger samme faste planen, så vil det i de fleste tilfeller resultere ulikt. Til og med eneggede tvillinger med samme diett har fått forskjellige resultater. Det er nettopp derfor det sies foreksempel «60%, 50%, 40%, 20% av deltakerne kunne se betydelige forandringer» Så sjansen er fortsatt stor for at du er av de resterende prosent andelene som ikke merket noe forskjell.

Men det må finnes en løsning

Og en løsning finns det, så hva er da den nest beste dietten for å finne lykken i et sunnere og lengre liv, på vekta, i speilet eller i kommentarfeltet?

Du blir nødt til å gjøre noen søk på internett. Les deg opp på forskjellige meninger. Her er det godt mulig at du raskt blir overveldet av all informasjonen som finnes. Men velg en som er noe ulik den livsstilen du har nå, den som har ført deg der du står og gi den planen tre uker. Bruk tiden godt, vær oppmerksom på at du har begynt på noe nytt og hele tiden registrer hvordan du føler deg. Funket det ikke? Funket det bare litt? Luk ut det du tror er ugresset i programmet, legg til noe nytt og fortsett på tre nye uker. «Jeg skal holde på til jeg finner den beste dietten!» Med en slik holdning er det helt sikkert at du går rette veien og øker livskvaliteten din.

Ett eksempel på forvirring rundt jakten på «den beste dietten» er Helsedirektoratets kostholdsråd. Nedenfor ser du hvordan de anbefaler oss å spise og trene, men hvis du blir sittende på datamaskinen din en kveld og søker så kan du finne «gode» grunner til å ikke følge hvert eneste av punktene i anbefalingene. Så hvordan skal vi vite hva som er best når selv ekspertene går i mot hverandre?

Helsedirektoratets kostråd

1. Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.
2. Ha en god balanse mellom hvor mye energi du får i deg gjennom mat og drikke, og hvor mye du forbruker gjennom aktivitet.
3. Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag.
4. Spis grove kornprodukter hver dag.
5. Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også gjerne fisk som pålegg.
6. Velg magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Begrens mengden bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt.
7. La magre meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet.
8. Velg matoljer, flytende margarin og myk margarin, fremfor hard margarin og smør.
9. Velg matvarer med lite salt, og begrens bruken av salt i matlagning og på maten.
10. Unngå mat og drikke med mye sukker til hverdags.
11. Velg vann som tørstedrikk.
12. Vær fysisk aktiv i minst 30 minutter hver dag.

Du blir hva du spiser

Kosthold er nøkkelen til alt, mens trening kommer på en sold andre plass. Vil du ikke trene på et senter, så trenger du ikke det. (forutsett at ditt mål kun er å gå ned i vekt) Men sørg for at du ikke har hvilepuls dag inn og dag ut. Fordi mosjon i seg selv er veldig sunt for kroppen.

Hjernen er den mest feteste organet vi har, så den trenger en god del sunn fett for å fungere godt og hjelpe oss gjennom hele livet. Hjertet er en muskel akkurat som alle andre muskler og bør derfor trenes. Det kan gjøres ved styrketrening eller kondisjonstrening. De resterende 74 av organene våre trenger et godt og variert kosthold for ikke bare å holde oss i live, men også for å gløde og skinne.

Lytt til kroppen din

Jeg vil ikke være den «overbevisende vennen» som kilde nr.3, men vil nevne at jeg har eksperimentert med forkjellige kosthold og treningsmetoder siste årene. Jeg begynte som sikkert mange andre der ute på lavcarbo og periodefasting, noe som var en katastrofe. Fett prosenten stupte, men det gjorde også humøret, styrken og livskvaliteten. Etter hvert som jeg introduserte mer sunn fett og fiber i dietten og luket ut mye hvetemel, sukker og kunstig sukker, har alt bare blitt bedre og bedre. Jeg er større, sterkere og føler meg friskere enn noen gang og jeg kunne aldri tenkt meg å gått tilbake til det gamle.

Så den nest beste dietten må jo være å lytte til kroppen? Selv om du kanskje er litt overvektig, men føler deg fortsatt lykkelig, så skader det vel ikke å finne ut av om du vil kjenne på hvordan livet ditt blir med normal kroppsfett og bedre mosjons rutiner? Fordi mer overskudd i hverdagen er kun en positiv bivirkning til en livsstilendring.

Har du noen spørsmål til meg eller vil vite mer om måten jeg trener og spiser på? Kan du se på min Youtube kanal eller kontakte meg på:

Facebook: Ozi Landmark
Mail: Lere_ozi@hotmail.com
Instagram: Lifting_landmark
Youtube: https://www.youtube.com/user/OzodbekZ


Se hvordan Conor McGregor holder seg i form.
43 år gamle Rolf Gustavsen har vært topptrent over halve livet sitt og han holder koken fortsatt.

Slik fungerer periodisk faste 16:8

Kosthold04.04.2017120

Hva er periodisk faste og hvilke fordeler har det?
Det finnes mange dietter for vektnedgang der ute.

Slik fungerer periodisk faste 16:8

Kosthold04.04.2017120

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!