
Bytt ut pannekakene med tykke proteinrike lapper
Kosthold27.04.2017Fride Skjønsberg0
Dette er tykke proteinrike lapper som du kan spise i steden for pannekaker. Alle oppskriftene inneholder melkeprodukter. Melk er en fantastisk kilde til proteiner i kostholdet vårt.
Melkeprotein
Proteiner bidrar til god benhelse og til vekst og opprettholdelse av muskler. Forskjellige proteiner inneholder ulike kombinasjoner av aminosyrer. Noen aminosyrer kan kroppen produsere selv, mens noen må tilføres gjennom maten vi spiser. Melk inneholder proteiner med alle de 9 aminosyrene som kroppen ikke klarer å lage selv.
Litt om ingrediensene:
Cottagecheese er en ferskost med bare 4,3 % fett, ikke noe tilsatt sukker og inneholder hele 13 g protein pr. 100 g.
Kesam (mager) er også en ferskost, med rund og fyldig smak. Den er så å si fettfri med bare 1 % fett og inneholder så mye som 12 g protein per 100 g.
Kesam vanilje mager er en kvarg med en mild og fin vaniljesmak. Denne inneholder 7,4 % fett men fortsatt høy på proteiner, 6,1 g per 100 g.
Egg er ypperlig som proteinkilde med hele 12,4 g proteiner per 100 g, og 10,1 g sunne fettsyrer.
Havregryn inneholder 11,4 g proteiner per 100 g og 7,8 g fett. I tillegg til mye kostfiber som er godt for fordøyelsen din.
Bruker du søtning i form av sukrin/stevia/sukrinpluss osv, bidrar dette med lite kalorier fremfor å bruke rent raffinert sukker i lappene.
Ønsker du mer smak i lappene kan du tilsette, kanel eller kardemomme.
Frukt og bær inneholder vitaminer og antioksidanter som kroppen trenger hver dag for å holde kroppen frisk og sterk. Jo flere forskjellige farger av frukt og bær jo bedre.
Kesamlapper med friske bær
Ingredienser til 1 person:
• 2 stk. egg
• 1 ½ dl melk
• 1 ½ dl havregryn
• 1 ts vaniljesukker (eller søtning)
• 1 ts bakepulver
• ¼ dl smør
• klype salt
• ¼ beger kesam mager
• 1 ½ dl kesam vanilje, 7,4 % (som topping)
• 1 ½ stk banan
• 100 g friske bær (blåbær, bringebær, jordbær, det du måtte like)
Fremgangsmåte:
Pisk egg og melk sammen, tilsett most banan, rør inn alt det tørre og la det stå og svelle i 20 minutter.
Stek lappene i en stekepanne med smør.
Stable et tårn av lapper.
Tilbered med friske blåbær og kesam.
Cottagecheesepletter
Superproteinrike!
Ingredienser til 1 person:
• 1 ½ dl kesam original, 8 % (eller mager)
• 1 dl cottagecheese
• 1-2 stk. egg
• ½ dl havremel
• 1 ts bakepulver
• 1 ss sukker (eller honning, søtning)
• 1 ts vaniljesukker (eller vaniljestevia, vaniljestang, vanileessens)
Fremgangsmåte:
Visp alle ingrediensene sammen til en glatt fin røre.
La den svelle i 10 minutter.
Stek lappene i en stekepanne med litt smør eller uten om du har teflonpanne.
Server lappene med banan og litt honning.
Havrelapper med syltetøy og mager kesam
Masse fiber, masse proteiner, herlige karbohydrater og lite fett.
Ingredienser til 1 person:
• 1 dl cottagecheese
• 1 dl havregryn
• 1 ss havremel
• ½ dl melk
• 1 stk. egg
• ½ ss sukrin eller stevia
• smør til stekingen
• lett syltetøy, mager kesam og litt sukrinmelis som topping
Fremgangsmåte:
Bland sammen cottagecheese, havregryn, havremel og melk.
Pisk egg og søtning lett sammen for hånd og bland deretter sammen med de andre ingrediensene.
Stek små lapper med litt smør i en panne.
Spis lappene med syltetøy, og en klatt kesam
Lapper med smak av gulrotkake
Disse smaker helt som gulrotkake!
Ingredienser til 1 person:
2 egg
4 ss havregryn
3 ss cottagecheese
litt salt
1 ts kanel
litt vanilje essens eller pulver
½ ts bakepulver
2 dl raspet gulrot
Fremgangsmåte:
Rasp gulrøtter på raspejern.
Bland sammen alle de andre ingrediensene i en bolle.
Bruk en stavmikser eller blender for å få røren smooth og tykk.
La blandingen svelle i 10 minutter før du steker dem.
Stek små lapper i en stekepanne med litt smør.
Server de med kesam, valnøtter og litt revet gulrot om du vil.
Proteinkaker som musklene vil elske
Kosthold17.11.201746