Fitnessrussen 2017

Fitness30.04.2017Joachim Marhaug0

Dette er Norges mest trente russ! Sjekk bildene og intervju.

Ikke all russ ligger hengslengt og sover ut rusen i russebussen. Denne russen prioriterer trening fremfor flatfyll i 3 uker, men hvem vet? Kanskje det blir mer øl enn proteinshakes? Vi tok en prat med muskuløse Johan Gustav, Ida-Kristine, Snorre og Lene rett før russekick-off.

Det er ikke til å stikke under en stol om at denne russegjengen er målrettet hva angår trening og kosthold. Er dere klare for årets russesesong da folkens?

- Jeg regner med at noen av festene kommer til å ta av, men jeg skal uansett prøve å holde treningsprogrammet og spise riktig så jeg ikke mister noe muskelmasse, sier Snorre.

Ida-Kristine vil feire med måte.
- Jeg syntes det er morsomt å være med en gang i blant, med jeg skal nok feire med måte. Trives best med en hverdag basert på trening, og alkohol passer dårlig i den livsstilen.  


Fra venstre: Snorre, Lene, Ida-Kristine og Johan Gustav.

Johan Gustav er egentlig avholds til vanlig, men vil unne seg litt som russ.

- Treningen er alltid høyt prioritert, uansett hva. Når det kommer til konsumering av alkohol så er jeg kjent for å være han som aldri drikker, men i russetiden så har jeg planer om å drikke en gang iblant. Jeg vil heller angre på å ha drukket i russetiden enn å angre på at jeg ikke gjorde det.

Lene tar det som det kommer.
- Feiringen går svært lite utover min trening. Jeg trener for det meste styrke i skoletiden og jogger på fritiden og joggingen kan jeg kutte ut noen ganger uten at det vil påvirke meg. Hvordan jeg skal feire russetiden tar jeg som det kommer. Planene mine er å ikke drikke så mye, men det kan jeg ikke love meg selv, ler hun

Hva er det som vil sette seg i stofftrekket i russebussen? Wunderbaum, øl eller proteinshakes?
- De som kjenner meg er vant til å se dette fra før av så det tror jeg ikke er noe problem. Jeg har alltid vært han karen med en proteinshake på fest istedenfor øl eller annen alkohol, sier Johan Gustav.

Ingen drikkepress for Ida-Kristine.
- Vennene mine forstår livsstilen min og de valgene jeg tar, og det er ingen drikkepress. Ble faktisk spurt på første russefeiring om jeg hadde proteinshake i flasken.

For Lene derimot er kulturen litt annerledes.
- Jeg har en gang hatt med meg en proteinshake før vorset, da lo de bare av meg. Så det å ta med en shake på fest blir det nok ikke noe av, ler Lene.

To av russegjengen er med på en russebuss, mens de to andre klarer seg fint uten. Det er mange som bruker titallstusen og hundretusenvis av kroner på en russebuss. Hvordan er det med dere?

- Jeg var tidligere med på russebussen Headline som ble til Interception 2017, men jeg droppet ut fordi jeg satset på Fitness. Jeg la inn en del penger, men syntes ikke var verdt det siden jeg ikke er helt typen til å feste hver dag, sier Ida-Kristine.

Johan Gustav har et solid russebussbudsjett.
- Vi har selvfølgelig russebuss. Jeg kan ikke gå inn på hvor mye hvert individ har lagt inn i bussen, med budsjettet vårt er på rundt 1,8 millioner, svarer Johan Gustav.

- Jeg er på en russevan med 7 personer. Vi hadde egentlig ikke tenkt å bruke så mye penger på van, men ettersom vi allerede har ødelagt den noen ganger har det gått litt mye mer penger enn det skulle, sier Lene lettere oppgitt i blikket.

Hva synes dere om de som bruker like mye penger på en russebuss som en leilighet?

- Jeg syntes det er ganske mye penger å bruke på så kort tid, men jeg skjønner at noen syntes det er gøy! Jeg tror det i etterkant ikke er verdt det, men det er en morsom og minnerik tid, forteller Ida-Kristine.

- Det er jo veldig mye penger for kun 17 dager med feiring, men noen er vel mer gira på russetida enn andre. Jeg kunne selv andre brukt så mye penger på en russebuss, sier Snorre.

- Jeg synes det er helt sykt hvor mye penger som blir brukt på en buss! Men sånn egentlig er jeg misunnelig og skulle ønske jeg kunne være på en så stor buss selv, ler Lene.

Johan Gustav som selv er en av de som har brukt tett opptil 2 millioner svarer rolig.
- Det viktigste er at man holder utgifter og inntekter i sjakk. Jo mer penger man bruker uten å gå i minus, jo mer creds er det.

Treningen

Denne russen ligger ikke på latsiden hva angår trening, men det er vel derfor vi også kaller dem for Fitnessrussen. Her er det allsidig trening som er i høysetet!

- Siden jeg startet å trene styrke har jeg fulgt treningsopplegg fra Marius Karlsen. Han har lagt opp treningen ut ifra hva jeg liker og vil fokusere på, og jeg har variert treningen med ulike splitter. Jeg trener 5-6 ganger i uken, sier Ida-Kristine som har stilt i Bikinifitnes.

- Jeg følger mange forskjellige planer på nettet, som blant annet Jen Selter sitt opplegg. Ellers trener jeg for det meste med egen kroppsvekt, med mindre jeg trener bakside lår. Da går det mye i glute bridge eller kick back med vekt. Jeg tar mellom 7-12 reps og 3-4 sett, forteller Lene.

Hva med dere da gutta?
- Jeg fokuserer på å bygge. Jeg har lært meg at kroppen min trenger en del restitusjon, derfor trener jeg alle muskelgruppene en gang i uken fordelt på minst 5 økter. Om det er noe jeg må ha veldig fokus på så kanskje jeg kjører dette to ganger i uken over en periode. Hvor mange sets og reps avhenger av hvilken muskel det er og hva som er målet for den muskelen i den perioden. Dette er sånn jeg har lært at kroppen min reagerer best. Mot en konkurranse blir det opp mot 2-3 økter om dagen med cardio og alt, sier Johan Gustav som har stilt i Men`s Physique.

- Nå kjører jeg hver muskelgruppe 2 ganger i uka, der har jeg fokus på styrke den ene gangen og volum den andre. Målet er å bevare så mye styrke som mulig under dietten. Jeg har alltid vært glad i å løfte tungt så vil gjøre det selv om jeg ligger i underskudd på kalorier, forteller Snorre.

Kostholdet

Det er viktig med et proteinrikt kosthold og velbalanserte måltider for å bygge muskler.

- Jeg passer hver dag på å ha et godt kosthold i og med at dette også er en viktig del av treningen. Jeg spisen en del kjøtt som kylling, karbonadedeig og fisk, samt grønnsaker og ulike former for karbohydrater som ris, søtpotet og speltlomper. Jeg går nå på diett fordi jeg skal stille igjen til høsten, forteller Ida-Kristine.

- Kostholdet mitt ser strukturert ut. Jeg spiser aldri cheatmeals lenger fordi jeg tror ikke på å jukse, mitt forrige cheatmeal var for rundt 5-6 år siden. Jeg har alltid en cirka oversikt over hvor mange kalorier og hvor mye av fett, karbohydrater og proteiner jeg spiser hver dag. Jeg har oversikt over det så jeg vet at jeg får i meg nok hver eneste dag for å nå målene mine, sier Johan Gustav.

Snorre er opptatt av å spise ofte og nok.
- Jeg får i meg så mye proteinrik og variert mat som mulig og holder meg til minst 6 måltider om dagen.
Lene mener hun kunne vært flinkere med kostholdet.

- Jeg er dessverre ikke så glad i så mye forskjellig mat. Jeg spiser masse, men liker bare noen få grønnsaker og liker ikke salat. Så jeg har nok ikke det beste kostholdet og det å spise litt snop i helgene klarer jeg ikke alltid og motstå. Kostholdet mitt er som en normal person, ikke for bra, men det er heller ikke dårlig. 


 

Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
Jeg heter Ida-Kristine Solberg, er 18 år fra Drammen. Jeg har tidligere drevet med turn, men trener nå aktivt med styrketrening. Jeg har alltid likt å holde meg i aktivitet og startet i fjor med Bikinifitness.

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?
Etter videregående skal jeg forhåpentligvis studere, dersom jeg kommer inn.

Er det mange andre russ på din skole som trener også?
Det er mange andre russ på skolen som trener, enten om det er en form for lagidrett eller individuelt, men ingen jeg vet om som trener mot å stå på scenen.    

Hvor lenge har du trent?

Jeg har vært aktiv hele livet, og har drevet med mange idretter før jeg endte opp med turn i 8 år, før jeg startet aktivt med styrketrening, noe jeg har gjort i snart 2-3 år.

Hvilken er dine favorittøvelser?
Jeg liker å trene både overkropp og underkropp, men spesielt rygg, skuldre, og ben. Jeg liker å få god kontakt og kjenne på å bli ordentlig sliten. Favorittøvelsene må være uthev for skuldre og forskjellige varianter av utfall på ben.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
Jeg trente styrke mer fordi det var en hobby før jeg i fjor høst stilte i NM og VM i Bikinifitness. Jeg fulgte og følger derfor et strikt treings- og kostregime.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
Jeg er utrolig glad i mat, og liker og være kreativ selv når jeg er på diett. Favoritten både på diett og utenom er kylling og søtpotetfries - kan ikke slå feil!

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
Jeg har aldri vært opptatt av å telle kalorier, men akkurat nå ligger jeg i et sunt og jevnt underskudd siden jeg skal konkurrere. Usikker på hvor mange kalorier jeg får i meg, passer heller på å få i meg riktig mengde proteiner, fett og karbohydrater.

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness engang?
Jeg skal på scenen igjen til høsten og trives veldig med idretten. Man blir kjent med mange inspirerende og flotte mennesker, og det er virkelig en idrett jeg får utfordret meg både fysisk og psykisk. Det blir min andre sesong hvor jeg stiller for Team Fit2gether som drives av Jesper Olsen og Nina P. Olsen - gleder meg!

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Jeg er veldig selvkritisk, men er relativt fornøyd med lårene.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?

Jeg ser opp til Sandra Jokic rett og slett fordi hun er helt rå! Men må også slenge med at jeg stadig blir inspirert og motivert av verdiene og holdningene til Jørgen Corneliussen!

Hvor trener du?
Jeg trener på Pro Gym Hokksund og er meget fornøyd med miljø og betjening!! Anbefaler absolutt å ta en tur!
Følg meg gjerne på Instagram dersom du vil følge med @idakristinesolberg


Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
Jeg heter Snorre Benjaminsen Eggen, er en aktiv og blid gutt som er oppvokst på Trofors. Jeg er veldig glad i å trene styrke og har vært en aktiv person hele livet og har drevet med mange forskjellige idretter.

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?

Planen er å ta et friår der jeg får fokusert mye på trening og får stilt i konkurranse.

Er det mange andre russ på din skole som trener også?
Siden jeg går idrettslinja trener de fleste i klassen, men er ikke så mange som har like mye fokus på styrketrening.

Hvor lenge har du trent?
Jeg har trent i 4 år nå.

Hvilken er dine favorittøvelser?
Benkpress og knebøy.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?

Treningen og kostregimet er veldig seriøst. Jeg forsikrer meg alltid at jeg får i meg det jeg trenger av proteiner, fett og karbohydrater. Jeg forsikrer meg alltid at jeg forbedrer fysikken, så jeg har alltid et treningsprogram som jeg følger. Men jeg har også mye fokus på at det ikke blir for seriøst, jeg vil ha muligheten til å dra ut med venner å spise av og til. Jeg må også klare å fokusere på skolen i tillegg.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
Ben & jerry`s.

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?

Nå ligger jeg på ca 2900 kcal, men under bulk kan jeg gå opp til rundt 5000 kcal.

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness engang?

Planen er å stille i begynnelsen av 2018.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Rygg og biceps.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?

Frank Zane, Steve Cook og Arnold Schwarzenegger.

Hvor trener du?
Frisk3.Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
Jeg heter Lene og er en sprudlende jente fra Kvinnherad. Jeg har gjennom hele livet vært mye i aktivitet innen alle idretter. Det å trene er noe jeg gjør av interesse og storkoser meg hver gang jeg må jobbe litt ekstra. Utenom trening er jeg svært glad i å ta bilder og bruker Instagram mye, du kan følge meg på @lenkro

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?
Etter videregående skal jeg til Spania der jeg skal bo i 3 måneder og lære meg spansk. I januar 2018 skal jeg inn i militæret og muligens utdanne meg der.

Er det mange andre russ på dine skole som trener også?
Vi er en ganske liten skole så antall personer som trener er ikke så stort. Men jeg tror ikke det er noen jenter som kan måle seg med hun andre (red.anm.: Ida-Kristne Solberg) jeg tok bilde med. Guttene er litt mer aktive når det kommer til styrke, så det er noen som trener da.

Hvor lenge har du trent?
Jeg har vært av og på med styrketrening siden jeg gikk i 10. Klasse, men kommer til å starte enda mer seriøst tiden før militæret og videre der. Men vanlig aktiviteter og ballspill har jeg gjort gjennom hele livet.

Hvilken er dine favorittøvelser?
Mine favorittøvelser må nok være cable kickback, øvelser med strikk eller egentlig alt som har med ben og gjøre.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
Nå den siste tiden har jeg vært syk og tatt det litt med ro, og været her på Vestlandet er ikke så motiverende å trene i, men som alltid starter jeg med skikkelig program og seriøs trening når sommeren kommer og skole ikke er i veien.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?
Jeg er dessverre ikke så glad i så mye forskjellig mat. Jeg spiser masse, men liker bare noen få grønnsaker og liker ikke salat. Så jeg har nok ikke det beste kostholdet og det og spise litt snop i helgene klarer jeg ikke alltid og motstå. Kostholdet mitt er som en normal person, ikke for bra, men det er heller ikke dårlig.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
Jeg elsker kylling, det er uten tvil det best! Siden jeg ikke liker så mye går det mye av det samme, som ris, gullerøter, spinat, ruccola, brokkoli og mais.

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
Jeg vet ikke helt hvor mange kalorier jeg spiser, men jeg prøver å spise til jeg er mett og variert. Jeg ligger nok på rundt 2000-2500 kalorier

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness engang?
Jeg håper at jeg klarer og nå målet mitt, men jeg vet at det ikke vil bli før om noen år. Nå i dag kunne jeg ha tenkt med det, men kroppen har fremdeles en lang vei å gå.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Jeg er egentlig fornøyd med hele kroppen, selv om den fremdeles har en lang vei å gå. Magen min er den som viser muskler rasket om jeg følger et strikt program og kosthold, så kanskje magen fordi den kan forbedre seg fort.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
Jeg ser svært opp til Jen Selter. Jeg ser også opp til Denice Moberg og ser for meg at det er slik jeg vil se ut en dag.

Hvor trener du?
Jeg trener i det lokale treningssenteret og svømmehallen i Rosendal. Og mye på treningsrommet på skolen.

Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
Jeg heter Gustav og er ekstremt opptatt av trening og kosthold. Jeg har snart fullført min treårige skolegang på idrettslinja. Jeg har for tiden to jobber: Førtito bar&bowling og som modell for modellbyrået Valkyrje.

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?
Etter russetiden og fullført videregående skal jeg inn i 2. Bataljon i militære. Jeg tenker også å kanskje ta en utdanning i militæret.

Er det mange andre russ på dine skole som trener også?
Det er mange andre russ på skolen min som også trener, men det er ikke så mange som gjør det like seriøst som meg.

Hvor lenge har du trent?
Jeg begynte med fotball som 6 åring. Så startet jeg med egenvektstrening hjemme hver kveld da jeg var 10 år. Innen jeg var 15 år startet jeg på treningssenter og har siden den gang bare blitt mer og mer seriøst rettet mot fitness. Jeg har også tidligere vært innom boksing og trener også dette innimellom.

Hvilken er dine favorittøvelser?
Den beste følelsen man kan få på gymmet er pumpen. Jeg har ikke en spesiell favorittøvelse, alle øvelser jeg får en pump av er en del av mine favoritter, uansett hvilken muskel.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
Jeg er veldig seriøs med treningen. Jeg har gode rutiner i treningsplanleggingen, utførelsen og vurderingen for å gjøre det bedre. Som sagt så har jeg alltid en ca oversikt over hvor mye jeg har spist av hva og hvor mye jeg trenger av hva for å ha spist nok. Men i offseason er jeg ikke like nøye med å telle hver eneste kcal som jeg er når jeg er på diett. Så i offseason blir det bare en lettvint hoderegning i stede.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
Favoritten vil kanskje alltid være kylling og ris med litt grønnsaker.

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
I offseason ligger jeg på rundt 4000 kalorier om dagen, mens på diett starter jeg på 2000 og går gradvis nedover mot 1200 eller lavere om formen tilsier det.

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness engang?
Jeg har allerede deltatt i NM 2016 og Oslo Grand Prix 2017 og jeg skal på scenen flere ganger. Følg meg gjerne på Instagram for å se veien videre! @gustavz7

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Selv om jeg kan se og være fornøyd over prosessen hittil og fremgangen jeg har så vil jeg nok aldri bli nær fornøyd angående noen deler av kroppen min, det er bare sånn tankegangen min er. Jeg er derimot mer misfornøyd med noen muskelgrupper enn andre og det er de jeg har mest fokus på i treningsperioden nå.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
Mine største idoler er blant annet Arnold Schwarzenegger, Frank Zane og Calum Von Moger

Hvor trener du?
Jeg trener på Expressgym og Harald's Gym som også er klubben jeg stiller for.

Flere bilder av Fitnessrussen

VI ønsker Fitnessrussen en flott russefeiring! :-)


Jentene kuppet Fitnessrussen

Intervju30.04.2018428

Dette er Norges mest trente russejenter.

Fitnessrussen 2016

Fitness27.04.2016904

Denne russen sløser ikke bort egg og mel, men baker heller proteinboller enn å grise ned gatene og bilene til hverandre!

Fitnessrussen 2015

Intervju29.04.20151404

Denne russen kaster ikke egg på hverandre - de sluker dem rå!
Vilde Waksvik er en 19 år gammel gladjente fra Stavanger.

Jentene kuppet Fitnessrussen

Intervju30.04.2018428

Fitnessrussen 2016

Fitness27.04.2016904

Fitnessrussen 2015

Intervju29.04.20151404

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!