Bli kjent med den vakre blomsterdekoratøren

Intervju02.05.2017Julie Firing-Schou0

Sjante Hansen, med muskler!

Foto: www.HelgesArt.no

«Du trenger ikke å gå ut på «dato» hvis du finner balansen for å vedlikeholde holdbarheten.»

Kort om blomsterpiken:
Alder: 37
Høyde: 161,4 cm
Bosted: Sandefjord
Arbeid:Utdannet Blomsterdekoratør. Daglig Leder hos Floriss Haslesenteret.
Status: Samboer og 1 sønn (tenåring)
Instagram: sjantehansen
Team: Geirs``Fkk
Sponsor: DSMFitness.no -DSMFitWear. Pro Gym Sandefjord og min Klubb Geir`sFkk sponser turen til EM i Spania,2-7Mai.

- Flere sponsorer ønskes selvfølgelig, forteller hun med et smil.

Vil inspirere andre

Til daglig jobber Sjante Hansen med blomster, her utnytter hun seg av både kreativitet, dufter og farger for daglig energi og får gleden av å ha en jobb som gir mye til andre.

- Jeg liker veldig godt å pynte å pusle med detaljer. På fritiden setter jeg pris på hygge med god mat og drikke sammen med min familie og venner. Jeg bor i nærheten av sjøen og flotte naturområder. En båt og fisketur, sopptur, bålgrilling og en reise av og til slår alltid godt an, forteller hun videre.

Sjante fikk interessen for styrketrening svært tidlig, allerede som 14 åringer løftet hun jern på Geirs Gym - hennes fars helsestuido. Før den tid var hun aktiv innen både fotball og dans.

- Jeg har lang fartstid innen fitness og konkurranser. Som 16 åring konkurrerte jeg for første gang som junior kroppsbygger. En smule mager den gangen, men det var jo starten på noe, ler Sjante.

«Jeg ser på meg selv som en sta og målbevisst person»

- Det ble et par konkurranser de påfølgende årene. Senere var jeg også innom Athletic Fitness, før Bodyfitness tok over i 2003. Jeg husker godt at jeg fikk en pokal av Ove Rytter fra Magasinet B&k(Body Sport) for beste potensiale, sier hun med et drømmende blikk.

Etter dette ble det en hel del konkurranser på Sjante, og mest i Bodyfintess, med mange gode resultater. Hun forteller oss at det er spesielt en hun husker godt - den gangen hun stilte i samme konkurranse som sin mor i 2006.

- Mamma har også hatt noen aktive år i bransjen. Det var veldig spesielt og gøy å være konkurrenter den gangen. Det hører vel sjeldenheten til at mor og datter stiller opp samtidig. Vi var begge fornøyde med resultatet. Jeg fikk 3 plass og mamma 6 plass, smiler hun.

Trening og kosthold har alltid vært en del av Sjante Hansen sitt liv, men engasjementet har ikke alltid vært like stort.

- Noen ganger passer det, og andre ganger ikke. Håper jeg med denne artikkelen kan være til inspirasjon for andre og spesielt for oss kvinner i voksen alder. Har du lyst, og føler deg klar så gå for dine egne mål og ambisjoner, understreker hun.

Oppvokst med en fitnesspappa

De som kjenner Sjante Hansen godt vet hvor mye fitness betyr for henne, hvor mye arbeid hun legger i dette. Samtidig forteller hun at både familie og venner synes at hun er både sporty og sterk som kastet seg på scenen igjen i år.

- Jeg er oppvokst med en far med samme interesse og har gjennom årene møtt flere personer som har inspirert meg.Der i blandt Heidi Vonka Koi,Heidi Løvdal og Mette Ulseth. Jenter med fantastisk flott fysikk, godhet og tilstedeværelse. Jeg har lært mye fra pappa. Det har aldri vært et press. Jeg har alltid tatt mine egne valg innenfor denne sporten. Det er viktig at man gjør dette for seg selv og ikke for at andre vil, sier hun.

På tunge dager har hun mange gode og henvende seg til, men det er en som er spesielt god å ha.

- Jeg har som sagt flere som jeg kan henvende meg til, men en som virkelig forstår prosessen jeg går igjennom er Pappa. Han har jo selv vært i samme båt flere ganger, og vet hvor mye alt dette krever. Vi har et veldig nært forhold, så trenger jeg råd, motivasjon eller trøst så er han bestandig der for meg, forteller hun med et stort smil.

Sist Sjante Hansen konkurrerte var i 2010, der hun vant sin klasse i Sandefjord Open, deretter tok hun en imponerende 3.plass under Oslo Grand Prix i samme sesong. Og ut ifra hennes egene planer skulle dette bli hennes siste konkurranse. Hun var både fornøyd og tenkte at hun nå hadde nådd sin beste sceneform.

- Så kom suget ... Lysten på å konkurrere igjen kom tilbake for fullt for 2 år siden. For meg er det viktig å se en positiv og synlig utvikling hvis man først skal gjøre en comeback etter så mange år. På et tidspunkt for 1 1/ 2 år siden følte jeg at jeg stagnerte litt og stod på sted og hvil. Så kom Tor Martinsen(tidligere dommer i nkf) inn i bildet. "Slemme Tor" som jeg ofte kaller han, men godt ment da, ler hun godt.

Årets sesong

For det er nettopp denne mannen som ble utnevnt som Sjante sin treningscoach. Og etter hennes egene ord er Tor Martinsen en sta mann med mye kunnskap og erfaring innen trening, øvelser og ikke minst utførelsen.

- Jeg fikk synlige resultater over tid, og skjønte etterhvert at mitt ønske om å bli en bedre utgave av meg selv var oppnåelig. Derfor har jeg vært ekstra motivert denne gangen til å konkurrere igjen, forteller hun stolt.
«Klart jeg er stolt! Jeg har jobbet hardt for dette,og har gledet meg til å vise at jeg fremdeles har det i meg.»

I årets sesong har Sjante brukt mye av sin tid før diettstart godt og fornuftig. Hun skaffet seg en coach, og har ført treningsdagbok. Samtidig forteller hun at hun har utviklet mer tålmodighet og et mer avslappet forhold til trening.

- Den største forandringen er at jeg trener mindre og hviler mer. Vi vokser ikke på Gymmet!! Der stimulerer man vekst ved å trene. Det er når man hviler og spiser at kroppen produserer vekst, opplyser hun om.

Samtidig forteller hun at under selve oppkjøringen kreves det mye av både selvdisiplin,viljestyrke og faste rutiner.

- Kropp og hodet skal omstilles til en ny hverdag. Skal man få til dette, må man være innstilt på å ofre andre goder. Det går jo mest utover den sosiale biten og andre festligheter .Da blir jeg ikke like mye tilgjengelig for venner og kjente som jeg vanligvis kan være. I ny og ne blir det et savn og får litt dårlig samvittighet, forteller hun.

Heldigvis har Sjante både familie og venner som forstår at hun må sette flere ting til siden, for å kunne fokusere fult mentalt og fysisk på den jobben hun skal gjøre mot scenen.

Slik trener Sjante Hansen

Jeg trener korte og intensive økter. Aldri mer enn 40 min, og bruker øvelser som er energi økonomiske. Øvelser som aktiviserer primærmuskelen maksimalt, med minst mulig aktivisering av andre muskler. Vi har alle en begrenset restitusjons kapasitet. Derfor er det viktig å bruke det vi har så økonomisk som mulig. Ikke bruk mer energi enn nødvendig.

Mer om oppsett - Typisk treningsdag

• Bruker en øvelse pr muskelgruppe med 3-4 sett.
• Trener hele kroppen hver gang, 2-3 ganger pr uke.
• Jeg har svært få cardio økter offseason men legger dette inn når jeg har kommet ca. halvveis inn idietten.
• Når konkurransene nærmer seg så har jeg kjørt 2 splitt.
Dag 1 Overkropp. Dag 2 Bein og mage, med 2 hviledager i uka.

Samtidig mener hun at alle øvelser er et must og yndlingsøvelser, fordi hver øvelse har sitt spesifikke mål.

- Beste trenings tips Ikke ha så stort fokus på antall reps,men tenk tid under arbeid. Det vil si at hvert sett bør vare fra 40-90 sek. Det er viktig med stort fokus på utførelsen av øvelsen for maks muskel stimulering, sier Sjante.

«Jeg et stort konkurranse menneske, og liker veldig godt å sette meg mål som jeg ser resultater av. Da blir jeg motivert til å stå på videre. Den største konkurrenten er meg selv, og det er meg selv jeg skal overgå.»

Og slik spiser hun på diett

Det er noen år siden sist jeg gikk på en konkurranse diett, så jeg var veldig spent på hvordan kroppen ville respondere denne gangen. Jeg har jobbet med å bygge opp forbrenningen i forkant og vendt kroppen til å tåle mer mat.

Dietten min består av 5 næringsrike måltider pr dag. Samt de viktigste vitaminene, fettsyrer og kosttilskudd. Maten er riktig fordelt av mye protein, godt med fett og noe lavere på karbohydrater.

Typisk diett mat:

• Egg
• Kylling
• Karbonadedeig
• Nøtter
• Grønnsaker
• Ris
• Avokado
• Eple
• Havregryn
• Sukrin/Kanel

«Jeg spiser aldri torsk på diett!!!»

Videre forteller hun at hun har sett frem til å legge på seg noen kilo etter sesongen som har vært.

- Dog det er viktig at det går sakte men sikkert. Jeg bruker som regel like lang tid på å legge på meg igjen som jeg brukte på å ta det av. Fokuset videre blir å bygge seg opp litt mer. Jeg har fremdeles potensiale til å utvikle meg mer, nevner Sjante

Det hun aller mest har gledet seg til er et mer variert kosthold og ikke minst det å kunne dele matgleden med både familie, venner og følgene på Instagram.

Beste mat tips

Mange favoritter her! Men en sunn og smakfull rett som biffsalat kan jonevnes. Forslag til 2 personer:

• Start med å skvise 1/2 sitron i en bolle
• 1 ss Olje. 1/2 løk kuttes i tynne skiver og blandes inn. Dette bør stå til løken har blitt myk
• Riv så en hel Vestfoldsalat og tilsett og bland dette oppi bollen
• Kutt 300_400 gram Oksekjøtt i tynne skiver
• Stek med masse hvitløk og et par ss
• olje
• På slutten av steketiden tilsett ca. 3 ss soyasaus (Eventuelt chili i tillegg)

Bland alt med salaten og løken rett før servering så det blir en lun salat.
Serveres med ris og soyasaus!!

Sandefjord Open og Oslo GP

Hun forteller Sjante oss om sin flotte comback i Bodyfitness. Og det var en selvfølge å starte på hjemmebane.

- I Sandefjord fikk jeg 2.plass i Master Bodyfitness. Det er lenge siden sist, så nervene slo dessverre litt inn. Jeg følte ikke helt at alt traff den dagen. Men alt i alt så er jeg jo fornøyd. Stod jo der i mitt livs beste form inntil neste konkurranse. En general prøve til GP, sier hun med et smil.

For frem til Oslo Grand Prix ble dietten strammet inn mer, samt en ny look, bedre farge og en skarpere form.

- I tillegg fikk jeg øvd inn litt nye poseringer. Jeg strålte virkelig den dagen, var mer selvsikker og formen var på topp. Det var en herlig opplevelse! Jeg konkurrerte i 2 klasser. Senior Bodyfitness-168 cm med 19 jenter og fikk en 4.plass. I Master Bodyfitness var vi 11stk og der endte jeg opp på en 3.plass og ble kvalifisert til EM. Dette var dagen min, og gleden var stor, sier hun med et endra bredere smil.

Videre forteller hun har hennes mål er alltid å prøve å «toppe» seg selv for hver konkurranse. Det blir også et mål til for Sjante, nemlig EM.

- Jeg har ingen forventninger til plassering der, men har store forventninger til meg selv. Uansett utfall så kommer dette til å bli en stor opplevelse for meg samt en erfaring rikere. Er jo veldig lettrørt på scenen, så det blir nok uansett tårer og glede for meg, sier hun takknemlig.

Etter EM blir det litt ekstra hvile og god mat på blomsterpiken fra Sandefjord og videre ambisjoner framover blir å utvikle seg enda mer og finpusse på sin egen fysikk.

- Jeg har planer om jeg stille igjen høsten 2018. Det ryktes jo at pappa skal gjøre comeback da, så noen minutter på scenen med han i mixed pairs hadde jo vært en opplevelse og en sjeldenhet i denne sporten, forteller hun.

Til slutt en stor takk

Denne sesongen har jeg hatt et stort støtteapparat rundt meg. Jeg vil takke min nærmeste familie, venner og kollegaer for forståelse og støtte. Samt mine følgere på Instagram som har heiet på meg fram til mål, og ikke minst Sylvia for min flotte bikini (Instagram @by_fridman).

Jeg kunne nevnt flere navn her, men ønsker spesielt å trekke fram 2 personer som virkelig har vist sin genuine interesse for at dette skulle gå min vei. Disse har motivert meg helt fra start til mål.

Ramine Gregersen: Hun er daglig leder hos Pro Gym Sandefjord. Ei flott dame som gir meg mye energi og er en pådriver og med et stort engasjement og service for sine kunder.

Så har vi Tor Martinsen: Jeg må takke han for virkelig å ha børstet støv av meg og satt "finstasen" på igjen. Han har vært en motivator og har hatt troen på meg hele veien. Uten han hadde jeg ikke vært der hvor jeg er i dag.

Til slutt! Tusen takk til alle som har støttet meg, heiet på meg og som har gitt meg masse positive tilbakemeldinger før konkurransene, underveis og etter. Det er en energi boost for meg!!

Vi i Treningsforum ønsker samtidig å gi en stor takk for et flott intervju og vi håper å se deg flere ganger på scenen. Masse lykke til i EM - vi heier på deg!


Julie Firing-Schou 

Julie sitter med god erfaring og kunnskap innen fitness, livsstilsendring, helse, trening og kosthold. Hun jobber aktivt innen trening som PT og treningsinstruktør i både spinning, bodypump, crossfit og bodybalance.

Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!