Proteinrike purèr og mos av grønnsaker
Kosthold24.05.2017Fride Skjønsberg33
Rotmos med kesam
Passer perfekt til pølser, kjøtt og fisk
Næringsinnhold per porsjon (til 2):
100 kcal
14,2 g karbohydrater
3,5 g proteiner
2,0 g fett
Ingredienser:
200 g kålrot
1 stk gulrot
1 stk potet
½ dl kesam original, 8 %
¼ ts salt
¼ ts pepper
Slik gjør du:
Rens og grov-del grønnsaker og poteten.
Kok poteten. Damp grønnsakene. Mos dem med kesam.
Smak mosen til med salt og pepper og server den til pølser eller salt kjøtt.
Squashpuré
Passer til kjempe godt til karbonadekjøttdeig og kalkun
Næringsinnhold per porsjon (til 2):
93,5 kcal
5,5 g proteiner
6,2 g fett
2,8 g karbohydrater
Ingredienser:
300 g grønn squash
½ ss smør (kan utelukkes)
½ ts salt
½ ts pepper
1 dl cottagecheese
Slik gjør du:
Skrell og skjær squashen i skiver med ostehøvel.
Dampkokes for å bevare næringsstoffer best mulig.
Rør inn smør + cottagecheese og smak mosen til med salt og pepper.
Guacamole med kesam
Server denne til stekt kylling, fisk, kjøtt
Næringsinnhold per porsjon (til 2)
Kcal: 382
Fett: 33,7 g
Karbohydrater: 13,8 g
Proteiner:9,7 g
Ingredienser:
1 liten avokado
1 lime (saften)
1 dl kesam 8% fett
2 g hvitløk
Slik gjør du:
Del avokadoen i 2 og ta ut steinen. Ta kjøttet i en bolle.
Press ut saften fra limen og hell den over avokadoen.
Rør i kesam og hvitløk. Du kan bruke stavmikser til å lage guacamolen.
Betakaroten puré
Passer til kjøtt, og fugl
Næringsinnhold per porsjon (til 2):
96,5 kcal
3 proteiner
5,0 g fett
8 g karbohydrater
For å gjøre denne mer proteinrik, bytt ut smør og hvetemel med cottagecheese.
1 stk gulrot
25 g sellerirot
½ stk persillerot
½ ts frisk rosmarin
½ ss smør
½ ss hvetemel
½ dl kesam original, 8 %
½ ts salt
Slik gjør du:
Vask og kutt opp grønnsakene.
Damp dem møre i vann.
Mos grønnsakene med litt rosmarin i en foodprosessor eller en stavmikser.
Rør sammen (smør og mel)/cottagecheese.
Rør inn kesam og smak den til med salt og pepper.
Kikertpuré
Puré laget av kikerter kalles også hummus.Den blir mye brukt i de arabiske landene, som tilbehør til middagen i stedet for potet, eller som dip til grønnsaker eller pålegg til brød.
Næringsinnhold per porsjon(til 2):
kcal: 339
22 g fett
26,6 g karbohydrater
12 g proteiner
Ingredienser:
½ boks kikerter (à 240 g)
saften av sitron eller lime
hvitløk etter ønske
salt etter ønske
1 ss tahini
1 ss olje
Slik gjør du:
Skyll kikerter godt.
Ha kikertene i en foodprosessor sammen med sitron/lime saft, hvitløk, salt, tahini og olje.
Hummusen skal ha en myk og fin konsistens.
Ertepuré med cottagecheese
Næringsinnhold per porsjon (til 2):
Kcal: 268
Fett: 3,2 g
Karbohydrater: 40 g
Proteiner: 65,7 g
Ingredienser:
1 pakker frosne erter (á 250 g)
1 båter finhakket hvitløk
1 dl cottagecheese
salt
pepper
Slik gjør du:
Lag ertene etter anvisningen på pakken.
Bland alle ingrediensene i en foodprosesor og tilsett salt og pepper etter ønske.
Søtpotetmos
Passer ypperlig til kjøtt, fisk, fugl
Næringsinnhold (til 2 porsjoner):
Kcal: 269
Fett: 2,2 g
Karbohydrater: 53 g
Proteiner:13,6 g
Ingredienser:
2 søtpoteter
2 ss kesam mager
2 ss cottagecheese
pepper
salt
Slik gjør du:
Dampkok søtpotetene møre.
Ta alle ingrediensene i en bolle og mos med stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Spice opp havregrynsgrøten
Kosthold26.10.201868
Diabetes - hvilken vei går kurven?
Kosthold31.08.201610
10 sunne og smakfulle matpakketips
Kosthold06.11.2019173