Anne-Cathrine Westby med 3. plass som Diva Fitness Model

Intervju14.06.2017Joachim Marhaug0

Nå er Anne-Cathrine Westby snart klar for konkurranse i Florida.

Nå skal Anne-Cathrine Westby snart på scenen igjen og konkurrere i samme konkurranse. Hun håper på pro kortet slik at hun kan konkurrere mot de aller beste.

Quick Facts:
Navn: Anne-Cathrine Westby
Alder: 27 år
Høyde: 159 cm
Vekt: 60kg
Arbeid: Eiendomsmegler, Blogger, Fitness model
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Proteinfabrikken
Klubb: Ingen
Meritter: 1.Plass Body Fitness 2015, 3. Plass WBFF Diva fitness models 2017
Insta: @annecathrine_fitnesspassion
Nettside: www.annecathrinefitness.com
Youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=jStynXvP1K8&t=1s

Fortell litt om deg selv Anne-Cathrine
Jeg er ei bondejente fra Mjøndalen og er utdannet eiendomsmegler. Jeg har nylig startet blogg og nettside hvor jeg ønsker å inspirere og hjelpe andre til å nå sine mål om en bedre helse. Selv har jeg crohns og vet hvor vanskelig ting kan være i blant. Fitness og mat er min aller største passion, og det er en glede å få jobbe med det. Treningen har jeg drevet med lenge, men fra jeg fikk diagnosen crohns i 2012, så valgte jeg å leve en fitness livsstil som gjorde meg frisk. Så pga. mye motgang la jeg egentlig fitness på hylla da jeg hadde mine siste år på BI. Men det gjorde meg svært ulykkelig som person, og jeg har nå innsett at det er fitness som er et svar på hvem jeg er.

 

Nå har jeg bestemt meg for å fullføre det jeg startet, og leve fitnessdrømmen min fullt ut. Målet er å hjelpe, inspirere og motivere andre. På nettsiden vil det skje mye fremover. Det vil bl.a komme treningsvideoer, treningsprogrammer, matprogrammer og flere inspirerende innlegg. Mitt neste prosjekt er Kim Daniel Sannes (Storm fra Hotel Cæsar). Vi har inngått et samarbeid der jeg skal hjelpe han til å komme i sitt livs beste form. Dette blir en spennende prosess og vi håper så mange som mulig vil følge oss på veien.

Du fikk en 3. plass i Worlds Beauty Fitness and Fashion. Hvordan var det? 
Jeg har konkurrert litt i Norge tidligere, og har bl.a 1 plass i Bodyfitness. Men de norske konkurransene var aldri noe som fenget meg. Ikke bodyfitness heller. Jeg følte meg ikke komfortabel med poseringene og følte jeg ikke passet inn. Jeg har alltid drømt om å få være en del av WBFF, det har vært drømmen siden jeg startet i 2012. Så nå tenkte jeg det var på tide å gå all in, ut av komfortsonen og satse på drømmen. Absolutt ikke sikkert det var noen innertier i det hele tatt, men måtte hvert fall prøve. Og det endte med at jeg endelig fant et sted jeg hørte hjemme. Det var kult å høre at så mange hadde trua på meg, da fikk jeg jo litt ekstra guts.

Men det å konkurrere i utlandet og i WBFF er dyrt. Jeg forsøkte å få bikini sponset, men det var ingen som kunne lage en slik bikini som jeg etterspurte, så det endte med at jeg laget den selv. Jeg reiste uten å kjenne noen, og var veldig usikker på hele opplegget. Men jeg kom meg igjennom det og kom heldigvis ikke tomhendt hjem.Og hva er forskjellen mellom Diva Fitness and og Bikinifitness/Bodyfitness?
Forskjellen her er ganske stor. WBFF har også forskjellige grener akkuratt som IFBB har bikini og body, så har WBFF Diva Bikini og Diva fitness. Klassen Diva Bikini er noe mindre muskuløs og kan sammenliknes med bikinifitness. Klassen diva fitness er som en bikinikropp, med bikiniformen, bare mer muskuløs. Den kan egentlig ikke sammenliknes med bodyfitness i det hele tatt, da skulpturen er helt ulik. Konkurransene i seg selv er helt ulike, Wbff har en mye høyere WOW-faktor, og det er f.eks pålagt at alle har samme tanning service. Ingen coach får være backstage og skal du ha glase? Ja da får du betale skjorta for det også.

Men i wbff er det ikke bare hvordan fysikk du har som teller, men det er også den personligheten og lidenskapen for sporten som veier opp mest. I tillegg må du bringe frem en beauty sammen med fysikken. Man får en helt annen kontakt med både utøvere og dommere, så alt du gjør rundt konkurranse har noe å si for om du er egnet til å bli best. Her må du virkelig jobbe deg oppover.

Scene opptreden består av to runder, en med bikini etter eget ønske, og en med et fashionabelt og kreativt antrekk. Antrekket kan være viktoria sectret inspirert eller kostyme liknende, men det er et krav til at det skal være classy, stilfullt og glamorøst.

 

Hvor lenge har du trent målrettet for dette?
Jeg har vel egentlig aldri trent mot dette, fordi jeg trodde aldri jeg skulle våge å gjøre det. Men håpet har alltid fulgt meg på gymmet fordi det har vært drømmen min. Da jeg stilte i bodyfitness så trente jeg aldri for å få en bodyfitness kropp, jeg har alltid trent slik jeg selv har ønsket å se ut. Etter skulpturen jeg har i hode mitt og etter hva jeg syns er pent. Da jeg stilte i bodyfitness så sa alle at jeg måtte bygge mer rygg og bli breiere over skuldrene for å nå lenger, men det var jeg ikke villig til, fordi jeg ville forholde meg til den skulpturen jeg selv ville ha. Og da handlet det om å finne en gren som jeg passet inn i, ikke å få en skulptur for å passe inn i en gren. Jeg er super takknemlig for at det har gått veien, og endelig har jeg fått stå på scenen jeg har drømt om i alle år. Målet er selvfølgelig Pro Card i denne klassen.

Hvor lenge har du trent generelt?
Siden jeg er bondejente så har alltid hardt fysisk arbeid vært en del av hverdagen min. Og jeg må innrømme at det å plukke stein ute på jordet i 30 varmegrader er rimelig god trening. Men utenom dette startet det med 7 års håndball, 4 år kickboxing, 3 år dansing, så på Elixia fra jeg var 17år.

Hva består dietten av?
Jeg liker ikke å kalle det diett, fordi det er en livsstil. For de som går av/på en fitnesskonkurranse, spiser det de ønsker alle andre dager utenom 12 uker før konk, ja de kan få kalle det diett. Skal du drive med fitness på en sunn måte, og holde deg i god form og ha muligheten til å forbedre deg, ja da er det 100% dedikasjon, 24/7, 365 dager i året. For meg handler det om å se på kroppen sin som det beste stedet å være. Akkurat som noen ønsket å bo i et stort fint hus. Men det må vedlikeholdes det også, og pusses opp med tiden. Sånn er det med kroppen også, skal du holde ting vedlike, må du jobbe med den hele tiden. Men jeg elsker også det jeg holder på med.Siden jeg har Crohns, så blir jeg veldig dårlig om jeg spiser mat som kroppen ikke har godt av, i verste fall kan jeg få stomi (pose på magen). Derfor lever jeg kun på ren mat som består av gode kilder for karbohydrater, fett og proteiner. Når sykdommen herjer er alt veldig vanskelig, men så lenge jeg er flink med maten så er jeg også fri fra medisiner og smerter.Inn mot konkurranse er det klart at matinntaket begrenser seg mer for å komme hakket lavere ned i fettprosent. Her handler det om å få i seg mest mulig næringsstoffer ut ifra den mengden mat du spiser. Så det å tenke riktig her er en utfordrerne labyrint. Jeg bruker ikke proteinpulver inn mot konkurranse, fordi det er viktigere for kroppen å få i seg næringsstoffene fra ordentlig mat som kylling, fisk, biff, egg, havregryn, ris, potet, nøtter og grønsaker osv. Proteinpulver smaker himmelsk, og det bruker jeg derfor mest utenfor konkurranse oppkjøring da kroppen får i seg mye annen god næring uansett. Jeg veier veldig sjelden maten, men må innrømme at jeg er svært god på øyemål.

Hva spiser du når?
Jeg spiser veldig variabelt, og mest etter hva jeg føler kroppen trenger. Er det dager jeg er trøtt og sliten så trenger kanskje kroppen mer påfyll enn andre dager. Har du ikke fått i deg karbo en hel dag, så for guds skyld få det i deg. Ikke tru at det er bra la være, det har jeg erfart at fungerer svært dårlig.
Skal du trene, så får du spise!

Hvor mange kalorier er dette?
Igjen, her er det viktig å tenke ut ifra ditt dagsforbruk. Jeg teller overhode ikke kalorier, men kan det meste utenat så tar det også på øyemål. Kunsten er å klare å kunne ligge så høyt som mulig hele veien, men skal du klare å gå ned i fettprosent så må du ligge i underskudd.

 

Hvilke kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Jeg er stort fan av både BCAA, Omega 3, CLA, og fattburner og postworkout fra serien til Purble Burn fra Proteinfabrikken. Jeg bruker også en body wrap fra It Works som har en god detox effekt på kroppen.
BCAA fordi det gir kroppen mye gode aminosyrer, omega 3 og cla fordi fettkilder er viktig, og detox fordi det får fettcellene til å frigjøre giftige avfallstoffer og vil derfor krympe etter en detox prosess. Denne detox wrappen har hjulpet meg så mye at jeg har begynt å jobbe med den selv. Link til IT WORKS finner du via siden på bloggen.
Purple Burn serien smaker sykt digg, og er kanskje den eneste fatburneren jeg føler fungerer og som gir meg energi.

Hvor lenge har du vært på diett?
Alt for lenge.... Hehe, neida.. som sagt så lever jeg sånn, liker å forholde meg til en garderobe. Men jeg har kjørt strikt mot konkurransen siden 1 mars. Det er alltid litt hardere å komme seg i den råeste formen. Og hvor mer kroppen din er vandt til å holde seg i form, hvor vanskeligere blir det å bli kvitt det siste ekstra. Fra januar av så var det bare sommerform som skulle på plass, sa da lå jeg ikke så mye i underskudd. Så ble jeg så ivrig da jeg startet konkurranseforberedelser at jeg dro meg selv alt for langt ned og spiste for lite, og trente helt insane mye. Jeg trente ikke mer enn 2-3 timer pr dag, men den treningen jeg hadde var så vanvittig hard og intensiv at kroppen gikk i strid. Jeg løp opp skibakker, hadde intervaller og kjørte HIT trening med tunge vekter. MEN fordi jeg syns det var gøy, og da ble det litt vanskelig å beregne mat mengden ut ifra hvilket dagsforbruk jeg hadde. Da innså jeg hvor viktig det faktisk er med hvile. Så jeg spiste meg opp igjen og tok et par dagers pause der jeg bare spiste og sov. Så var kroppen på plass igjen.

Hva er din beste diettmat?
- Stekt søtpotet med proteinpulver kanel, sukrin og Walden Farmes Pancake syrup.
- Digg salat med laks og bønner
- Pannekaker av hvitter og proteinpulver, med cottagecheese og bær. Ta i plomme om du ønsker fett, og ha havregryn om du ønsker karb. As simple as that.
- Biff med Soppstuing, egen oppskrift. Kommer på bloggen til helga.

Hvordan trener du?
Jeg trener ganske hardt, teller sjeldent antall repetisjoner. Kjenner jeg det ikke brenne på 20 reps, nei da tar jeg 5 til da. Jeg liker å trene ganske varierende og elsker mest av alt å ta en løpetur i naturen. Det er jo klart at ikke alle økter er like harde og jeg kan ha dager jeg tar det litt roligere på trening. Men hvis jeg kan velge og formen er på topp, så velger jeg en økt sammensatt av mye sprett og hopp, styrkeøvelser på hele kroppen, boksing, hit øvelser og løping til slutt. Jeg liker å ha god tid på trening, og ikke stress igjennom en time på gymmet. Jeg kan lett være der i 3 timer. Er salen ledig, bruker jeg å turne og tøye, og ellers gjøre alt jeg egentlig ikke duger til. Haha, just for fun.

Jeg har ikke noe fast system. Litt avhengig av hvilken muskel gruppe jeg trener. Er det baseøvelser kjører jeg kanskje en dag 4x4, en annen dag 15 reps. Er det mer fokusert på en spesiell muskelgruppe kan jeg kjøre alt fra 10-50 reps, kommer litt an på hvilket mål jeg har med treningen.

Jeg er veldig glad i å aktivisere hele kroppen når jeg trener, og hater å stå å vente mellom slaga. Har jeg energi til å kjøre noe imellom så gjør jeg det.

 

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?
Noen ganger legger jeg inn fastende kardio for at ting skal gå fortere, må man så må man liksom. Men jeg er heller fan av en løpetur senere på dagen når energinivået er høyere. Jeg liker å trene fordi jeg synes det er gøy, ikke fordi jeg må.

Hvor mye poseringstrening gjør du?
Alt for lite, jeg må bli mye flinkere på det! En får aldri trent for mye poseringstrening.

Har du noen favorittmuskelgruppe du liker å trene, og hvorfor?
Mage, rumpe, skuldre, fordi det ser bra ut, og kan alltids se bedre ut.

Hvilken konkurranse blir din neste?

Jeg reiste til Miami på mandag, og går ting etter planen så står jeg på scenen i Orlando 17. juni. Akkurat nå har jeg blitt rammet av en stressbølge jeg ikke vet om jeg klarer å komme meg ut av, og jeg merker det er vanskelig å preppe inn sceneformen. Så jeg får holde motet oppe og håpe det går veien. Denne konkurransen betyr vanvittig mye for meg. Når jeg toppen her så er det videre til proff konkurranse i London i august. Jeg har allerede begynt å designe min neste bikini, så håper det ikke sier stopp etter turen til Orlando.

Noen du vil takke til slutt?
Jeg vil takke de som har hatt trua på meg, dere vet selv hvem dere er. I de vanskelige periodene jeg har mistet meg selv så har dere fått meg til å fortsette. Det er ikke noe lett med janteloven i Norge.

Så takker jeg Edmund Johansen for at jeg kan lene meg på han i en hver situasjon. Jeg trenger noen som holder meg litt i ørene og virkelig vil meg mitt beste den siste tiden inn mot konk. Det er så lett å bli blind på seg selv, og når det kommer til dette så er det kun Edmund jeg stoler 110% på.

Takk til Robin Galczewski for et topp samarbeid med video og bilder.

Så takker jeg helt klart min kjære sponsor Proteinfabrikken for rask leveranse av de varene jeg bruker og super oppfølging av spons.

Hvor kan vi følge deg videre?

Følg med videre på nettsiden: www.annecathrinefitness.com og min Youtube kanal og facebook side.
Instagram: @anne_cathrine_fitnesspassion


Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Ble for stor i Bikini Fitness

Intervju23.08.2013197

Men Anne-Cathrine Westby gir ikke opp. Se treningsvideo.
Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.

Ble for stor i Bikini Fitness

Intervju23.08.2013197

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!