Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.2017Fride Skjønsberg0

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.

Christine Hongli Olsen debuterer i athletic fitness

Navn: Christine Hongli Olsen
Alder: 38 år
Bosted: Oslo
Yrke: Kokk
Høyde: 180cm
Sivilstatus: Singel
Instagram: @fitnessbakern 

Christine jobber som kokk og elsker å bake. Hun har en liten drøm om en gang å starte et eget bakeri. Baking har blitt en lidenskap, der hun også finner roen i å se en gjærdeig vokse seg stor. Styrketrening er blitt hennes favoritthobby og nå om dagen er fitness en stor del av hverdagen.

Hun har alltid vært aktiv og drevet med mange forskjellige idretter opp gjennom årene som basket, langrenn og klatring. Om vinteren står hun på ski og om sommeren er hun på sjøen, i skog og mark. Christine har egentlig ikke vært så veldig fan av å trene styrke. Hun har derfor vært støttemedlem på treningssenteret i mange år.

- Jeg har slitt med spenningshodepine og migrene så lenge jeg kan huske. Dette har gjort så kreftene ikke strakk til for å trene. Fitness og bygging av muskler var veldig fjernt for meg, forteller Christine. 

- For ca. 1,5 år siden begynte jeg å trene på Oslo PT Studio, som drives av Preben Danielsen og Thea Helene Dingstad Danielsen. Av de fikk jeg hjelp til å trene riktig og etter en stund forsvant spenningshodepinen, sier hun smilende. Plutselig ble treningen morsom, hverdagen ble lettere og trenings-gnisten ble tent. Siden treningsgleden var på topp, og jeg følte meg sterkere og sprekere for hver dag som gikk hadde jeg lyst til å teste formen litt. I fjor var jeg med på Tough Viking, Nordens største hinderløp. Jeg var kanskje litt for gira så under konkurransen knakk jeg ankelen tvert av, men siden treningsgleden, tilrettelagt trening i forhold til ankelen var jeg tilbake på studioet 14 dager etter bruddet. Allerede 3 måneder etter gjennomførte jeg Oslos bratteste.

Christine ble gira på konkurranser, og det å skulle tørre å gå ut av komfortsonen. Derfor bestemte hun seg (allerede bare for 10 mnd siden) for å stille i AF i Team Fit Academy klubb.

- Thea som har stilt I bikini fitness ble min coach og treningen ble satt i system. Altså, jeg viste knapt hva baseøvelser var, så en kan si at jeg startet fra scratch, forteller Christine. 

Christine trener 6 dager i uken, og følger et 5 splitt program

Mandag: styrke overkropp
Tirsdag: styrke bein
Onsdag: Hvile
Torsdag: hypertrofi bryst/armer
Fredag: hypertrofi bein
Lørdag: hypertrofi rygg/skuldre
Søndag: intervall 

En kan se svart på hvit at treningsplanen er på plass, hva med matplanen?

- Matplanen har vært som en drøm. Jeg har fulgt flexikost som er et skreddersydd kosthold etter mine mål, personalia og aktivitetsnivå slik at jeg har fått i riktig sammensetning av makroene og næringsstoffene kroppen trenger. Selv om jeg er kokk, så har det vært befriende å slippe å tenke selv. Samtidig som jeg vet at jeg da får i meg akkurat det jeg skal av makro.

- I tillegg har jeg hatt lite carvings fordi jeg føler kroppen har fått en fin sammensetning av karbohydrater, proteiner og fett som kroppen trenger selv på kaloriunderskudd. Coachen min har også hatt fokus på og ikke sette meg på for lavt i kcal slik at jeg skal ha overskudd til trening samtidig som jeg har gått nice and steady ned i fett%. Jeg har ligget på rundt 2600 kcal helt inn til de siste ukene. De siste ukene nå ligger jeg på rundt 1800 kcal, forteller Christine.

Det er likevel noen utfordringer hun møter på matveien.
- En må lære å bli vant til å veie maten og å planlegge måltider, men alt blir en vane og etterhvert en del av en bedre og enklere hverdag.

En typisk matdag for Christine kan se slik ut
Frokost: Proteinpannekaker
Mellommåltid: knekkebrød med ost og skinke
Lunsj: polarbrød med majones, egg og skinke
Middag: kyllingburger, taco pizza eller pasta med ørret (topp 3 favoritter)
Kvelds: sjokoladeshake med banan og peanøttsmør

En vanlig dag i Christines liv består av:

05:30 lager kaffe i svima
07:00 kokketøyet er på og jobben kan begynne
09:30 kokkene spiser frokost
10:30 service starter og spisestua fylles opp av sultne kunder
13:30 endelig maaaat
15:00 ferdig på jobb
16:00-isj drar på trening
18:30-isj litt sosial før hjem og mekker middag og kanskje litt baking
20:00 kveldsmat
Tv / nettflix, så natta

Christine ønsker å leve sunt og ta vare på kroppen, føle seg bra og sterk. Det er det som er selve målet med treningen. I tillegg legger hun til at det ikke er feil at kroppen ser bra ut som bonus av masse trening og sunn mat.

- Treningen har jo også lettet min hverdag, jeg har blitt sterkere psykisk, fått bedre nattesøvn osv. Det er et pluss jeg ikke tenkte på før, forteller en glad Christine.

Det er selvfølgelig ikke alle dager der solen skinner og humøret er på topp, hva gjør du av tips og triks som får livet til å smile igjen?
- Det har vært dager hvor jeg faktisk har vært sliten etter å ha gått opp trappa til studio at jeg har vurdert å trene i det hele tatt! Noen dager virker dørstokkmila så ufattelig lang. Likevel er det bare å bite tennene sammen. Jeg pleier å sette på bra musikk på øre og rette fokuset mot målet mitt. Får å ikke snakke om Barbell sjokolade etter trening. Altså den" gulroten" er helt fantastisk og gir meg masse motivasjon til å fullføre økten.

I diett perioden setter man kanskje ekstra stor pris på ting, som for eks kaffe, forteller Christine.
- Den både smaker og føles helt fantastisk nå om dagen. Jeg drikker sikkert 4-5 kopper om dagen. Drikker også BCAA drikker under trening når jeg trenger litt ekstra futt og energi.

Christine prøver hele tiden å utfordre seg selv. Hun vil ut av komfortsonen og pushe grenser. Det var derfor hun ønsket å prøve seg på athletic fitness.
- Dette kommer til å bli noe av det største jeg kommer til å gjøre. Jeg har allerede overrasket meg selv på de ukene med diett og hard trening. Nå vil jeg kjenne på mestringsfølelsen. Det å skulle konkurrere i Sandefjord Open, gleder jeg meg utrolig masse til, forteller hun ivrig.

For å holde deg gående spiller motivasjon en viktig rolle, hva er din motivasjon Christine?

- Motivasjonen for å holde på med treningen er å klare de små målene jeg setter for meg selv. Jo flere små mål man når, jo nærmere er man hovedmålet. Feedbacken fra treningskompiser er også veldig hyggelig og det å få lov til å være i et miljø hvor alle vil hverandre godt og pusher hverandre til å nå nye høyder motiverer meg veldig.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.
Lene Christine Kværnstuen elsker å trene ryggen. Nå er hun klar for NM!

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!