Gå ned i vekt med grønn kaffebønner

01.09.2017Redaksjonen0

Grønn kaffe inneholder, som grønn te, klorogensyrer som er positivt for vekttap.

/reklame

Konseptet grønn kaffe er kanskje nytt for mange, men betyr rett og slett kaffe laget av bønner som ikke er brent, slik som med den vanlige mørke kaffen vi drikker. Både grønn kaffe og grønn te inneholder betydelige mengder klorogensyrer, som er et sett med naturlige stoffer som har gode egenskaper for kropp og helse. Når kaffebønner brennes går dessverre mesteparten av klorogensyren tapt, og derfor kan grønn kaffe være et sunnere alternativ. Det er fint mulig å kjøpe grønne kaffebønner og lage kaffe selv, eller enda enklere, man kan kjøpe ekstrakt enten i form av kapsler.

Kjøp grønn kaffebønner her

Gode helsefremmende egenskaper

Grønn kaffe og klorogensyre har vært tema for en rekke studier, som har sett på hvilke fordeler og eventuelle bivirkninger disse kan ha. Det er ikke påvist andre bivirkninger enn det som assosieres med andre typer kaffe, slik at mennesker som er følsomme for koffein også her vil anbefales å innta grønn kaffe kun i moderate mengder.

Grønn kaffe og høyt blodtrykk

Flere studier har vist at klorogensyre ser ut til å kunne redusere blodtrykk hos mennesker. I en studie gjort i 2004, deltok en gruppe mildt-hypertensive menn i en kontrollert, dobbeltblind studie for å teste eventuelle virkninger som 3 ulike mengder med grønn kaffeekstrakt kan ha på blodtrykket. Resultatene viste fordelaktige endringer ved noen aspekter av deres mildt høye blodtrykk. Flere andre studier har gitt lignende resultater.

Antioksiderende og kjemisk beskyttende

Klorogensyrer er antioksiderende, og det er mulig at denne virkningen også kan være nyttig for kroppen ved inntak av grønn kaffe. Antioksidanter tenkes å bekjempe de negative effektene av frie radikaler som skader cellene og bidrar til aldring og sykdom.

Noen studier gjort på cellekulturer av menneskeceller fra lever og fordøyelsessystem, har også vist at celler som er tilført grønn kaffeekstrakt fikk en økt motstand av for oksidativt stress. Dette vil si at ekstraktet kan være beskyttende mot den type kjemikalier som skader cellenes DNA, og kan dermed hindre mutasjoner og utviklingen av kreft.

Grønn kaffe som slankemiddel

Grønn kaffebønner er nå sett på som det mest populære vekttap kosttilskuddet i markedet, en av de viktigste grunnene er alle de nyttige helsefordelene den inneholder. Det har vært en rekke mindre studier for å teste grønn kaffeekstrakt som et potensielt slankemiddel. En meta-studie utført i 2010 gjennomgikk studier gjort med grønn kaffe som slankemiddel, og konkluderte at selv om studiene hadde brukt små grupper og kun var utført over korte tidsperioder, så tydet resultatene på at kaffen kan ha en positiv virkning mot fedme og lagring av fett i kroppen. Grønn kaffe kan altså ha et godt potensial som slankemiddel, og ytterligere forskning vil kunne fortelle oss mer om dette i fremtiden.

Kjøp grønn kaffebønner her


Kilder:
Ochiai R, Jokura H, Suzuki A, Tokimitsu I, Ohishi M, Komai N, Rakugi H, Ogihara T. (2004). Green coffee bean extract improves human vasoreactivity. Hypertens Research. 2004 Oct;27(10):731-7.
Kozuma K1, Tsuchiya S, Kohori J, Hase T, Tokimitsu I. (2005).
Antihypertensive effect of green coffee bean extract on mildly hypertensive subjects. Hypertens Research. 2005 Sep;28(9):711-8.
Glei M1, Kirmse A, Habermann N, Persin C, Pool-Zobel BL. (2006). Bread enriched with green coffee extract has chemoprotective and antigenotoxic activities in human cells. Nutrition and Cancer. 2006;56(2):182-92.
Vinson J, Burnham B, Nagendran M V. (2012). Randomized, double-blind, placebo-controlled, linear dose, crossover study to evaluate the efficacy and safety of a green coffee bean extract in overweight subjects. Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity. 2012; 5: 21-27.
Igho O, Rohini T, Edzard E. (2011) The Use of Green Coffee Extract as a Weight Loss Supplement: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomised Clinical Trials.
Gastroenterology Research and Practice; 2011: 382852.


Sukker i Grønn te

Kosthold14.03.2014443

Det er avdekket 20% sukker i grønn te.
Vet du hvor mange kalorier du forbrenner under en sengevals?
Eggets unike egenskaper for deg som vil ned i vekt.
Hvorfor går noen opp i vekt når de tilsynelatende gjør alt riktig? Se svaret.

Sukker i Grønn te

Kosthold14.03.2014443

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!