Bianca er veganer og skal delta i Wellness

Intervju11.09.2017Joachim Marhaug0

Bianca Quiles de Souza skal delta i den nye klassen Wellness. Hun er også veganer og bygger muskler med plantebasert kosthold.

Bianca Quiles de Souza er 29 år gammel. Opprinnelige fra Brasil. Nå skal hun delta i nye kategorien Wellness på NM til helga.

Navn: Bianca Quiles de Souza
Alder: 29 år
Høyde: 1.62 cm
Vekt: 64 kg Off season
Arbeid: Kokk
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Veganazia Plant Nutrition
Klubb: Team First Class Fitness

Bianca sier at hun har mange ulike sider, og mange ting hun kunne delt med oss. Det hun kan fortelle er at hun er en person som alltid prøver å bli litt bedre.

- Jeg vil bli bedre mot meg selv og bedre mot andre. Jeg har prinsipper og verdier som jeg jobber hardt for, og jeg har et stort ønske om å gjøre en forskjell i verden. Selv om mine bidrag kanskje er små, vil jeg i det minste vise fitnessverden at det er fullt mulig å være i god form uten å skade planeten vår. Mitt oppdrag her er å være forandringen jeg selv ønsker å se, sier Bianca.

 

Du skal delta nå til våren. Hva slags forventninger har du?
- Jeg skal konkurrere for første gang i NM den 16. september. Jeg har ingen forventninger annet enn at jeg ønsker å gjøre en god presentasjon av arbeidet jeg har lagt ned i treningen min.

Bianca har trent måltrettet mot konkurransen siden januar i år. Hun har totalt trent vekter i 7 år og har ikke trent noe annet før hun startet med styrketrening.

Veganer

Bianca har fulgt en 100% plantebasert diett i to år.

- Jeg spiser alle typer plantebasert mat, men mine hovednæringskilder er peanøttsmør, bananer, lomper, havregryn, tofu, avokado og alle typer korn, frukt og grønt.

Hvor mange kalorier er dette?

- Det er ca 1300 kalorier per dag jeg ligger på nå.

- Jeg synes det er ingen ufordringer når det gjelder å få i meg nok protein som veganer. Å få protein fra planter er veldig lett, sier hun.

Bianca bruker en del kosttilskudd. Det er vegansk proteinpulver, l-glutamin, l-leucine, kreatin, kaffeintabletter, multivitamin, B12 og vitamin D. Hun har vært på diett siden januar. Og det hun liker best på dietten er peanøttsmør og banan på lomper.

- Jeg gleder meg veldig til Virtuous vegan sushi på som skal nytes på Asia, Aker Brygge etter konkurransen, smiler Bianca.

Hun synes det går greit å kombinere fitness med jobb og familieliv.

- Fitness er definitivt en stor del av livet mitt, men jeg har også stor lidenskap for andre aspekter i livet, sånn som for eksempel jobben min som kokk og menneskene rundt meg. Jeg har lært å kombinere alt på en god måte, selv om fitness selvsagt er en prioritet.

Har du noen forbilder? Hvem ser du opp til her i verden?
- Juliana Malacarne, Larissa Reis og Angela Borges.

Trener mye bein og rumpe

Bianca fokuserer mye av treningen sin på bein og rumpe.

- Som Wellness fitness har jeg ikke fokus på hypertrofi når det gjelder overkropp. Mitt fokus er alltid på hamstring og rumpe. Jeg gjør mange basic øvelser som stiff, liggende hamstring curl og hip abductor, og jeg bruker mange ulike teknikker på settene. Jeg går alltid for en metabolsk trening med lite hvile mellom settene, forklarer hun.

- Det blir mye kardio. Det er fast prosedyre om morningen - det er hellig for meg. Det er også helst essensielt for meg å trene kardio etter styrkeøktene.

Hun innrømmer at hun ikke trener så mye på posering som hun burde. Hun drøyer gjerne til siste listen.

Liker å trene overkropp

Bianca har alltid likt å trene overkropp fordi hun har så mye styrke der.

- Men jeg kan dessverre ikke tren overkroppen så mye lenger på grunn av kravene til kategorien Wellness som jeg stiller i. Jeg er veldig fornøyd med leggene mine.

Trening er en del av livet

For Bianca så handler det ikke om å ha motivasjon til å trene, det er en del av livet.

- Treningen min handler ikke lenger om motivasjon, men er blitt en viktig del av mitt daglige liv. Jeg hadde ikke vært meg selv hvis jeg skulle levd uten trening. Opp mot denne konkurransen er motivasjonen min hovedsaklig at jeg ønsker å bli den første veganske utøveren i min kategori, og sannsynligvis i bodybuilding/fitness generelt, her i Norge.Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?
- Jeg er min egen coach, men får også gode råd fra profesjonelle i bransjen.

Ambisjonene hennes videre er å hjelpe andre jenter slik at de også kan konkurrere i Wellness.

Hvor trener du?
- FitnessXpress.

Hvordan er miljøet der?
- Jeg liker FitnessXpress veldig godt. Det er et godt miljø, de har godt utvalg av apparater, i tillegg til at menneskene der er hyggelige og veldig fokusert på treningen.

Noen du vil takke til slutt?

Jeg vil gjerne si takk til Tone Opheim for å ha invitert meg til hennes team. Til Angela Borges som har vært en fantastisk god rådgiver. Min venn og ernæringsfysiolog Renan de Frias, Douglas Lima Frisør for make up og hår, Alexandra Maria Studio for negler og andre detaljer, og min beste venn Martine Brenden, for all støtten på reisen.


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
Hun elsker junkfood og dette er en fast del av kostholdet samtidig som hun er i superform!
Denne 72 år gamle mannen fra England driver eget gym og er i superform.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!