20 år gamle Karen vant i Bikinifitness

Intervju15.09.2017Joachim Marhaug0

Karen Grundetjern debuterte og vant med stil i Bikinifitness.

Navn: Karen Grundetjern
Bosted: Sandnes
Alder: 20
Høyde: 169 cm
Vekt: 57kg (onseason) 63-65kg (offseason)
Arbeid: Student og hjelpemedarbeider
Sivilstatus: Kjæreste
Sponsor: Ingen, men er heldig som har mamma og pappa som betaler for mat.
Klubb: City 24/7
Meritter:

1. plass -169 debutant bikinifitness, Sandefjord Open 2017
3. plass Overall, Sandefjord Open 2017

Hvem er du? Fortell litt om deg selv
Jeg er en 20 år gammel jente som er så heldig å få bo hjemme sammen med mamma, pappa og to hunder. Jeg har en kjæreste som heter Erlend og bor på Figgjo. Jeg studerer sykepleien på Universitetet i Stavanger og jobber på en omsorgsbolig i Sandnes Kommune. Er nå på mitt andre år på sykepleien og trives veldig godt med det, selv om det til tider er utfordrende å kombinere med trening og familie. Jeg er født og oppvokst i Sandnes og har en storesøster som er åtte år eldre enn meg. Jeg begynte å trene styrke for ca 3 år siden. Før det drev jeg aktivt med hest siden jeg var 9 år. Utenom å trene er jeg veldig glad i å lage mat og gleder meg masse til å lage ny og spennende mat etter dietten.

 

Du skal delta på NM. Hva slags forventninger har du? 
Synes det er skummelt å satse på seier da det er utrolig mange nydelige jenter som skal konkurrere på NM, men kommer jeg meg til finalen skal jeg være godt fornøyd spesielt siden dette er første sesongen jeg konkurrerer.

Hvordan er innkjøringen din mot en konkurranse?
Vi kjører mest sannsynlig samme innkjøring nå til NM som vi gjorde til Sandefjord. Da roet vi ned på kardioen i peak week, men holdt mengden karbohydrater og protein likt som tidligere. Kjørte også bare styrkeøkter med overkropp i peak week.

Hvor lenge har du trent målrettet for dette?
Startet mitt samarbeid med Mari Haukland som er min coach i Januar. Det var da jeg bestemte meg for at jeg ville konkurrere. Har trent målrettet mot Bikinifitness siden da.

Hvor lenge har du trent generelt?
Begynte med styrketrening for litt over 3 år siden da jeg møtte Erlend, kjæresten min. Han trente styrke hver dag så for at jeg skulle få være mest mulig med han så måtte jeg bare henge meg på. Har vært bitt av basillen siden.

Har du trent noe annet før du begynte med vekter?
Helt siden jeg var liten har jeg drevet på med hest. Dette er en felles interesse jeg har hatt sammen med mamma. Når jeg var 13 kjøpte vi vår første hest. Gikk da i stallen hver dag og konkurrerte på regionalt nivå frem til jeg var 17-18, da tok interessen for styrketrening over.

Hva består dietten av? Hva spiser du når?
Jeg sluttet å spise kjøtt for over et år siden av forskjellige grunner. Proteinkildene mine er derfor torsk, tunfisk og egg. Karbohydrater får jeg fra havre, ris eller søtpotet. Utenom det så spiser jeg så mye grønnsaker jeg vil og tar ekstra tilskudd som omega-3, multivitamin og c-vitamin.

Slik ser en vanlig diettdag ut for meg:

Frokost: Havregryn og eggehvite/proteinpulver
Lunsj 1: Torsk, ris/søtpotet og grønnsaker
Lunsj 2: Torsk, ris/søtpotet og grønnsaker
Lunsj 3: Torsk, ris/søtpotet og grønnsaker
Etter trening: Riskaker og proteinpulver
Havregryn og eggehvite/proteinpulver
Middag: Torsk og grønnsaker
Kvelds: Torsk eller kasein

Mot slutten av dietten kutter jeg ut alt av proteinpulver og kasein og spiser mer ren mat.. Riskakene kuttes også.

Hvor mange kalorier er dette?
Jeg teller ikke kalorier, men veier heller mengden mat. Det funker best for meg.

Hvilke kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Jeg har morgenkardio før frokost så da er BCAA veldig viktig for meg. Jeg bruker BCAA fra Nordic Power siden den er helt klart best på smak og kvalitet. Ellers vil jeg anbefale hele produktserien til Nordic Power. De er helt klart de beste produktene på markedet.

Hvor lenge har du vært på diett?
Jeg startet dietten 17. April så nå på NM vil det være 5 mnd på diett.

Hva er din beste diettmat?
Det må definitivt bli havregrøt kokt med eggehvite og vann, toppet med kanel, sukrin og frosne bringebær. Nam!

Hvilken matrett gleder du deg mest til etter dietten?
Det må nok bli en god hjemmelagd vegetarpizza sammen med familien. Masse frukt med vaniljesaus skal også bli sykt godt når dietten er over.

 

Hvordan er det å kombinere fitness med dagliglivet og familielivet?
Det har vært en utfordring. Jeg bruker mye tid på meg selv og må ofte prioritere egne behov foran andres. Likevel er det nå på diett jeg virkelig har fått kjent på hva som er viktigst for meg. Når jeg først har tid til å være med kjæresten, familie eller venner prøver jeg alt jeg kan å være så tilstede som mulig og konsentrere meg om tiden jeg har sammen med dem. Jeg er veldig heldig som har en utrolig forståelsesfull kjæreste og familie som har gitt meg rom og tid til å kunne konsentrere meg om å gjøre mitt beste på diett.

Med tanke på dagliglivet har det vært utfordrende å tilrettelegge dagene slik at jeg får tid til alt jeg skal. Etter hvert som det ble mer og mer kardio også så har jeg måtte være enda strengere med meg selv. Da gjelder det å komme seg tidlig opp og planlegge dagene godt på forhånd. Dette var utfordrende i begynnelsen, men nå når jeg har gjort det så lenge så vet jeg som regel alltid hvor lang tid jeg bruker på å gjøre forskjellige ting.

Har du noen forbilder? Hvem ser du opp til her i verden?
Mitt største forbilde er helt klart Dana Linn Bailey. Kjæresten min viste meg henne og Rob Bailey på Youtube når vi begynte å trene sammen. Hun har siden da vært en stor inspirasjon for meg. Jeg mener hun er et godt forbilde for jenter som ønsker å trene tungt virkelig gå all inn på trening. Hun viser også at jenter med muskler kan føle seg fine og feminine uten å måtte endre på utseende.

Hvordan trener du? 
Jeg trener seks dager i uka hvor annenhver økt er bein. Det vil da si at jeg har tre beinøkter, en skulderøkt, en ryggøkt og en push and pull økt i løpet av uka. Å trene bein så mye var utrolig tungt i begynnelsen, men nå trives jeg veldig godt med det og synes det fungerer veldig bra for meg. Jeg har brukt det samme treningsprogrammet helt siden jeg begynte å jobbe med Mari Haukland. Noen dager legger jeg inn enkelte variasjoner alt etter hvordan jeg føler meg. Nå på diett har det vært veldig godt å bare kunne gjennomføre treningsøktene uten å måtte tenke så mye på hvilke øvelser jeg skulle gjøre å hvor mange reps. Det å bare følge programmet uten å måtte tenke så mye, har gjort at jeg kunne konsentrere meg mer om kontakt og ha større fokus i på selve økten. Det beste jeg vet er at ting er forutsigbart og likt. Derfor er det veldig greit for meg å bare trene likt uke etter uke. Det gjør at jeg slipper unna potensielt stress.

 

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?
Når jeg startet på diett hadde jeg 40 min morgenkardio seks ganger i uka. Dette har vi gradvis trappet opp til 50 min morgenkardio og 40 min etter trening seks ganger i uka nå på det meste.

Hvor mye poseringstrening gjør du?
Sammen med teamet har vi hatt fellesposering nesten hver søndag hele dietten. Utenom det har jeg øvd mye for meg selv. Poseringen er ikke noe som har vært naturlig for meg så derfor har jeg prioritert å øve mye på dette. Tre uker før Sandefjord bestemte jeg meg for å øve på poseringen hver dag. Dette har jeg fortsatt med nå etter Sandefjord og før NM. Jeg er er veldig glad for at jeg har øvd så mye på poseringen i forkant. Det gjorde at jeg kunne kose meg og slappe av på scenen i Sandefjord. I begynnelsen av dietten synes jeg det var helt grusomt å posere. Det var vanskelig og unaturlig. Nå er det blitt til noe av det kjekkeste jeg vet og jeg har alltid poseringstrening som en "godbit" etter styrketrening og kardio.

Har du noen favorittmuskelgruppe du liker å trene, og hvorfor?
Rygg er det kjekkeste jeg vet å trene. Har alltid hatt lett for å få kontakt med ryggen og får fort pump. Liker også godt timeglass figuren som blir fremhevet med å ha en bred rygg.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Det må nesten bli rumpa. Jeg har vært heldig som har et godt anlegg for å få en stor rumpe, men å trene bein så mye som jeg gjør hjelper godt til det og.

Hva er det som motiverer deg til å stå på?
Det må være at jeg gjør dette for meg selv. All treningen og kardioen er noe jeg gjør kun for å forbedre meg selv og pushe meg selv. Det er ingen som sier dette er noe jeg må gjøre. Det er heller ikke noe jeg gjør for andre. Treningen har gitt meg utrolig mye og jeg lærer nye ting om meg selv hele tiden. Det har jeg virkelig fått erfare nå på diett. Jeg kan mye mer enn jeg tror og er psykisk sterkere enn jeg trodde på forhånd. Hver dag er en ny mulighet for å gjøre bedre enn dagen før. Om det bare er små ting er det alltid noe som kan forbedres. Det motiverer meg mye, tanken om å alltid strebe etter å være den beste versjonen av meg selv. Dette gjelder like mye på trening som med familie, kjæreste og venner.

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?
Jeg blir coachet av Mari Haukland. Hun skal virkelig ha mye av æren for at dietten har gått så bra og smertefritt som den har gjort. Kan ikke tenke meg en bedre coach en henne.

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?
Siden det gikk så bra i Sandefjord har dette med å konkurrere i bikinifitness virkelig gitt mersmak. Sitter jeg igjen med samme følelsen etter NM, vil helt klart et langsiktig mål være å konkurrere utenlands. Utenom konkurransene vil et langsiktig mål for meg også være å ha en kropp som jeg føler meg like bra i onseason som offseason.

Hvor trener du?
Jeg trener på City 24/7 i Sandnes.

Hvordan er miljøet der?
Miljøet på City er bare helt fantastisk. Jeg begynte å trene der for snart 2 år siden og følte raskt på meg at dette var rette stedet for meg. Etterhvert som jeg bestemte meg for å konkurrere har jeg bare blitt kjent med flere og flere og nå føler jeg virkelig at City er som mitt andre hjem.

Noen du vil takke til slutt?
Ja, det er flere jeg ikke hadde klart dette uten. Først vil jeg takke min fantastiske kjæreste, Erlend som har vært så tålmodig og vist så enorm forståelse. Det samme med mamma og pappa som har lagt så mye til rette for meg. Mari Haukland for gode tilbakemeldinger og for at du har gjort min første diett så enkel og bra. Tilslutt vil jeg takke André Thesen og hele Team City 24/7. Uten et godt team i ryggen dette ikke vært mulig.


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!