Kjempet seg tilbake etter kreften

Intervju01.10.2017Joachim Marhaug0

I 2015 var hun på sitt beste innen fitness, men så fikk hun kreft.

Alison Rieman var på treningsstudioet nesten hver dag, spiste godt og la på seg nesten 7 kilo muskler over en periode. Så ble hun diagnostisert med kreft. Den 6. oktober 2015 fant Alison ut at hun hadde akutt myeloide leukemi. Det var en aggressiv form for blodkreft som trengte å bli behandlet med en aggressiv kjemoterapi. Hun var bare centimeter unna døden.

Under Alisons første runde med kjemoterapi blåste et gangren-toksin seg opp i tarmen hennes og skadet 18 cm av tykktarmen hennes.

- Alle organene mine begynte "å slå seg av" og jeg var i en ubehagelig smerte, sier hun.

Hun ble sendt over til en operasjon i all hast, og nesten mistet livet sitt i prosessen. For å redde tarmen ga legene henne kolostomi (utlagt tarm). Hun brukte de neste seks månedene på sykehus, mistet nesten 20 kilo vekt og all muskelmasse hun hadde bygget tidligere.

- Da jeg bodde på et kreftsenter var jeg så svak til tider at jeg kunne ikke engang komme ut av sengen for å gå på toalettet. Da jeg flyttet hjem var noe så enkelt somt å vandre rundt i huset en stor kamp. Jeg kom ut av sykehuset som et beinrangel. Jeg veide bare 46 kg den gangen.

- Før jeg ble syk var jeg virkelig inn i fitnessverdenen. Jeg løftet vekter som en hobby så det og bare være så syk på sykehuset så lenge, og bli sittende fast i sengen tæret på psyken. Jeg ville bare komme tilbake på føttene og bli sterkere. Jeg kunne nesten ikke vente på den dagen jeg kunne komme tilbake på treningsstudioet. Jeg har gjennomgått så mye og jeg hadde all unnskyldning til å gi opp, men jeg presset meg til tross for skjebnen jeg fikk utdelt.

Alison har siden hun ble rammet brukt tid på å dokumentere behandlingen, opptreningen og fremgangen sin på sosiale medier for å vise andre hvordan kreft virkelig ser ut og hva det gjør med deg.

 

- Da jeg først ble diagnostisert visste jeg ikke mye om kreft. Jeg visste at kreftpasienter var syke og skallede, og det var egentlig alt jeg visste. Jeg ville bare dele historien min slik at folk visste hva kreftpasienter faktisk gikk gjennom, sier Alison

Men hennes fremgang kom ikke med ro og mak. Alison som drev med fitness før hun ble diagnostisert med leukemi begynte ikke å trene før hun ble erklært helt kreftfri.

- Jeg begynte sakte å spise mer mat hver dag og jeg gikk på tredemølle for å prøve å få mer utholdenhet. Det var en veldig sakte prosess, sier hun.

Mens hun unngår målrettet kardio for og forsøke å øke vekten kan Alison nå begynne å trene med vekter igjen. Og hun gjør det nesten hver dag for å komme tilbake til hvor hun var. Hennes reise har inspirert tusenvis av mennesker - over 10.000 på Instagram for å være eksakt. Og for hennes utrolige transformasjonsbilde sier Alison at responsen har vært utrolig.

- Jeg fikk så mye positiev tilbakemeldinger. Jeg ble sendt hundrevis av private meldinger om hvor mye jeg inspirerte folk jeg ikke engang visste om. Å vite at folk er inspirert av min reise gir meg definitivt en ekstra boost for og fortsette. Jeg har alltid sett på andre som driver med fitness for å få motivasjon og inspirasjon, så hvis jeg kunne gjøre det for noen andre vil jeg gjerne gjøre det. Det er en veldig god følelse å vite at ditt harde arbeid ikke bare hjelper deg selv, men også andre.

 
Slik ser hun ut i dag.

Nå gir hun råd til mennesker som er i samme posisjon som henne til å gjøre det samme som hun.

- Mitt råd til dem er dette: Det kommer til å være en utfordring. Selv for folk som ikke er syke er det utfordrende - så ikke vær for vanskelig mot deg selv. Det kommer til å ta tid, så vær tålmodig med deg selv. Noen mennesker skjønner ikke at langsom fremgang er fortsatt fremgang. Bare ikke gjør det langsommere ved å slutte. Det blir ikke lettere, men du blir sterkere ... Og for de som er krigere - hvis du overlevde kreftbehandling, kan du overleve en treningsøkt! Jeg var bokstavelig talt hud og bein og fremgangen jeg hadde i et år er bare fantastisk. Hvis jeg kan gjøre det være så syk som jeg var, kan andre gjøre det også, sier Alison.


Kan kreft forebygges med trening?

Trening16.12.201622

Interessante studier om kreft og trening. Se her.
Kan gener påvirke vår evne til å stumpe røyken for godt?
WHO går ut nå med en pressemelding om kreftfremkallende kjøtt. Se hvilke her!

Riskaker bør ikke spises av barn

Kosthold29.09.2015136

Mattilsynet fraråder riskaker for barn under 6 år.

Kan kreft forebygges med trening?

Trening16.12.201622

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!