- Det skal mye til for å knuse meg

Diverse22.10.2017Joachim Marhaug0

James Andres Sutliff våknet en dag med forvrengt og slurvete stemme.

Foto: @jules_godfrey

James Andrew Sutliff ser tilsynelatende ut som en helt vanlig mann, men han lider av en sjelden diagnose som er en nevrologisk dysfunksjonsforstyrrelse kalt dystonia. Dette hemmer språket hans og delvis hendene.

Han er 31 år gammel og fitness er det som holder han motivert, inspirert og sterk. James ønsker å dele historien sin for å bevise at alt er mulig; ethvert mål, drøm eller ambisjoner du har i livet kan oppnås, uansett hva livet byr på av utfordringer mener James at du bør alltid gi 110% tilbake.

For 7 år siden tok livet hans en plutselig og uventet endring. Etter en vanlig kveld ute på byen med venner hvor de drakk G&T kom han hjem og gikk til sengs som han vanligvis ville gjort og sov uten avbrudd. Etter å ha våknet som vanlig neste morgen begynte han å føle seg litt uvel, men han trodde dette bare var bakrus. Han tok en liten lur og våknet opp til noe som forandret livet hans på et øyeblikk. Da var talen til James svært forvrengt og slurvete, men han tenkte dette var noe som ville gå over og han fortsatte som normalt. Et par dager senere hadde problemet blitt enda verre og en venn tok ham med til sykehuset hvor han ble tatt inn straks. På papiret var han en sunn 24 år gammel mann og det ble derfor anbefalt at han ble vurdert av en ekspert. Han gjennomgikk test etter test og legene ble forvirret av hva som var galt med ham ettersom de ikke kunne peke på en årsak eller diagnose. Likevel, nesten 6 år etterpå har James ikke hatt en fast behandlingsplan eller forståelse for årsaken.

Etter å ha nesten tømt seg selv for krefter ble han satt under omsorg av en nevrologisk spesialist som han gikk til hver sjette måned. Ett år hadde gått og selv om han fortsatt hadde taleproblemet sitt, kunne han fortsette livet sitt som han normalt ville gjort inntil et nytt problem oppstod som var hendene hans. James la merke til at tommelen på venstre hånd begynte å bli smertefull og stram. Det ble vanskeligere å bruke den, til det punktet der det var helt umulig. Over tid gjorde et par fingre på begge hans venstre og høyre hender det samme. Han jobbet som rørlegger og fant det stadig vanskeligere å fortsette å gjøre jobben sin. Hans tilstand tilsa at han ikke lenger kunne være rørlegger og ha det som et levebrød. James er derimot ikke en person som sitter og er lei seg. Selv om han fant det veldig hardt å oppleve en drastisk lønnsnedgang fortsatte han å lete etter arbeid som håndverker. Heldigvis jobbet han med en flott gjeng med gutter som bidro til å oppmuntre og bygge tilliten hans hver dag.

Endelig i år 2012 ble han diagnostisert med en nevrologisk dysfunksjonsforstyrrelse kalt dystonia. Det var lindrende for James og endelig få et navn på det som har styrt livet hans i så lang tid. Dystoni er en forstyrrende lidelse som kan påvirke livet ditt helt. Å være diagnostisert med dystoni har vært svært vanskelig til tider for James. Han ser tilbake til når han var en vanlig selvsikker gutt med en lovende rugbykarriere, ingen bekymringer og en godt betalende jobb. For så sammenligne det med det han nå takler - det er en enorm endring. Det føltes som om livet hans hadde blitt tatt bort fra han og James følte det som en stor krenkelse til tider. Han gikk gjennom en mørk periode. Han fant det vanskelig å takle det som hadde skjedd med ham og han led av lav selvtillit og lav selvrespekt. Men det var en ting han ikke kunne tillate og det var at det som hadde skjedd med han ikke kunne ta over livet hans. James visste at om han fortsatte på veien med selvmedlidenhet ville han ende opp mye verre enn han er i dag. Da begynte han å fokusere på fitness.

James hadde alltid vært ivrig på treningsstudioet og holdt seg i god form, men han ønsket å ta det til neste nivå og bevise at sine mål og drømmer fortsatt var oppnåelige til tross for å ha en funksjonshemning. Hans kosthold består nå av høyt protein innhold, gode fettstoffer og karbohydrater for å gi han nok energi, hjelpe med restitusjon og holde en lav fettprosent. Han trener 6-7 ganger i uka og gjør om lag 90 minutter med cardio i uka.Treningen hans består hovedsakelig av høyreps trening.

James avslutter med å si:
- It takes a lot to break me...


Tvangstankene om selvmord ble borte når hun stimulerte seg selv med trening og fitness.
Han var i en stygg bilulykke og knuste alle bein i kroppen.

Svensk langbeinet fitnesskjønnhet

Intervju16.12.201863

Denne svenske modellen har over 220.000 følgere på Instagram.
Cerebral parese stopper ikke denne bestemte unge løfteren på 19 år.

Svensk langbeinet fitnesskjønnhet

Intervju16.12.201863

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!