Ready, Set, GROW

Trening04.05.2005M.J.0

Denne unike treningsformen har vært fremme gjennom lengere tid, men kun meget få instruktører kjenner til den. Dette er dog ikke noe overraskende da det er er tusenvis forskjellige treningsmåter, metoder, meninger osv. Denne artikkelen er utarbeidet p

Det jeg vil presentere for dere er en 12 timers treningsrutine! Ja, du leste riktig, det står TOLV timer! I 1940 årene da den kom frem var det mange som simpelthen ikke trodde på hvor effektiv den var, og derfor ble den aldri det store "hit" som den fortjente å bli. Siden da er det kommet mange flere "gain in one day workouts" til. Den jeg her vil beskrive er den originale og den som mange sier på amerikanske forums har gitt dem ½ til ¾ inch økninger i hvilken som helst muskelgruppe de ønskede det PÅ BARE ÉN DAGS TRENING. Resultaterne rapporteres videre til å være vedvarende og altså ikke bare et par dages "pump". Dessverre fikk jeg ikke selv målt mine armer før jeg prøvde programmet og kan derfor ikke si noe om mine resultater. Psykisk synes jeg dog at mine armer er blitt større, så jeg er tilfreds. Men neste gang vil jeg helt klart måle før og etter for å se effektens vedvarenhet.

Selve treningen For det første skal du finne en hel dag som du kan dedikere 100% til trening. Du skal dessuten ha masse av proteiner klar til å spise gjennom hele dagen. Melk, hytteost, biff, tunfisk, kylling, egg etc. vil være utmerket, men jeg anbefaler helt klart at du bruker Whey (myse) protein pulver blandet opp i melk for de beste resultater. Myse protein er bra fordi det fordøyes hurtig og absorberes nesten med det samme til musklerne. Du kan eventuelt også tilsette 2-3 gram kreatin og glutamin til din protein shake hver halvtime.

En typisk dag med R.S.G. trenings programmet forløper på følgende måte.

7:00 Spis frokost bestående av 3-4 egg, en protein shake og litt karbohydrater.
8:00 Første trening
8:30 Første protein inntak
9:00 Andre trening
9:30 Nytt protein inntak

Og slik blir resten av dagen helt til klokken 19.00 Du skal ikke foreta deg noe som helst fysisk arbeid mellom treningen og protein inntaket. Se på fjernsyn, les et blad, kikk på damer ;-) osv. Armene ser ut til å reagere positivt på R.S.G. programmet - så start med å velge to gode arm øvelser. En for biceps og en for triceps. Sørg for at det er øvelser, som isolerer muskelgruppen som du ønsker å trene godt.

Start kl. 8:00 om morgenen med å utføre ETT enkelt sett triceps efterfulgt av ett sett med din biceps øvelse til absolutt muskel "failure". Du skal bruje en MEGET tung vekt, som tvinger deg til å trene så hardt som overhodet mulig og som du kun klarer en 6-8 reps med. DETTE ER DE TO ENESTE SETTENE HVOR DU TRENER TIL "FAILURE". De etterfølgende treningspassene kl. 9:00, 10:00, 11:00 osv. skal du teæne ett sett av de to øvelsene med en mye lettere vekt, som tillater deg å utføre omkring 20 reps med. Disse settene skal være langsomme, lette pump sett. TREN IKKE til failure eller så langt ut at det riktig begynner å brenne i musklene. Disse settene har til oppgave å gjøre muskelvevet klar til vekst.

For å oppsummere - Den første trening skal trenes til total muskel failure og er liksom hjørnestenen i hele rutinen. Alle etterfølgende sett skal være meget lette og trenes cirka 20 reps. De mange reps lar blodet strømme inn i musklerne og fjerner avfallsstoffer samt transporter musklerne med de muskel oppbyggende proteinene, som du jo spiser / drikker ofte gjennom hele dagen.

To ekstra tips til å sikre suksess med dette programmet er at du kort etter hver gang du har inntatt proteinshaken går igjennom øvelsene uten vekter. Utfør øvelsen langsomt med stor konsentration uten å bruke noen form for krefter. Du vil bli overrasket over hvor pumpete musklene dine vil føles. Det andre tipset er å massere den trenede muskelen lett like etter hver trening. Som du ser er programmet meget simpelt, men det er også ytterst effektivt. Husk å vent minimum 1 måned innen du sjokkerer en annen muskel gruppe med R.S.G programmet.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ: Dette trenings program virker kun hvis du kjører det meget sjeldent. Hvis du kjører det for ofte vil du ikke oppnå noen fremgang, du vil derimot gå tilbaje grunnet overtrening. For de beste resultater skal du maksimalt trene hver muskelgruppe med dette programmet to ganger årlig. Du har sikkert sett andre én dags trenings programmer som fortalte deg at du skulle utføre høy repetisjons sett ofte. Disse variasjoner resulterer i et større mål på kort sikt, men gir kun en falsk "pump" og ikke en permanent økning som R.S.G. vil gjøre. Mange av programmerne glemmer det utrolig viktige punktet som protein inntaket.

Det originale R.S.G. program som jeg her har beskrevet krever at det første sett er tungt og utføres til absolutt muskel failure (betyr at du i hverfall står 10 sekunder og kjemper med vekten innen du gir opp til det aller siste) mens de påfølgende sett er lette for at skylle unødvendige avfallsstoffer ut, og transportere musklene som skriker etter protein til reparasjon og vekst.

VIKTIGT! VIKTIGT!: Det første settet skal være tungt og tas til absolutt failure. Det kan ikke poengteres ofte nok, da det er dette ene settet som vil gjøre at resultatene dine blir vedvarende og ikke bare for en liten korttids effekt.


Lunge og split squats har massevis av fordeler for alle typer idrettsutøvere!
Har du et bra treningsprogram, men velger feil øvelser vil du ikke få optimal muskelvekst.
Sjekk dette programmet!
Legg inn denne treningsøkten om du har dårlig tid eller vil ha en kjapp og effektiv treningsøkt.

Slik lager du sunnere taco

Kosthold18.10.2019448

Så mange kilokalorier kan du spare i sunn taco.
Hva med snickersgrøt eller ovnsbakt dessertgrøt?
Peanøttsmør er populært både til grøt, brødskiva og middag. Lag din egen!
Hva slags oljer bør du velge? Vi avslører de beste kildene.

Høstens spennende matnyheter

Trening14.10.20193

En rekke nye matvarer er på vei ut i butikkene i disse dager.