Instagram hjalp henne ut av anoreksihelvete

Diverse28.12.2018Joachim Marhaug0

Bare 15 år gammel veide hun 32 kg. Instagram med ble redningen!

I en alder av 15 år ble Emelle Lewis fra Storbritannia et offer for anoreksi og veide til slutt bare 32 kilo ved ulike dietter og mosjon. Da familien hennes forsøkte å hjelpe henne tenkte hun at de ønsket å ødelegge livet hennes.

I dag ser den 22 år gamle jenta fra den engelske byen Huddersfield lykkelig og tilfreds ut. Men for bare et år siden var alt helt annerledes. På det verste av forstyrrelsen var vekten hennes bare 32 kilo. De første tegnene på anoreksi dukket opp da hun var 15 år gammel. Da begynte hun å føle seg "fet og stygg" blant venner og kunne ikke finne en kjæreste.

- Vi startet på videregående skole. Jeg ønsket å gå ned i vekt fordi jeg alltid følte meg fet. Alle vennene mine hadde allerede funnet gutter, men ikke jeg. Jeg begynte å tenke at det er på grunn av kroppen min og at jeg er stygg, sier Emelle.

- Da jeg var syk nektet jeg å tro at noe var veldig galt med meg. Jeg trodde virkelig at jeg kunne holde meg på denne vekten og fortsette å leve et normalt liv. Jeg ville ikke bli kvitt sykdommen min. Jeg nektet behandling og var overbevist om at alle var mot meg, at de løy til meg og ønsket å ødelegge hele mitt liv, sier Emelle.

Når Emelle var på sitt verste spiste hun bare risbrød, hveteflak og salat.

- Jeg uttalte til alle andre at jeg var veganer. Hver dag spiste jeg akkurat det samme. Hveteflak, risbrød, salater og frukt. To ganger om dagen gikk jeg med hunden min i en halv time. Hver morgen gjorde jeg yoga og mageøvelser. Jeg ga meg ikke selv en hvilepause før klokka 16 på ettermiddagen.

Når vekten nådde 32 kilo begynte hun å gå med barneklær. Emelle sier at hun ikke følte seg svak, men hun var alltid kald. Hennes liv endret seg da hun fulgte Instragram kontoer til jenter som kjempet mot anoreksi og ble friske. Hun innså at hun ikke ville ha en tidlig død, så Emelle fortalte sin mor at hun ønsket å begynne med styrketrening for å legge på seg.

- Jeg husker hvordan en gang der jeg lå i sengen og følte at jeg var døende. Jeg skjønte at jeg ikke hadde oppnådd noe i mitt liv, og at dette ikke var slutten som var ment for meg. Noe knuste i hodet mitt og da skjønte jeg at jeg måtte begynne å kjempe for å vise verden hvem jeg egentlig er.

- Samme dag ringte mamma til alle personlige trener i byen vår for å finne noen som vil jobbe med meg. Selv om jeg hadde sprekt syv ganger og returnert til mine gamle vaner har moren min aldri mistet troen på meg og var klar til å gjøre alt for å hjelpe meg å komme meg ut av dette helvetet, sier hun.

I dag spiser Emelle seks ganger om dagen og 2800 kcal daglig og trener på treningsstudio. Nå veier hun 55 kilo. Emelle mener at styrketreningen hjalp henne mye for å bli frisk. Hun anbefaler alle til å fokusere på noe som virkelig bringer glede.


Amanda Kristiansen kom ut av anoreksi helvetet etter å ha startet med styrketrening.
Etter å ha blitt mobbet på skolen gikk denne jenta ned mange kilo.
21-åringen slet lenge med bulimi som hadde tatt total kontroll over livet hennes.
En tenåringskamp mot anoreksi endte i rullestol, men til slutt har vant hun over spiseforstyrrelsen og ble en kroppsbygger.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!