Denne karen spiser ikke kjøtt, fisk, egg eller melk

Diverse19.11.2018Joachim Pedersen0

Han følger en fullverdig vegansk diett og bygger muskler som bare det.

For noen år siden bestemte Jon Venus seg for å følge et vegansk kosthold etter å ha sett og lært mer om miljøpåvirkningen av dyreavlsindustrien. Folk flest har vegansk kosthold av etiske og helsemessige årsaker.
Det er tre ting som har gjort ham til en suksessfull fitnessutøver.

- Ingen kjøtt, melke og egg
- Ingen steroider / hormoner
- Bare positivitet, riktig ernæring og hard trening

Han hevder at selv tre måneder med vegansk mat kan gjøre en forskjell. Jon snakker om sin første erfaring:

- Da jeg byttet til et 100 prosent plantebasert kosthold la jeg merke til utallige forbedringer av prestasjonen i treningsstudioet. Helt til min store overraskelse, sier Jon og fortsetter: - Det startet med energinivåene mine. Jeg følte også at jeg hadde vondt mye sjeldnere og hadde alltid energi til å gi 100 prosent innsats i treningsøktene.

I tillegg sier Jon at det er ekstremt viktig å sette mål. For etter dette kan du bestemme hva du skal spise, hvor ofte, etc. Det er viktig å finne en diett som fungerer for deg.

- Min eneste regel er at jeg prøver å basere 95 prosent av kostholdet mitt som er plantebasert. Alt som er i sin naturlige form, er flott å spise, sier han.

Uansett hvem hans klient er, veganer eller ikke, anbefaler han å ta et makroforhold som er rundt 60 prosent av dine totale kalorier som kommer fra karbohydrater, 20 prosent fra protein og 20 prosent fra fett. Mens tradisjonell dietologi tilbyr å ha 50 prosent fra karbohydrater, 30 prosent fra protein og 20 prosent fra fett for den gjennomsnittlige fyren. Men selvfølgelig vil dette forholdet endres for å individualisere dine behov. Det er ikke en hemmelighet at en diett med mye protein er en av nøklene til suksess. Det er derfor det er interessant å se hvor Venus får sine 80 til 180 gram protein om dagen fra. La oss prøve å finne svaret mens du grundig analyserer hans detaljerte diettplan. Jon Venus spiser tre store måltider om dagen. Han har frokost, lunsj, snacks og middag.

- Jon foretrekker å ta frokosten tidlig om morgenen, men bare etter å ha trent. Jeg liker å føle denne energiforfriskningen med en plantebasert proteinsmoothie eller smoothie-bolle som han har til frokost.

Frokost:
Bananer
Frosne blandede bær
Hampefrø
Grønnkål eller spinat
Ananas
Mandelmelk
En scoop med proteinpulver
Til lunsj spiser han vanligvis en burrito bolle. Det er svært viktig for ham av å bli mett med karbohydrater, fett og plantebasert protein.

Lunsj:
Brun ris
Pinto bønner med taco krydder
Tofu
Stekte søtpotete
Grønne grønnsaker
Guacamole
Salsa

- Til middag spiser jeg vanligvis mye linser krydret med spisskumfrø. Kutter dem med hakkede tomater, litt quinoa og grønnsaker som asparges, brokkoli og stekt blomkål. Legger til noen røkt tempeh for protein. Ved siden av dette lager jeg en stor rå salat med rødkål, flere tomater, blandede grønne grønnsaker, skiver agurk, jalapenos for krydder, hakkede paprika og en dose hjemmelaget saus.

For å avverge sult hele dagen fyller Jon kroppen opp med mango, fersken, vannmelon og bær.

- Ikke tenkt at dine handlinger ikke vil gjøre noen forskjell, dine handlinger er viktigere enn du kan forestille deg. Det er lett og fristende å fortelle oss at en person som gjør ting "riktig" er ubrukelig når det er en million som gjør det motsatte. Forandringer ville aldri skje hvis alle tenkte på denne måten, se på historien, det er mange eksempler på personer som forandrer menneskeheten. Du blir kanskje ikke den neste Jesus Kristus eller Julenissen, men dine handlinger kan ha enorm kraft. Du vet aldri hvem du vil inspirere, sier Jon.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Dette er viktig å tenke på når du følger et vegetarisk kosthold.

Tex-mex the Vegan way

Kosthold07.04.201738

Ønsker du å spise mer grønt, mindre kjøtt, men fortsatt proteinrikt?

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Tex-mex the Vegan way

Kosthold07.04.201738

Mange mennesker sliter med kneproblemer, og kvier seg for å utøve intervalltrening.
Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Det er ikke tvil om at benkpress er en av de aller mest populære øvelsene å utføre for overkroppen.

Her er kosematen du kan unne deg

Kosthold14.05.20191688

På diett og deff og vil ha kosemat?
Den psykologiske tankebanen bak våre spisevaner.