Fitnesspilot skaper turbulens

Diverse06.01.2018Joachim Marhaug0

Etter at denne piloten begynte å legge ut bikinibilder og selfies fra cockpiten tok det helt av.

Svenske Maria Petersson har blitt en Instagram hit med sine spennende bilder av reise, cockpit, fly, yogaøvelse og lettkledde strandbilder. Hun ønsker å inspirere andre og særlig kvinner som kunne tenke seg å jobbe i luftfartsindustrien - man trenger ikke være en velstående mann for å lykkes i drømmene om å bli pilot, mener hun.

- Jeg trodde aldri jeg skulle bli pilot. Det var egentlig ikke noe alternativ for meg på grunn av de høye kostnadene og det faktum at de fleste piloter var menn. Før jeg begynte med pilottreningen jobbet jeg og sparte opp litt penger. Utdanningen kostet meg rundt 65 000 euro. Jo mer jeg tenkte på det jo mer jeg ønsket det, og jeg visste at det var den perfekte passformen for meg. Jeg var 24 år på tiden. Jeg jobbet hardt for å betale kostnadene for flytreningen og studiene. Hardt arbeid lønner seg og drømmen min ble virkelighet, forteller Maria.

Maria virker å være ei jente som virkelig lever livet til det fulle. Hun er jo også så heldig at hun reiser til store deler av verden som pilot. Derfor er instragrammen hennes full av eksotiske strandbilder, svømming, natur, samt mye flyrelatert m.m. En god mix med andre ord.

Maria ble pilot da hun var 25 år og de første årene var hun pilot for mindre fly. I dag er hun pilot i et Boeing 737 for Ryanair som flyr rundt omkring i Europa. Det er stor konkurranse og mange piloter kjemper om den samme jobben. Det tok henne år å komme dit hun er i dag. Jo, flere timer og erfaring du har i en cockpit jo større sjanse. Derfor kan det ta årevis å bli pilot for et passasjerfly i denne størrelsen.

Maria har over 450.000 følgere på Instagram så det er mange som ønsker å følge en sporty og karrierebevisst eventyrer.

For litt over et år siden hadde Maria mindre enn halvparten av følgerne hun har nå, og forteller hvor mye verden har endret seg de siste 12 månedene. Før kan brukene ha vært mer tilbøyelige til å følge kontoer med fokus på innredning og mote, men nå er det økt interesse for karrierefokuserte kvinner som deler dagliglivet deres online, mener hun. Det er Marias cockpit-selfies og bikinikledde strandbilder som tiltrukket en global oppmerksomhet.

Maria er veldig stolt av jobben og sin atletiske kropp. Hun er 32 år gammel og begynte først å fly kommersielle fly da hun var 30 år. Med sin Instramprofil inspirerer hun andre flyentusiaster, eventyrere og dagdrømmere!

 


Hun elsker junkfood og dette er en fast del av kostholdet samtidig som hun er i superform!
Hun har nesten 12 millioner følgere og tjent seg styrtrik.
Den unge Tammy Hembrow (23) med nesten 8 millioner følgere på Instagram er søkkrik.

Instagram vs reality

Diverse04.11.2017218

Fitnessblogger deler bilder side om side for å vise forskjellen mellom internett og virkeligheten.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!