
Tunfisksalat med hvite bønner
Kosthold11.01.2018Joachim Marhaug0
Kombinasjonen av protein, sunt fett og fiber i denne deilige lunsjen vil holde deg fornøyd i en travel hverdag.
Ernæring (per porsjon):
Kalorier: 283
Protein: 20g
Fett: 12g
Karbohydrater: 27g sukker: 7g
Ingredienser
(for 6 porsjoner)
Til salaten:
1 stk sikori
2 ss olivenolje
2 bokser cannellinibønner (hvite bønner)
2 bokser tunfisk i vann
1 kopp soltørket tomater, skåret tynne
1 kopp oliven, hakket
3/4 kopp basilikum fersk
For dressingen:
1 sitron
2 ss sitronjuice fra sitronen
2 ts kapers finhakket
2 ansjosfileter finhakket eller 1 ts ansjospasta
1 stor sjalottøk finhakket
Røde pepperflak
4-5 ss olivenolje
1/4 ts sort pepper
1/2 ts havsalt
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til middels høy
2. Plasser sikori på et skjærebrett, og kutt kvartaler vertikalt gjennom kjernen. Drypp med 1/2 ss olivenolje over. Stek sikorien 1-2 minutter per side. Ta den ut av pannen og kutt vekk kjerne. Kutt den så opp i mindre lengder, og legg de i en bolle.
3. Legg cannellinibønner, tunfisk, soltørrede tomater og oliven. Bland det sammen og sett til side.
4. Bruk sitronen på rivjern til du kommer gjennom skallet. Legg dette og sitronjuice i en liten bolle. Rør inn kapers, ansjos, sjalottløk, røde pepperflak, olivenolje, salt og pepper. Visk ingrediensene godt, og hell dressing over salaten. Bland sammen.
4. Like før servering. Bruk basilikumet ved å stable bladene ovenpå hverandre og rull de tett inn i en sigarform. Bruk en skarp kniv til å skjære basilikumet tynt på tvers i tynne strimler. Tilsett fersk basilikum på salaten, og bland sammen..
Denne tunfisken inneholder like mye sukker som brus
Kosthold09.11.2019380
10 enkle måltider som gir deg 500 kcal
Kosthold14.06.20131436
Tunfisk
Kosthold11.07.200721