Holdt seg unna sukker i 30 dager - dette skjedde

Kosthold21.02.2018Joachim Marhaug0

Han bestemmer seg for å kutte ut sukker i 30 dager. Resultatene hans er fantastisk!

Du har kanskje opplevd tidligere at en av vennene dine skal være sukkerfri i 1 mnd, 3 mnd, et halv år og år osv. Det var veldig vanlig på 80-90 tallet at hvis man var godterifri i 1 år så fikk man tusen kroner av foreldrene osv. Det er tøft nok, men Sacha Harland som er medlem av det nederlandske Lifehunters bestemte seg for å ikke kutte ut bare sukker, men også alkohol, matvarer med kunstige smaker og farger, junkfood osv. Det kan jo bli litt av en utfordring. Han har filmet alt sammen og samlet det i et klipp på 6 minutter som du kan se nedenfor.

Harland tar en fysisk test før han går i gang med forsøket, og det viser seg at han er ganske trent. Kolesterolet er bare litt høyt. I mellomtiden går en av de andre medlemmene av Lifehunters-teamet gjennom maten i Harlands hjem. Fra iste til teriyaki-saus har alle tilsatt sukker. 

- Så jeg har ingen anelse om hva du skal leve av, Sacha, men lykke til, sier et  lagmedlem.

Harlands venn er ikke den eneste som merker hvor mye sukker det er i bearbeidet mat. En fersk undersøkelse i U.K. fant at 75 prosent av menneskene aktivt søker etter varer med mindre sukker, og 85 prosent leser etiketter for å unngå de søte tingene. 30 prosent sa at de ville unngå helseproblemene knyttet til å spise store mengder sukker som for eksempel høyt blodtrykk, diabetes og fedme. Dette motiverer deres beslutning om å spise sunnere.

Etter fire dager føler Harland seg utmattet, han er sulten hele tiden og han vil spise mat som inneholder sukker. Det hjelper heller ikke at han er omgitt av fristende, lett tilgjengelig brus og annen junk food. I en scene bestiller en venn pizza mens Harland får vann i munnen, og i en annen scene sitter han utenfor en burgersjappe hvor han blir fristet til å gå inn.

Som vist i denne videoen lærer Harland snart at smaksløkene hans har blitt trent til å hige etter for salt- og sukkerbelastede matvarer. Ved slutten av de 30 dagene vil han ikke lenger spise mat som er søtet, han har tapt litt vekt og han har også lavere kolesterol.


Dette gjør brus med tennene dine

Kosthold12.02.201921

Vet du egentlig hva sukker og syre i brusen gjør med tennene dine? Se her!
Her får du hjelp til å sette sammen et optimalt kosthold med enkle tips og triks.

Spist pølser og chips i 22 år

Kosthold13.11.201688

Daniel Pennock på 26 år har livnært seg på pølser og chips i 22 år
Det er tydeligvis ingen enkel sak å kåre verdens sunneste land ifølge flere eksperter.

Dette gjør brus med tennene dine

Kosthold12.02.201921

Spist pølser og chips i 22 år

Kosthold13.11.201688

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!