Denne appen kan redde liv raskere

Diverse04.03.2018Joachim Pedersen0

Denne appen bør du installere nå.

Det er ikke alltid en forklaring eller adresse er nok. Eller hva om du er midt i en by og du aner ikke hva gaten heter. Da kan livsvikyig tid gå tapt hvis ulykken er ute og sentralen strever med å spore deg opp. Derfor er appen Hjelp 113 en nyttig app hvor operatøren automatisk vil vite nøyaktig hvor du er, mens nødsamtalen pågår. 

Pilot i Norsk Luftambulanse AS, Geir Arne Mathiesen, har flere ganger opplevd å ikke finne frem når det haster.
- Det er frustrerende. Vi vet at en person trenger vår hjelp, og vi har utstyr og kompetanse. Vi er i området og har kommet frem, men så er vi ikke fremme likevel fordi vi må lete etter vedkommende, forteller Mathiesen til Norskluftambulanse.no

Dersom du er på biltur og er på et ukjent sted og havner i en ulykke eller et av turfølget ditt går seg bort og skader seg. Da må redningsetatene vite nøyaktig hvor du befinner deg. Hvis dette er noen nære og kjære så kan man fort bli stresset og få panikk. Da er det enkelt å trykke på en knapp som vil oppgi koordinatene dine til sentralten. Da vil de vite nøyaktig hvor du er. 

Da trenger du ikke forklare til sentralen hvor du er, landemerker, adresse etc. Sentralen vil da se på et kart din nøyaktige plassering. Dette kan spare deg for viktige minutter når liv står på spill. Appen vil fungere kun med mobildekning og vil ikke erstatte kart og kompass.

Last ned appen Hjelp 113 nå.

 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Spiller poden din altfor mye? Dette kan være løsningen på å slå to fluer i en smekk.
Mikroplastikk går inn i matkjeden og til slutt inn i våre kropper.
Se alle helsefordelene isbading gir deg.
Det er forskjell mellom kvinner og menn i et helsemessig perspektiv.
Ønsker du å bli litt sunnere? Da bør disse matvarene stå på handlelisten.

Effektiv beintrening

Trening30.07.202069

Ikke skipp unna beintreningen. Dette er øvelsene du bør gjøre.
Disse kraftplantene og grønnsakene har mest proteiner i seg.
Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?