Overvektig mann slanker bort 100 kg og blir personlig trener

Intervju18.03.2018Joachim Pedersen0

Han var avhengig av fastfood og veide 181 kg.

Luis Trigo avhengighet var på nippet til å bli helsefarlig. Han veide hele 181 kg, men en dag var det nok. Han ble også en supertrent personlig trener.

På sin ungdomstid var han fotballspiller og han hele tiden løp over banen. Luis Trigo var større enn alle på hans lag og i sine klasser. 31-åringen fra Atlanta var alltid plaget om sin enorme størrelse, noe som også fikk ham til å gi opp jobben sin. Fra den tiden kunne han bare fokusere på hans egen helse. På sitt tyngste veide han 181 kg og han begynte å oppleve konstant hjertebank, noe som potensielt kan føre til hjerneslag hvis de er lange og hyppige. Det var først da 3XL-størrelse Trigo ble i all hast kjørt til sykehus med hjerteproblemer at han bestemte seg for å kutte ut sine dårlige spisevaner og gå ned i vekt.

- Når det gjaldt kosthold fulgte foreldrene mine den typiske amerikanske modellen med mye karbohydrater og vi gikk også ut for å spise hele tiden. Da jeg kom på college fulgte disse dårlige vanene med meg. Jeg var dypt ulykkelig og følte meg fort trøtt når jeg var overvektig. Jeg ble så stor at jeg ble tvunget til å slutte i jobben min fordi jeg var for trøtt til å stå på beina. Da jeg ble kjørt til sykehus veide jeg 181kg og dette ble et vendepunkt for meg. Jeg innså at jeg enten kunne dø der og da, eller jeg kunne gjøre noe av livet mitt og til slutt overvinne demonene.

I 2011 begynte tok han grep og begynte å slanke seg. Det første trinnet var beslutningen om å gi slipp på noen som fikk ham til å fortsette den usunne livsstilen.

- Når noen ønsket å gå ut å drikke eller få noe å spise så avslo jeg med å være med. Jeg trengte å bli kvitt noen dårlige påvirkninger og vaner, sier han.

Trigo byttet chips, donuts og hvitt brød for komplekse karbohydrater som grønnsaker som ble servert med gode proteinkilder som for eksempel en torsk med grønnsaker som ble et måltid. Han begynte å gå en tur oftere for å øke mobiliteten og forbrenningen.

- Jeg var så tung at jeg ikke kunne gå lange avstander uten at ankler eller knær gjorde vondt. Men når jeg gikk rundt i nabolaget var det lett og jeg fikk et treningsmedlemskap.

På treningsstudioet ble Luis forelsket i å løfte vekter. Til slutt inspirerte dette ham til å ta ting til neste nivå og bli en personlig trener.

- Å hjelpe folk får meg til å føle meg lykkelig. Det er en lykke jeg aldri har hatt.

Siden han begynte sin reise mot et lettere liv har Trigo mistet mer enn halvparten av sin kroppsvekt og veier nå 82 kg.
- Jeg er fortsatt den samme fyren, men når folk ser meg, vil de snakke med meg. Da jeg var tung følte jeg meg usynlig. Men jeg tror den beste delen av denne situasjonen er at det førte meg til å bli en forsvarer for riktig kosthold og bli en personlig trener. Jeg gjør det ikke lenger for meg. Jeg gjør det for folkene som ser opp til meg og det gir meg en følelse av hensikt.

Men han innrømmer at de siste seks årene var veldig tøffe for ham:

- Mitt vekttap var ikke lineært, sier Trigo. - Jeg hadde hikke underveis på grunn av emosjonelle ting. Jeg måtte komme over all min løs hud, noe som førte til at jeg falt litt tilbake.

Det viktigste er at han fant styrken for å nå sine mål. Han nevner også sitatet som holdt ham motivert: "Det er synd for en mann å bli gammel uten å se skjønnheten og styrken som kroppen hans er i stand til.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Denne mannen går ned i vekt etter måneds lang diett på McDonald's.
Nå har hun operert vekk den overflødige huden. Se hvordan hun ser ut nå!
Går Eddie Hall fra strongman til bodybuilding?

Gikk ned 45 kg på 1 år

Diverse10.10.2018377

Sjekk denne forvanldingen. Se video!

Søtpotetpannekake

Kosthold13.07.2019756

Søtpotet er sunt. Hvorfor ikke lage en søtpotetpannekake?

Slik pusher du andre på trening

Trening12.07.2019515

Dette er metoden å pushe din treningspartner på trening. Se video.
Dropper du isolasjonsøvelsene til fordel for flerleddsøvelser?
Egg er noe av den mest næringsrike maten som finnes.

Nydelig og saftig muffins

Kosthold09.07.2019568

Se oppskrift på proteinrik og saftig muffins.