Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018Joachim Pedersen0

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.

De har alltid konkurrert i andre konkurranser tidligere og de har alltid likt muskler. Nå er det deres tur til å smøre på brunfargen og glinse på scenen.

Quict facts:

Navn: Sunniva
Alder: 23år
Status: Samboer
Bosted: Bergen
Jobb/skole: Personlig trener hos FitFactory
Høyde og vekt: 170cm og 57kg
Team og gym: Team LiveFit og Bergen Fitness Midtun
Sponsor: FitMeNorge, Kilde Proteinvann, Brun og Blid
Beste motivasjons quote: Jeg har ingen gode motivasjonsquote, men jeg bruker mye ordet «lett!» til alt som er tungt.
Hører helst på (musikk under treningsøkten): Har skikkelig dilla på «Im feeling it (in the air) - Sunset Bros X Mark McCabe».

Navn: Eirik
Alder: 39 år
Status: Samboer
Bosted: Bergen
Jobb/skole: Forsikringsrådgiver
Høyde og vekt: 187cm og 97kg til vanlig, ligger nå på 90kg
Team og gym: Team LiveFit, Bergen Fitness Midtun og Elixia Kokstad
Sponsor: Kilde Proteinvann
Beste motivasjons quote:
Hører helst på (musikk under treningsøkten): Har en spilleliste som heter «90s dance» som går på repeat.

 

Sunniva og Eirik er et kjærestepar fra Bergen som kanskje vel og merke er i overkant glad i trening. De har begge alltid vært opptatt av trening og det å ha et sunt kosthold. Det er veldig kjekt å ha en felles interesse sammen, og kunne motivere hverandre, synes de.

- Vi er familiekjær begge to, og det er en selvfølge at alle skal sitte rundt bordet ved middagstid. Når barnetv og stell er ferdig er vi verdens lateste par. Vi liker best å ligge strak på sofaen og se på serie. Vi har alltid en serie vi følger med på, sier de to.

Det var Sunniva som først ble bitt av fitnessbasillen. Allerede for 6 år siden startet drømmen om bikinifitness. Hun visste at hun ikke ville stå på en scene før hun følte hun virkelig hadde lagt ned hardt arbeid. Det hele ble lagt på hyllen da hun for 4 år siden ble gravid. Så ble det hentet frem igjen.

- I år bestemte vi oss for at vi skulle gjøre dette sammen. Vi er begge fascinert av kropp, hvordan man kan endre kroppen ved hjelp av mat og trening. Vi liker muskler, og har alltid fulgt med på fitnesskonkurranser. Vi har begge deltatt i andre type konkurranser før, og liker å ha mål å jobbe mot. Nå er det vår tur til å stå med brunfargen på og være stolt over alle valgene vi tar hver eneste dag, forteller de.

Debutanter

De har aldri deltatt i denne type konkurranse før, men har tidligere hatt konkurranse som målsetting. Hvordan føler de seg nå mon tro?

- Akkurat nå føler vi oss klar for de kommende konkurransene. Vi er spent og nervøs om hverandre, og vi prøver å forberede oss på hvordan det blir både backstage og på scenen. Vi er veldig glad for at vi skal ha hverandre der, smiler de to sammen.

- Konkurranseoppkjøringen med trening, poseringstrening og diett er utrolig gøy. Det er mye endringer som skjer med kroppen og det blir utrolig spennende å se hvordan vi ser ut dagen vi skal stå på scenen. Foreløpig har vi meldt oss på Sandefjord open 23-25. mars og Oslo Grand Prix 6-8. april. Eirik skal debutere i Men´s physique +178 i Sandefjord. I Oslo skal han stille i Men´s physique +182 og Men´s physique Master. Sunniva skal debutere i bikinifitness +169 i Sandefjord og -172 bikinifitness i Oslo. Vi er nå en uke ifra avreise til Sandefjord og fram til nå har alt av logistikk i hverdagen gått på skinner. At vi har klart å kombinere familielivet med barn og full jobb, sammen med diett og seks treninger hver i uken - det er mål i seg selv, sier de.

 

God hjelp fra coach

Begge to får hjelp med både kosthold og trening fra coachen sin. Han justerer alt fra mengde karbo, protein, fett og type øvelser, sett og reps.

- Fredrik Sund fra Team LiveFit er vår coach, og sjefen vår når det kommer til både mat og trening. Han har vært flink å gi oss valgmuligheter på dietten av matvarer han vet vi spiser mye av fra før. Vi har begge 4 måltider om dagen, hvor vi kan velge en matvare fra proteinkilder, en fra korbohydratkilder og en fra fettkilde. Mengden justerer Fredrik for oss. Måltidene våre er som oftest helt like, med unntak av størrelsene, og det gjør det hele litt enklere når vi må meal-preppe. Oppvaskemaskinen vår inneholder mange matbokser hver eneste dag, ler de to.

De spiser hovedsaklig kylling, fisk og karbonadedeig fra proteinkilder, ris, potet, havregryn og speltlomper fra karbohydratkilder og peanøttsmør, ost, olje og avokado fra fettkilde. De har massevis å velge mellom, men de velger kjapt ut noen klarer favoritter som går ofte igjen. En typisk frokosttallerken for Eirik er 5 speltlomper med 3 egg og en spiseskje olje. Frokosttallerken til Sunniva er 3 speltlomper, 2 egg og en skje peanøttsmør. Og selvfølgelig en stor kopp hver med svart kaffe.

- Det blir en del meal-prepping, og der er det godt å ha FitMe med på laget som lager sunne matbokser for oss som vi fortsatt kan spise så nærme konkurransen. På diett nå koser vi oss hver kveld med speltlompepizza med karbonadedeig, sopp, tomat, løk, ost og ketchup.

 

Når det er offseason og helgen kommer og de skal kose seg er det ingenting som slår 50 biter sushi. Til dessert er hjemmelaget sjokoladeproteinbar er en sikker vinner for Eirik, men Sunniva er ikke fornøyd før hun får litt smågodt og is.

- For oss er det ikke kjempestor forskjell mellom hverdagskostholdet og dietten. Det går mye i de samme matvarene, men porsjonene er gjerne dobbel så store offseason. Vi har aldri tidligere veid maten, så det er hovedforskjellen nå, forteller de.

Mye trening

Det går i mye trening for å forme kroppen og bygge muskler. De trener opptil 6 ganger i uken begge to.

Sunniva har kjørt samme styrkeprogrammet siden januar med fokus på bein, skuldre og rygg. Det er mye knebøy, hip thrust og skulderpress. Hun kjører 4 sett med 8-12 reps på nesten alle øvelser. Til vanlig liker Sunniva best å trene triceps, skuldre og rygg. Favorittøvelsene er dips, ulike varianter av skulderpress og pullups. Nå de siste månedene har det ikke vært noe fokus på armer, så det innrømmer hun at hun savner.

Til vanlig kombinerer Eirik styrketrening med brasliansk jiu jitsu, men det har måttet vike den siste tiden. Eirik sin styrketreninger ligner mer på et helkroppsprogram og har også i tillegg to AMRAP på 15 min i uken. Eirik trener normalt sett et mer "old-school"-opplegg med firesplitt. Han liker best lavreps styrketrening og har derfor fått kjørt seg de siste ukene med høyere reps og mer fokus på volumtrening.

Sunniva sin styrke er overkroppsøvelser og egenvektsøvelser. Eirik er mer allsidig, og er veldig sterk i både komplekse øvelser og isolasjonsøvelser.

Hverdagen

Det er viktig å ivareta familielivet og hverdagen selv om de begge er opptatt med mye trening og mat.

- Vi har nesten aldri vekkerklokke på for vi har en 3-åring som vekker hele huset for oss. Vi spiser alltid frokost, og så er det jobb. Foreldrene til Sunniva stiller alltid opp og hjelper mye med barnepass. De er også veldig støttende til det vi driver med, og spiser vi middag der tilpasser de maten for oss, sier de.

De kan ærlige innrømme at deres fokus på kropp og helse er litt ekstremt akkurat nå.

- Men vi mener alle bør ta vare på helsen sin og spise sunt. Alt handler om balanse. For oss gir i hvert fall trening overskudd i hverdagen til å kunne finne på masse kjekke aktiviteter sammen. For Sunniva som jobber som personlig trener er det spesielt viktig å få fram fordelene med riktig kost og trening, forteller de.

- Akkurat nå er det lett å bli motivert av konkurransene. Til vanlig handler det mer om sunnhet og velvære. Ikke bare utseendemessig, men å være frisk og rask, og mestre daglige gjøremål. Vi er en aktiv familie og sport og fritidsaktiviteter er en del av hverdagen både for voksne og barn her i huset, avslutter de to.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!