Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018Joachim Marhaug0

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Hanne Lulu Holst har tidligere deltatt i Athletic Fitness, men siden denne er kun på Sandefjord Open så velger hun å delta i Bodyfitness isteden.

Quick facts:

Navn: Hanne Lulu Holst
Alder: 29 år
Status: Singel
Bosted: Oslo
Jobb/skole: Innkjøper 100% + PT - driver eget foretak
Høyde og vekt: 160cm + 54,5kg (nå på diett) 60-64kg off season
Team og gym: Team Toppform, trener på The Bond og Sats/Elixia
Sponsor: Go Max Nutrition
Beste motivasjons quote: "Don't wish for it, work for it!"
Hører helst på (musikk under treningsøkten): Hip hop, RnB, Pop - alt med litt fart og attitude

Hanne har alltid likt å være aktiv og har drevet med flere ulike idretter som ung. Det startet med styrketrening da hun flyttet til Oslo i 2009, men mer bevisst først i januar 2015. Hun øsket å bli en sterkere og sunnere versjon av seg selv.

- Jeg fant fort treningsgleden sammen med en herlig gjeng som hadde de samme målene. Bestemte meg for å utfordre meg selv på et nytt nivå og derfor delta i Athletic Fitness. Visste virkelig ikke hva jeg gikk til - men fikk god coaching og oppfølging som gjorde at det ble en veldig bra opplevelse - med både opp- og nedturer som hører med i en konkurranseoppkjøring. AF var den grenen som jeg følte passet min personlighet best. Jeg elsker å konkurrere i styrkemomenter. Fysikkdelen ble ut av komfortsonen for min del, men spennende å se hva diett kan gjøre med kroppen! Stilte i AF vår og høst 2016 og bestemte meg egentlig at jeg da var ferdig med fitnessirkuset. Var ikke 100% fornøyd med formen på den siste konkurransen, så etter nøye vurdering bestemte jeg meg for å ta steget videre ut av komfortsonen og prøve meg i Bodyfitness. Altså kun fokus på kropp denne gangen! Jeg ønsket å se hvor bra form jeg kunne klare å komme i med god hjelp fra et rutinert team. Derfor falt valget på Team Toppform da jeg kjente flere som var veldig fornøyd med samholdet og oppfølgingen, forteller Hanne.

 

Klar for Bodyfitness

Hanne er klar for både Sandefjord Open og Oslo Grand Prix nå denne våren, men hun sier at det blir den siste gangen.

- Jeg har bestemt meg for at dette blir siste gangen jeg stiller og derfor gleder jeg meg veldig til å se hva jeg klarer å bringe til scenen. Jeg har gjort det jeg kan med mitt grunnlag så jeg har bestemt meg for å være fornøyd uansett... selvom jeg såklart ønsker en god plassering, smiler hun.

- Siden AF er gjort om og kun kjøres i Sandefjord ønsket jeg å prøve meg i Bodyfitness. Jeg ønsket å utfordre meg selv nok en gang og se hvor bra form jeg klarer å komme i uten fokus på styrkemomenter i tillegg.

- Etter på vil målsettingen å fortsette med styrketrening og finne en trivselsvekt hvor jeg er har en god helse og er fornøyd med meg selv. Ellers ønsker jeg å bedre min kondisjon og delta på flere OCR løp, da dette er noe jeg syns er veldig gøy, sier Hanne.

 

Synes dietten er vanskelig

- Diett er ikke lett - i hvert fall ikke for meg. Jeg raser ikke ned i vekt på diett og jeg går mye sulten og har lite energi. Men man venner seg til alt. Spesielt når man han har et sterkt konkurranseinstinkt. Jeg vil dette nok og da får jeg det også til. Jeg gjør dette kun for meg selv og det er viktig!

Hanne synes rykende ferske hjemmelagde kanelboller er helt himmelsk. Hun sier også at det ikke er mye forskjell fra diett til offseason.

- Egentlig ikke, jeg spiser veldig mye av det samme off season. Bare i større mengder. Men kosen i helgene er selvsagt forskjellig fra dietten, sier hun.

Kjører tunge og lette økter

Hanne varierer treningen sin ofte. Hun trener styrke opptil 5-6 ganger per uke hvor det er mye variasjon.

- Normalt trener jeg styrke 5-6 dager per uke, hvor jeg varierer med tunge og lette økter. Kjører også gjerne intensive høyrep økter, men disse er mer som avslutninger på en vanlig tung styrkeøkt. Nå på konkurranseoppkjøring er det kardio som gjelder + lettere styrketrening for vedlikehold. Bygger ikke noe når jeg er på et veldig kcal underskudd. Ellers liker jeg tung styrketrening og pullups er favoritten.

Hanne sine beste og svake sider:
- At jeg er mentalt sterk og har et rimelig bra konkurranseinstinkt som gjør at jeg presser meg langt. Hvile er nok en svakhet. Jeg er dårlig på å ha hviledager, også kunne jeg nok fint kjørt mer kardio - noe som vil øke i tiden fremover.

Hannes best tips:
- Tren sammen med noen som er på samme nivå eller har noen av de samme målene som deg selv. Da blir treningen ofte bedre og mer morsom. Sett deg klare mål og gjerne mindre delmål slik at du ikke mister motivasjonen underveis. Alltid dra å tren om du har planlagt det. Du vil aldri angre på en økt. Ikke start på mandag, start i dag, smiler Hanne.

 

Gode støttespillere

Hanne synes det er viktig med gode støttespillere som kan støtte deg og heie deg frem. Både i tykt og tynt.

- Det er så utrolig mange jeg kunne nevnt her Jeg har mange utrolig gode venninner som alltid er der for meg og støtter meg gjennom tykt og tynt. Ønsker å trekke frem min kollega og venninne Heidi Tindvik. Sammen har vi virkelig funnet treningsgleden og hennes motivasjon har hjulpet meg så enormt mye i konkurranseoppkjøring. Vi har også deltatt sammen på mange ulike løp og OCR-løp! Jeg må også nevne Ingeborg Ora som jeg trener mye med for tiden. Hun holder meg oppe når jeg ikke har så mye energi og hun kjører kardio sammen med meg for å backe meg opp - det er virkelig vennskap! Hun skal forresten også sminke meg til begge konkurransene da hun er helt rå på dette, smiler Hanne fornøyd.

Dagens fokus på kropp og helse

- Jeg syns det er bra at det er mer fokus på trening for å få en sterk kropp og ikke nødvendigvis bare en slank kropp som var fokuset til jenter lenge. Likevel ønsker jeg ikke at dagens ungdom skal ha altfor stort fokus på kropp og mat - man kan fint leve et sunt og normalt liv uten alle disse ulike tilskuddene treningsbransjen tilbyr i dag. Boken til Silje og Susanne - "Slik former du kroppen" gir et godt bilde på hvordan du kan oppnå resultater med helt normalt kosthold og styrketrening.

- Innen fitness skulle jeg gjerne sett at det var en aldersgrense på hvert fall 18 år om ikke høyere. Jeg synes det er en rimelig stor prosess og påkjenning fysisk og mentalt for unge jenter. Men selvsagt er jo dette veldig individuelt. Jeg ønsker bare ikke at denne sporten skal påvirke til varige skader som spiseforstyrrelser og ødelagte selvbilder. Det skal være en bra opplevelse som handler om mestring!

Motivasjon

Hanne blir motivert av positivitet på Instagrammen sin. Både fra kjente og ukjente.

- Jeg blir motivert når både kjente og "ukjente" (instavenner) heier på meg og ønsker at jeg skal lykkes - i stedet for å vise misunnelse. Liker derfor hashtaggen #jentersomheierpåjenter, selvom det selvsagt er like motiverende om det kommer fra menn også. Ellers blir jeg motivert av resultater - altså om jeg har satt meg noen styrkemål og oppnår disse. Det motiverer meg til å jobbe enda hardere.

Vi ønsker Hanne lykke til!


Hanne Lulu Holst (27) er klar for å konkurrere i Athletic Fitness.
Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!