Sandefjord Open 2018

Fitness23.03.2018Julie Firing-Schou0

Årets første muskelshow. Se alt fra Sandefjord Open 2018 her!

Sandefjord Open 2018 var vårens første konkurranse innen fitness og kroppsbygging. Geir Hansen har arrangert denne konkurransen i flere tiår. Dette er den 28. gangen han arrangerte Sandefjord Open. I år var det duket for 270 utøvere. Det var en en god del debutanter ettersom dette stevnet er et debutantstevne slik at de kan konkurrere i blant annet Oslo Grand Prix om et par uker.

Det ble to konkurranserdager med ulike klasser som NM i Athletic Fitness, Mens Physique og Bodybuilding på lørdag. På søndagen kommer Bikinifitness, Classic Bodybuilding og Wellness.

LIVE sending er avsluttet - se lenger ned for videoopptak

Besøk våre sponsorer slik at vi kan fortsette å kjøre LIVE :-)

 


Bildegalleri

3200 bilder fra HELE konkurranse ligger uteKrediter foto: @treningsforum og www.facebook.com/Treningsforum hvis du som utøver bruker bilder på sosiale medier. :-)

Kjøp bilder

Nå kan du som utøver kjøpe alle bildene av deg selv uten logo og i fullformat (4288x2848 pix, 300 DPI). Perfekt for å printe ut på lerret på stueveggen, fotopapir, plakater m.m. eller ha på PCen/nettbrett i full størrelse for å zoome inn. Du får alle bildene av deg selv og kan bestille det her for kun kr 590,-. Velg mellom kort eller faktura. Vi finner ditt navn på deltakerlisten og sender deg en e-post med alle bildene vi har av deg.

VideoopptakSe alle bildene fra konkurransen her eller ta en titt på utvalgte bilder nedenfor 

 

Reportasje - Søndag

Bikinifitness Junior Åpen
Den første klassen kommer ut på scenen og publikum begynner å juble. Det blir sammenligninger og det er lett å se at Amalie Fossland og Pernille Lindseth skiller seg ut i denne klassen. Det blir spennende å se hvem som kommer på toppen av pallen.

Resultater:
1: Amalie Fossland
2: Pernille Lindseth
3: Kristine Kvig Ødegård
4: Michelle Dale Clausen
5: Andrea Gjeldnes
6: Zlata Aksa

Bikinifitness Debutant -162 cm
Mange flotte jenter i denne klassen og det kommer til å bli vanskelig å skille dem. Jentene stråler, poseringene sitter som et skudd og jentene ser elegante ut. Man skulle ikke tro dette var en debutant klasse. Topp tre vil nok bli Trude Emilie Eriksen, Kristin Gjerde og Olaug Orten Trovåg.

Resultater:
1: Kristin Gjerde
2: Trude Emilie Eriksen
3: Linda Marie Aas
4: Olaug Orten Trovåg
5: Helene Wintziansen Fauskanger
6: Mette Gallefoss Stavdahl

Bikinifitness Debutant -166 cm
Jentene går elegant i I-walk. Noen er lekende og elegante, mens andre er litt mer stive. Nå skal det sies at det er første gangen disse jentene er på scenen så de skal ha all ros for det og mange er nok nervøse. Så er det sammenligninger. De poserer flott, og gjør nydelige kvartvendinger. Elise Bekkevold er en klar favoritt og det skal mye til for at hun ikke vinner. 

Resultater:
1: Elise Bekkevold
2: Katarzyna Szymczak
3:Elly Grønset
4: Kristine Hugvik
5: Vilde Duvar
6: Mari Jakobsen

Bikinifitness Debutant -169
Nå blir jentene bare høyere og høyere. I denne klassen er det 11 jenter. Først er det sammenligninger slik at det blir 6 stk som stiller til finalen. En av jentene blir ikke dømt pga. hun kom for sent til innveiing. Hun får allikevel stille på scenen og nyte scenetiden. I denne klassen synes vi Sunniva Hiis Berg og Alexandra Paar skiller seg ut og de vil nok komme høyt på resultatlisten.

Resultater:
1: Vaida Burke
2: Sunniva Hiis Berg
3: Alexandra Paar
4: Alette Fladstad
5: Ida Olufsen Rud
6: Hanna Elisabeth Rasmussen

Bikinifitness Debutant -+169 cm

Nok en stor klasse. Hele 15 jenter stiller i start. Etter en del sammenligner kortes det ned til 6 finalister. De går sin I-walk med flotte bevegelser. Silkemyke poseringer blir satt og alt er bare en fryd å se på. Elisabeth Evensen poserer med stor selvtillit og hun stråler på scenen. En klar favoritt for publikum, og hun skiller seg godt ut blant resten. Dette er en vinnerkandidat.

Resultater:
1: Elisabeth Evensen
2: Ida Karoline Johansen
3: Linda Nyjordet
4: Frida Moi
5: Tone-Maud Botten
6: Marie Rege

Bikinifitness Master

I denne klassen er det de litt eldre damene som skal kjempe om den beste bikinikroppen. I denne klassen er det Ellen Thortsensen og Gry Therese Hagen som strekker det lengste strået. Disse damene er veldig flotte.

Resultater:
1: Gry Therese Hagen
2: Ellen Thorstensen
3: Mai Helen Follestad
4:Nirmel Mahe
5: Michaela Hollandsbjerg
6: Siv Varhaug Gudmestad

Bikinifitness Senior -162 cm
Nå er det seniorklassene sin tur. Den første klassen har 9 flotte jenter. 6 av de kommer til finalen for å gjøre I-walk. Det gjøres flotte kvartvendinger og smilene sitter på samtlige. Topp tre i denne klassen tror vi er Tina Gregersen, Amalie Henriksen og Linda Stene.

Resultater:
1: Amalie Henriksen
2: Linda Steine
3: Tina Gregersen
4: Fredrikke Vesthaug
5: Line Sæstad Valstad
6: Mette-Lill Skarli

Bikinifitness Senior -166 cm
Her var det ikke noen tvil om at klubben Toppform hadde en rekke jenter med. Mange flotte jenter og noen som stikker seg mer ut enn andre. Man vil nok se Uma Isabelle Schanke og Cecilie Holm øverst på pallen.

Resultater:
1: Cecilie Holm
2: Uma Isabelle Schanke
3: Silje Dahle Svensvik
4: Karianne Stien Bentzen Ramberg
5: Maria Vik Skau
6: Marthe Mandelid

Bikinifitness Senior -169 cm
Dette er en klasse med mange flotte kandidater. Her oser det mye erfaring fra flere av jentene. Grete Andreassen Bakken er en av de jentene og hun vil nok være dommernes favoritt sammen med Julianne Finmark og Tina Marie Kamnes.

Resultater:

1: Grete Andreassen Bakken
2: Kristine Langøen
3: Tina Marie Kamnes
4: Julijanne Finmark
5: Henriethe Thorvaldsen
6: Mariann Ryvold

Bikinifitness Senior +169 cm
Jenten blir også her høyere og høyere for hver klasse. Lange, slanke ben med synlige muskler er veldig flott. Det er ikke noe rart at Bikiniklassene er populære. Dette er også dagens siste bikiniklasse før overall. Topp tre i denne klassen tror vi blir Helen Andersen, Vilde Ganeng Holmen og Iselin Ramsland Andersen. Disse jentene skiller seg klart best ut.

Resultater:
1: Helene Andersen, Colosseum
2: Vilde Graneng Holmen
3: Iselin Ramsland Andersen
4: Ingeborg Bakken
5: Karoline Jensen Dahle
6: Marit Bjella

Overall Bikinifitness: Elisabeth Evensen

Classic Bodybuilding Debutant
Så er det over til de klassiske bodybuilding gutta. En gjeng flotte gutter entrer scenen. Høydene er varierende på gutta. De viser god selvtillit på scenen og behersker poseringene bra til tross for at de er debutanter og første gangen de er på scenen. Gabriel Tutu og Sharif Alikhan er to utøvere som vil knive om førsteplassen.

Resultater:
1: Sharif Alikhan
2: Gabriel Tutu
3: Hans Marius Skålhavn
4: Miroslav Dzimera
5: Marius Øien
6: Christian Instefjord

Classic Bodybuilding Senior
Flere av disse har vi sett tidligere. Blant annet Roger Holsether som vi så i fjor. Han han har en massiv rygg og skiller seg ut blant gutta. Så har vi Bjørn Steinar Schauhar som også har en enorm bra muskelmasse med bra linjer. Han er også klassens korteste.

Resultater:
1: Bjørn Steinar Schau
2: Mats Edvartsen
3: Roger Holsether
4: Sigvar Garfors
5: Mathias Fjellheim
6: Hadi Hadishima

Overall CBB: Bjørn Steinar Schau

Wellness åpen
Så er det over til en litt mykere klasse enn vi har sett fra bikini. Dette er en ny klasse. Jentene skal være på størrelse med Bodyfitness, men være softere. Det som gikk igjen i denne klasen var nok heller det motsatte. Mange kunne stilt i Bikinifitness og det burde vært satt klarere retningslinjer ved innveiing så de kommer i riktig klasse. Anne Line Kvernmo var en selvskreven vinner i denne klassen og alt annet hadde blitt feil. Jenta hadde solid muskelmasse med en fin mellomting mellom soft og hard. En klar vinner.

1: Anne Line Kvernmo
2: Tahimi Daudinot
3: Susanne Soydan
4: Luna Emilia Salehipour
5: Isabel Johansen
6: Anja Hole

Reportasje - Lørdag

Geir Hansen gjør det igjen, Sandefjord Open er det stevnet som drar til seg både erfarne og nye utøvere innen fitness og bodybuilding. Stevnet holdes på HjertnesKulturhus i Sandefjord. Dagens program er noe for alle og enhver, og det er god stemning i salen allerede ved start 10.30. Klassene som skal vise sin prestasjon og dedikasjon først i år er:

NM i Athletic Fitness
Mens´s Physigue
Mixed Pairs
Women´s Physique
Men´s Bodybuilding
Women´s Bodyfitness

NM i Athletic Fitness
I år har hinderløypen, eller som Geir liker å si det crossfitness banen blitt enda tøffere enn tidligere. Det er nemlig kommet et ekstra hinder med i år, dips og chins. Utøverne er delt inn i to klasser, menn og damer. Før de skal ut å utføre hinderbanen er det sammenligning, og det er guttene som starter. Her blir de bedømt etter form og posering, og det er poengsummene her som avgjør om de får ekstra «straffe» sekunder ved start av hinderløypen. I tillegg til klatrevegg, vekt skive flytting, dekk løping, balansering og tunell åling skal utøverne starte med chins (jentene 10 og guttene 15) og dips (jentene 15 og guttene 25). Ved feil utføring eller dersom de ikke klarer repetisjonene blir det også tildelt straffesekunder på total tiden.  

Tidsoversikt på utøverne:
Menn

Oskar Miszta Tid: 2.29 + 10sek straffe
Stephen Moe Jensvik Tid: 2.40 + 22sek straffe
Morten Værstad Tid: 2.05 + 20sek straffe
Sigvar Garfors Tid: 2.15 + 30sek straffe
Martin Waskaas Tid: 2.20 + 10sek straffe
Kim André Sande Jensen Tid: 2.16
Rune Bjørkedal Tid: 2.38 + 20sek straffe

Kvinner
Trine Fuglestad Tid: 2.26 + 11sek straffe
Anine Westhagen Tid: 2.57
Camilla Aalberg Skudal Tid: 3.02 + 30sek straffe
Ann Kristin Huebner Tid: 2.48
Julie Tronsmo Tid: 2.49 + 20sek straffe

Resultater:
1. plass: Kim André Sande Jensen
2. plass: Sigvar Garfors
3. plass: Morten Værstad
4. plass: Oskar Miszta
5. plass: Martin Waskaas
6. plass: Rune Bjørkedal
7. plass: Stephen Moe Jensvik

Resultater:
1.plass: Trine Fuglestad
2.plass: Ann Kristin Huebner
3.plass: Anine Westhagen
4.plass: Julie Tronsmo
5.plass: Camilla Aalberg Skudal

Mens Physique Junior
Ut på scenen har vi noen av de yngste deltagerne blant guttene. Her er det mange gode utøvere, men vi har allerede i sammenligningen funnet vår favoritt, Nasradin Zakaria. 1.callout: Kevin Engen Høglid, Nasradin Zakaria, Oskar Miszta, Martin Myrvold og Hakan Øzkara

Resultater:
1.plass: Onskar Miszta
2.plass: Hakan Øzkara
3.plass: Martin Myrvold
4.plass: Vebjørn Nettum
5.plass: Kevin Engen Høglid
6.plass: Nasradin Zakaria

Mens Physique Debutant -179 cm
Disse utøverne har tidligere i dag vært igjennom en elimineringsrunde, og det er mange stolte debutanter her. Det med god grunn, for her var det god kvalitet! Våre favoritter her er Gero Rigi og Ronnaphum Angkaew.
1.callout: Truls Krog Johansen, Ronnaphum Angkaew og Allan Junior Kaleba

Resultater:
1.plass: Ronnaphum Angkaew
2.plass: Allan Junior Kaleba
3.plass: Truls Krog Johansen
4.plass: Gabriel Tapia
5.plass: Mustafa Azizpour
6.plass: Abdullah Almanea

Womens Physique
I denne klassen er det kun ei deltager, Merethe Sørensen fra Team Elite. Etter de fire obligatoriske poseringene er det klart for friprogrammet. En fin og elegant gjennomføring. Vi kan ikke annet enn å gratulerer med en flott første plass!

Mens Physique Debutant +179 cm
Nok en klasse som har kommet seg gjennom en elimineringsrunde. Den høyeste debutantklassen blant MP guttene. Det er mye bra i denne klassen, men våre favoritter faller denne gangen på Erik Løland og Matias Sprenger.1.callout: Eirik Løland, Anders Kultorp, Abdullah Gunyuzlu, Snorre Benjaminsen Eggen og Matias Sprenger

Resultater:
1.plass: Snorre Benjaminsen Eggen
2.plass: Abdullah Gunyuzlu
3.plass: Anders Kultorp
4.plass: Matias Sprenger
5.plass: Eirik Løland
6.plass: Mattias Hordnes

Mens Physique -179 cm
14 utøvere inntar scenen, en fulltallig klasse! Og for en klasse, her var det mye bra. Både når man ser på poseringene og kvaliteten utøverne leverer på formen. En jevn klasse, som kan være vanskelig å bedømme. Det er allikevel noen som skiller seg litt ekstra ut, Petter Kvernberg og Jørn Alexander Rønåsen. 1.callout: Sigurd Steen, Fredrik Hansen, Martin Palm, Petter Kvernberg, Kristoffer Henæs og Jørn Alexander Rønåsen

Resultater:
1.plass: Jørn Alexander Rønåsen
2.plass: Kristoffer Henæs
3.plass: Petter Kvernberg
4.plass: Sigurd Steen
5.plass: Fredrik Hansen
6.plass: Martin Palm

Mens Physique +179 cm
Nok en klasse med knall sterke utøvere, her var det mye og litt til som stemte. Selv om dette er en klasse som er såpass jevn, holder vi allikevel en knapp på at Joachim Olsen Halvorsen vil bli en vi ser blant topp tre.
1.callout: Joachim Olsen Halvorsen, Eivind Slaatoo og Ernestas Svedkauskas

Resultater:
1.plass: Joachim Olsen Halvorsen
2.plass: Eivind Slaattoo
3.plass: Ernestas Svedkauskas
4.plass: Ken Drikakisi Eriksen
5.plass: Ron Daniel Pederesen
6.plass: Ole Gunnar Søbakk Sorknes

Mens Physique Master
Denne klassen går rett ut i finale, og de fire utøverne som er blant de eldste deltagerne her i dag er Nils Kristian Vestengen, Roger André Raknes, Nurullah Karatas og Nils Harald Moe. Her er det mye personlighet under I-walk. Og sistnevnte, 71år gammel - respekt!

Resultater:
1.plass: Roger André Raknes
2.plass: Nils Kristian Vestengen
3.plass: Nurullah Karatas
4.plass: Nils Harald Moe

Overall Mens Physique: Jørn Alexander Rønåsen

Bodybuilding Debutant
En klasse som starter rett i finale, og det er en imponerende klasse som gjør sin debut i dag. Og etter at de obligatoriske poseringene er gjort, skrus musikken opp og det er posedown for John Anders Hovland, Petter Svendsen, Bjarte Andersen, Gøran Alvaro Forsbergh og André Samuelsen.

Resultater:
1.plass: Bjarte Andersen
2.plass: Axel Steffensen
3.plass: John Anders Hovland
4.plass: Gøran Alvaro Forsbergh
5.plass: André Samuelsen
6.plass: Petter Svendsen

Bodybyuilding Åpen klasse
Neste og siste bygger klasse er på scenen, det er kun tre utøvere som fighter om gull, og det er Mohamad Osman, Joakim Rafoss og Diego Larsen. Etter både poseringer, posedown og friposering lander vår knapp på Joakim Rafoss. Her var alt på plass.

Resultater:
1.plass: Joakim Rafoss
2.plass: Mohamad Osman
3.plass: Diego Larsen

Overall BB: Bjarte Andersen 

Bodyfitness Debutant +163 cm
Det er nå klart for glitter og glam, og dette er første gang vi ser disse jentene på scenen. Her er det mange flotte smil og fine poseringer, men de to som får vår oppmerksomhet er Christine Gudmundsen og Emma Kristensen. 1.callout: Christine Gudmundsen, Connie Holm og Kristine Moore

Resultater:
1.plass: Christine Gudmundsen
2.plass: Kristine Moore
3.plass: Connie Holm
4.plass: Sigrun Westlie
5.plass: Andrea Kjær
6.plass: Emma Kristensen

Bodyfitness Debutant -163 cm
Med kun tre utøvere i klassen, skal disse jentene gjøre sin debut rett i finale. Det er tid for I-walk og musikken fyller salen. Alle tre leverer godt og det ser ut til at de koser seg på scenen. Poserende på scenen stor nå Grethe Møller, Lene Beate Bach Kvalvik og May Linn Engevik. 

Resultater:
1.plass: Lene Beate Bach Kvalvik
2.plass: May Linn Engevik
3.plass: Grethe Møller

Bodyfitness Master
Denne klassen starter også rett i finale, rytmene kommer ut av høyttalerne og jentene kommer ut en etter en til sin I-walk. En jevn og fin klasse. Allikevel har vi våre favoritter blant de som tår å skinner, Anette Tollefsen Grenne og Linda Cedell. 

Resultater:
1.plass: Linda Cedell
2.plass: Tina Stranden
3.plass: Anette Tollefsen Grennes
4.plass: Ann Kristin Huebner
5.plass: Mette Canning
6.plass: Nina Bang

Bodyfitness -163 cm
Solveig Garberg er ei av de første som kommer ut til sin I-walk, da klassen starter rett i finale. Deretter er det Sigrid Skjelstad, Anja Malene Ydse og Hanne Lulu Holst som gjør sin prikkfrie entré. Dette er en knall bra og jevn klasse, det blir spennende å se resultatet, men vi tror Hanne Lulu Holst vil bli nummer 1. 

Resultater: 
1.plass: Anja Malene Ydse
2.plass: Hanne Lulu Holst
3.plass: Sigrid Skjelstad
4.plass: Solveig Garberg

Bodyfitness +163 cm
Dagens siste klasse, gjør som klassene før, går rett i finale. Og først ut er Heidi Sørensen Egstad, deretter kommer Tine Rødningsby, Ragnhild Hartviksen og Katinka Berget. Her tror vi at det står mellom Heidi og Tine når det gjelder første plassen. Det skal hvert fall ikke stå på utstrålingen til disse jentene.

Resultater:
1.plass: Tine Rødningsby
2.plass: Heidi Sørensen Egstad
3.plass: Ragnhild Hartviksen
4.plass: Katinka Berget

Overall Bodyfitness: Linda Cedell

 

Bildegalleri

3200 bilder fra HELE konkurranse ligger uteKrediter foto: @treningsforum og www.facebook.com/Treningsforum hvis du som utøver bruker bilder på sosiale medier. :-)

Kjøp bilder

Nå kan du som utøver kjøpe alle bildene av deg selv uten logo og i fullformat (4288x2848 pix, 300 DPI). Perfekt for å printe ut på lerret på stueveggen, fotopapir, plakater m.m. eller ha på PCen/nettbrett i full størrelse for å zoome inn. Du får alle bildene av deg selv og kan bestille det her for kun kr 590,-. Velg mellom kort eller faktura. Vi finner ditt navn på deltakerlisten og sender deg en e-post med alle bildene vi har av deg.


Julie Firing-Schou 

Julie sitter med god erfaring og kunnskap innen fitness, livsstilsendring, helse, trening og kosthold. Hun jobber aktivt innen trening som PT og treningsinstruktør i både spinning, bodypump, crossfit og bodybalance.

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.

Sandefjord Open 2017

Fitness01.09.2017209

Se LIVE, bilder, resultater m.m. fra Sandefjord Open 2017.

Sandefjord Open 2017

Fitness18.03.2017337

Se bilder, reportasje og resultater fra Sandefjord Open.

Sandefjord Open 2016

Fitness20.03.2016201

Bilder, resultater og reportasje fra Sandefjord Open 2016.

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Sandefjord Open 2017

Fitness01.09.2017209

Sandefjord Open 2017

Fitness18.03.2017337

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!