Helene (25) elsker å trene bakside lår

Intervju04.04.2018Joachim Marhaug0

Til helgen gjør Helene Andersen (25) seg klar for Oslo Grand Prix.

Helene Andersen på 25 år fra Fredrikstad vant sin klasse i Bikinifitness under Sandefjord Open for et par helger tilbake. Nå gjør hun seg klar for Oslo Grand Prix og skal gi alt!

Quick facts:
Navn: Helene Andersen
Alder: 25 år
Høyde: 169 cm
Vekt: 56 cm
Arbeid: Heim Gastropub
Sivilstatus: Singel
Sponsor: ingen
Klubb: Colosseum KK
Meritter:
2 pl bikinifintess sandefjord 2017
1 pl bikinifitness sandefjord 2018
3 pl overall bikinifitness sandefjord 2018

Helene bor for seg selv med hunden sin Hannah. Hun er veldig aktiv hver dago g hun er en av de som våkner kl 06.00 setter på podcast og tar gjerne litt kardio rundt i byen. Helene har også en helt sinnsykt stor glede av mat og har med tiden under diett fått hekta på baking. Nå skal hun delta på Oslo Grand Prix og spenningen stiger i takt som det nærmer seg.

- Jeg gleder meg til å delta. Jeg har ikke satt meg så store forventninger i form av resultater, men heller i opplevelse. Jeg forventer at jeg skal gjøre mitt beste og kose meg. At det skal være god stemning og en opplevelse man vil ha igjen. Det er en sport man fort kan bli skuffet i siden den ikke er helt sorthvit så personlige forventninger er bedre, i form av egen utvikling og egne mål. Jeg har dog ikke fått trent så veldig lenge rettet mot akkurat dette siden jeg har hatt ganske mange operasjoner pga sykdom. Så jeg har fått mange pauser. Men i ca 1 år i alle fall, men jeg har generelt trent jevnt og trutt i ca 4-5 år, sier Helene.

 

Vært på diett siden november

Helene har virkelig gitt jernet i flere måneder nå. Hun har vært på diett siden november.

- Dietten består av fisk, kylling og kjøtt. Samt grønnsaker. Jeg spiser fisk til lunsj, kjøtt til middag og kylling til kvelds og så har jeg egg til frokost. Av kosttilskudd tar jeg multivitamin, d-vitamin og magnesium. Det er vanskelig og få i seg alt man trenger når man er på diett så litt multivitamin er bra. D vitamin hjalp meg veldig fordi jeg fort blir trøtt nå på vinteren og da på diett i tillegg så trenger man litt energi. Og jeg sliter helt sinnsykt med kramper og gjort dette lenge før jeg startet med fitness og da har magnesium hjulpet, forteller Helene.

Den beste på dietten til Helene er karbonadedeig fordi den kan man lage så mange retter med. Når hun er ferdig så står hjemmelagde rundstykker med leverpostei, grillkrydder og majones klart på bordet.

Hverdagen og livet

Helene har god struktur på hverdagen og rutiner er viktig å innarbeide for å kunne drive med fitness.

- Det er ikke så vanskelig som folk får det til å virke som, føler jeg. Men nå er jo jeg singel og har kun meg og bikkja å fokusere på. Så jeg føler balansen på jobb, fitness og hverdagen er sånn jeg vil ha den.

- Det er to mennesker som jeg har som forbilder. Den ene er Frida Paulsen IFBB PRO fra Sverige. Vet ikke hvorfor det ble henne, men jeg elsker fysikken og personligheten hennes. Også er det bestefar selvfølgelig, smiler Helene.

 

Mye energi og trening hver dag

Hun trener mye. Veldig mye! Helene trener så å si hver dag med mindre coachen legger inn en hviledag.

- Jeg har jo fra naturens side helt latterlig med energi da... Så jeg trener hver dag om ikke jeg får beskjed om annet. Treningsprogrammet mitt styrer jeg helt selv. Men har ikke samme program flere uker på rad. Er også helt latterlig glad i øvelser som isolerer seg på en muskel. Ligger på ca 3 øvelser per muskel, 3-5 sett og 12-20 rep.

- Jeg drev først med hest før, så vektløfting og thaiboksing. Så ble det mer fitness trening etter det. Jeg trenger ikke så mye kardio, heldigvis! Vet om mange som sliter med mer enn meg, sier hun spøkefullt.

Helene kjører også poseringstrening cirka 20 minutter hver dag. Helene elsker å trene hamstrings, ryggen og skuldre. Det er også ryggen og skuldre hun er mest fornøyd med på seg selv.

- Men jeg vil bli bedre for hver sesong. Altså utvikle meg og muskelmassen min mer. Se hvor bra en naturlig trent kropp kan bli, sier Helene.

Hva er det som motiverer deg til å stå på?
- Resultater og tanken på konkurranse!

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?
- Rune Aavik

Hvor trener du?
Centrum helsestudio!

Hvordan er miljøet der?
Dette er et gammelt bodybuilder miljø! Her er det nakne damer på veggene, jernhantler, gammelt men vedlikeholdt. Skikkelig oldfashion og jeg elsker det!! For å ikke snakke om gutta som er der - for en gjeng. Den beste humoren og den uhøytidlige stemningen er så konge.

Noen du vil takke til slutt?
Ja! jeg vil takke: Rune Aavik (trener), Sindre Aarum for å holde meg på diett og gi meg den lille umpf´en til å presse meg, Alle venninnene mine som må høre på alt fitness-snakket mitt, mamma og treningsbuddiene mine!


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!