Linda (23) slo til med 3. plass som debutant

Intervju05.04.2018Joachim Marhaug0

Linda Nyjordet på 23 år deltok i sin første konkurranse og fikk 3. plass.

Linda Nyjordet på 23 år kom på en fantastisk 3. plass første gangen hun stilte. Hun strålte på scenen og viste god selvtilltit der hun stod. Hun er scenevant fra tidligere da hun drev mye med dans. Nå er det Oslo Grand Prix som står for tur!

Navn: Linda Nyjordet
Alder: 23
Høyde: 171 cm
Vekt: 58 kg
Arbeid: Store Manager Rituals Cosmetics
Sivilstatus: Singel
Sponsor:
Klubb: Team Trainingday
Meritter:
3.plass Sandefjord Open 2018 - Debutan.
5.plass VM i disco dans duo.
Flere plasseringer i EM og VM i disco dans.
Norgesmester flere ganger i dans.

Linda er 23 år gammel, fra Gjerdrum og bor i Oslo, men flytter snart til Tønsberg. Hun har utdannelse innenfor dans (videregående) og har en bachelor i markedsføring. Fritiden går for det meste til trening og da er hun i sitt ess. Venner og familie er også veldig viktig for henne. Linda jobber fortiden som Store Manager for Rituals i Lillestrøm, men snart skal hun bli Store Manager for Rituals i Tønsberg. Hun har allerede deltatt i Sandefjord og nå er det Oslo Grand Prix som står for tur.

- Jeg skal stille i bikinifitness for første gang. Jeg har allerede stilt som debutant i Sandefjord Open og det var kjempe gøy! Her tok jeg en 3.plass, noe jeg er veldig stolt over og fornøyd med. Oslo Grand Prix er neste og jeg føler meg veldig klar og gleder meg til å gå på scenen igjen.

- Jeg har drevet med konkurransedans (freestyle) siden jeg var 8 år, og ga meg med dette når jeg var 19 år. Etter dette ble styrketrening min nye hobby. Jeg har alltid likt å holde meg i form og vært glad i å trene og treningen har blitt en livsstil. Søsteren min, Stine Nyjordet, har stilt i bikinifitness tidligere og jeg har nok blitt bitt av basillen. Jeg må også si at jeg har savnet scenen litt etter jeg ga meg med dansingen. Jeg bestemte meg for å stille i fitness rett etter nyttår og har jobbet målrettet mot scenen etter dette, forteller Linda.

Bruker ikke kosttilskudd

Linda har gått på diett i 12 uker nå. Hun startet rett etter nyttår. Hun baserer også hele kostholdet 100% med fast føde, ingen kosttilskudd.

- Dietten består av litt forskjellig. For det meste kylling og ris, men også fiskekaker, karbonadedeig, egg, knekkebrød, havregrøt osv. Jeg har fire måltider om dagen; frokost, lunsj, mellommåltid (før trening) og middag. Kaloriene varierer litt fra dag til dag. På treningsdager ligger jeg noe høyere kalorimessig, og på treningsfrie dager er det noe lavere, sier hun.

- Av det jeg liker best på diett må jeg si kylling og ris. Jeg synes dette er kjempe godt og det har blitt en favoritt. Jeg er også flink til å variere når det gjelder krydder og urter, slik at det ikke blir kjedelig.

- Når det gjelder hva jeg skal spise rett etter konkurransen så ville mange svart sjokolade og godteri på dette spørsmålet, men jeg gleder meg faktisk til de små tingene som man ikke tenker på at man ikke kan spise på diett som rundstykker til frokost, pannekaker, taco og bare det å ha saus ved siden av kyllingen. Men jeg gleder meg til sjokolade også altså, og jeg har allerede planer med mine coacher om at vi skal på Burger King når vi er ferdig etter Oslo Grand Prix.

Lite kalorier fungerer utmerket

Når man er lav på kaloriene kan energinivået synke som igjen går utover jobb og familieliv.

- Det har egentlig gått overraskende bra. Jeg har hatt et stabilt energinivå og har fungert godt i både jobben min og på fritiden. Det er selvfølgelig ikke alt man ønsker å delta på, som å dra på restaurant eller lage middag med venner siden man ikke kan spise den samme maten, men jeg har bare tatt med meg min egen mat. Det kommer jo også en tid etter konkurransene hvor jeg kan bli med for fullt igjen, så venner og familie har hatt full forståelse for dette. De har virkelig vært der hele veien og forstått at dette er noe som er viktig for meg å gjennomføre.

- Mitt største forbilde og motivasjon er søsteren min, Stine Nyjordet, som også er en av coachene mine. Hun har alltid vært der for meg, hjulpet meg og heiet på meg. Hennes kjæreste, Erik Nilsen som er min andre coach, er også en stor inspirasjon. Disse to er virkelig et radarpar!

Mye variasjon i treningsprogrammet

Linda trener veldig variert og trener samme muskelgruppe opptil flere ganger i uken.

- Mot konkurransen har jeg hatt helkroppsprogram. Hvis man vil bli god på noe hjelper det ikke å trene en muskelgruppe bare en gang i uken, men flere ganger i uken. Jeg har hatt fire til fem treningsdager i uken. Øvelsene er variert. Alt fra baseøvelser som knebøy og markløft til sliding leg curl, hantelroing osv. Hvor også sett og reps har variert fra tunge vekter og færre resp, til lettere vekter med flere reps, forklarer Linda.

- Jeg drev en del med spinning tidligere da jeg har vært spinningsinstruktør, men etter jeg startet på diett har jeg faktisk ikke gjort noe kardio. Jeg har en jobb hvor jeg står og går hele dagen, så dette har vært nok.

De siste ukene før konkurranse har Linda som regel posert litt hver dag, noen uker annenhver dag. Hun startet med poseringstrening da hun startet på diett og holdt på med dette i 12 uker nå

- Jeg er veldig glad i å trene bein og rumpe, rett og slett fordi jeg er sterkest her og det blir dermed tyngre økter og jeg er også mest fornøyd med forside ben samt armer, smiler Linda.

 

Mestringsfølelse gir motivisjon

Linda synes blant annet at mestringsfølelse gir henne motivasjon.

- Når jeg først har satt meg et mål gir jeg meg ikke før dette er oppnådd. Det er konkurranseinstinktet som overtar. På tyngre dager er det mestringsfølelsen av å gjennomføre som får meg til å fortsette. Noen dager er selvfølgelig tyngre enn andre, men tanken på å stå på scenen og hvor gøy det er, er også motivasjon for meg.

Det er Team Trainingday som coacher Linda. Coachene er Erik Nilsen og Stine Nyjordet.

- Kjempe flinke coacher som vet hva de driver med, som samarbeider tett så man føler at man er i trygge hender.

- Akkurat nå er det å gjennomføre Oslo Grand Prix som er planen og ambisjoenen videre etter dette blir det å bygge meg opp og bli bedre. Jeg har veldig lyst til å stille i bikinifitness igjen en gang.

Hvor trener du?
Condis Økern og Sport24 Tønsberg.

Hvordan er miljøet der?
Det er bra. Helt ærlig vet jeg ikke helt da jeg bruker tiden på treningssentret til å fokusere på treningen og meg selv. Dette er min tid hvor jeg putter proppene med musikk i ørene og gjør jobben jeg skal.

Noen du vil takke til slutt?
Jeg vil veldig gjerne takke Team Trainingday og coachene mine Stine Nyjordet og Erik Nilsen. Uten dere hadde dette aldri vært mulig å gjennomføre. Jeg har kost meg gjennom denne perioden og jeg har virkelig lært mye om både meg selv og trening.


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!