- Jeg har gått på diett i 7 måneder

Intervju05.04.2018Joachim Marhaug0

Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Joachim Olsen Halvorsen har vært på diett i 7 mnd., og bestemte seg for første gang for 4-5 år siden at han skulle på scenen en vakker dag.

Navn: Joachim Olsen Halvorsen
Alder: 28
Høyde: 179.8
Vekt: utenfor sesong 90 kg, sesong 80 kg
Arbeid: Fengselsbetjent og eier av TRENT pt-studio i Oslo
Sponsor: MM Sports
Klubb: Harald's Gym
Meritter: 1. plass Sandefjord Open 2018 Men's Physique senior +179

Joachim er en rastløs ung herremann ifra Skien i Telemark som for tiden er bosatt i Oslo. Han har bodd i Oslo siden han startet på Fengselsskolen i 2013.

- Jeg er som oftest blid, sosial og liker å lage litt show rundt meg. Litt glad i oppmerksomhet kanskje. Jeg har alltid dårlig tid og kommer som regel aldri punktlig foruten til jobb. Var så vidt jeg rakk Sandefjord Open. Mine nærmeste venner har en egen klokke for meg. Jeg er et JA menneske med til tider alt for mange baller i luften. Men jeg liker det slik. Samtidig som jeg er sosial av meg, trives jeg veldig godt i mitt eget selskap. Gi meg wifi og mat og jeg er fornøyd. Hjemme hos meg selv MÅ jeg ha det ryddig, hos andre får jeg heller bare himle med øynene. Jeg er avhengig av familien min og mine nærmeste venner. Til slutt kan jeg jo også nevne at jeg liker å trene, sier Joachim

 

- Nå deltok jeg i Sandefjord Open, og gikk til topps. Når det gikk opp for meg var absolutt ALT verdt det. Jeg var trygg på formen min etter en lang diettperiode, hadde fått gode tilbakemeldinger, så jeg hadde i alle fall forventninger om finaleplass. Men jeg var på ingen måte sikker. Og jeg hadde bra med nerver rett i forkant. Jeg viste at jeg kom til å møte mange gode atleter, men det gav meg enda mer motivasjon. Så til alle atleter i SO, dere var gode, smiler Joachim

- Jeg bestemte meg for en 4-5 år siden. Jeg bare SKULLE opp på den scenen. Men ikke før jeg selv var fornøyd med formen. Og jeg er streng med meg selv.

Hvis Joachim legger sammen all lagidrett og litt trening her og der, så har han trent i 22 år. Men på dette nivået med vekter som ble hans lidenskap, er om lag 10 år.

- Jeg prøvde å bli fotballproff, men failet. Prøvde å bli volleyballproff, men failet. Prøvde å bli MMA stjerne, failet der også. Men ble en middelmådig bedrift fotballspiller av meg, med en sinnsyk serve på stranden om sommeren, som til tider juler opp kompisene mine litt, ler han.

Kostholdet

Joachim har 8 måltider fordelt utover dagen. Han bruker noe kosttilskudd sammen med øvrige kostholdet.

- Dette er jo egentlig litt hemmelig. Siden jeg er så heldig å ligge på 3000 kcal flatt gjennom hele oppkjøringsperiode, frem til konkurransen. Men man må gi og ta.

Pre frokost: En shot Green Mix
Frokost: 7 eggehviter, 2 hele egg stekt i lag med grønnsaker og deilig smør
Lunsj: 175 gr. kjøtt/fisk med 175 gr. salat/grønnsaker
Mellommåltid 175 gr. kjøtt/fisk med 175 gr. salat/grønnsaker
Før trening: 7 mandler
Etter trening: 4 speltlomper, 42 gr. rosiner
Kveldsmat: Proteinhavregrøt av 125 gr. ukokt havregryn med banan, peanøttsmør, bringebær, propud og chiafrø
Kveldskos: Frukt

 

- Selv bruker jeg Body Science sitt Whey, double rich chocolate. Fordi den er sinnsykt god på smak og fordi jeg ikke liker å drikke protein. Så om du heller ikke liker å drikke protein, putt det i grøten. Jeg bruker multivitamin, ZMA og Betakaroten og GoodForMe sin Fit Bombz som er et hungerkontroll og fettforbrenningstilskudd uten koffein. De to sistenevnte kun opp mot konkurranse. Da vil jeg bli brun og slippe å gå sulten. Jeg har snart gått på diett i 7 måneder. Dette for å kunne spise "nok" nær konkurranse.

- Etter konkurranse så gleder jeg meg mest til min egen Enchiladas, Joannas lasagne, Mamma & Magnus sin Frutti di Mare og Kebab Biten sin Kebabtallerken. ..og Atle sine nutellasnurrer.

Ville hatt 10-12 timer mer i døgnet

Joachim synes det går greit å kombinere fitness med livet ellers, men innrømmer at døgnet skulle hatt flere timer.

- Det går egentlig greit. Heldigvis er det ingen dame som har stiftet en familie med meg enda. Jeg trenger egentlig en 10-12 timer til i døgnet. Men mine nærmeste venner og familie forstår meg og respekterer valget jeg har tatt. Så tusen takk for at dere beholder meg i livene deres.

- Jeg ser oppp til mamma og pappa, familie generelt motiverer meg mest. I forhold til fitness og trening er jeg veldig fascinert av Arnold såklart, og Joey Swoll. Når det kommer til det å lykkes i arbeidslivet gir Petter Stordalen meg mye input.

 

Trener HARDT

Joachim har en god struktur på treningen og han prioriterer de musklene han trenger å forbedre.

- Jeg kjører en form for 4-splitt. Alt etter som hva jeg må prioritere av muskelgrupper. Ellers trener jeg egentlig bare HARDT!

Dag 1) Bryst-skuldre-armer
Dag 2) Rygg-armer-mage
Dag 3) Skuldre-bryst
Dag 4) Ben-mage

- Den siste perioden har forløpt seg slik fordi jeg har måttet jobbe med bryst og skuldre. Så kjører jeg denne syklusen med 1-2 hviledager. Jeg henger meg ikke opp i at en treningsuke MÅ være mandag-søndag. Det er bare tøys. Jeg starter alle økter med en form for baseøvelse. Her fokuserer jeg på tyngre vekter fra 3-6 reps á minimum 4 sett. Resten av økten består av varierte øvelser og høyere antall repetisjoner. Jeg trener jo hovedsakelig for utseende og for å bygge muskler. Hvor også min fysisk og mentale helse så klart også er viktig for meg. Jeg er avhengig av god pump for at økten skal bli optimal for hodet mitt.

- Jeg kjører nesten ingen kardio. Har hatt 90 minutter gange i UKEN de siste 3 månedene på diett.

Hvor mye poseringstrening gjør du?
- Litt til og fra. Etter Sandefjord litt mer, hehe. Men terper litt hver dag.

Joachim har jobbet mye med skuldrene det siste året og han liker å trene skuldre. Han sier han får sykt pump. Og at det er en digg følelse. Ellers har han ingen storfavoritt og syntes at alt er all right.

- Jeg har aldri sluntret unna bentreningen, så egentlig godt fornøyd med bena. Selv om jeg ikke får vise annet enn leggene mine på scenen.

Motivasjon

- Det og ikke bare være hvem som helst til en hver tid. Liker å ha noe som er min greie og kanskje ikke alle andre rundt meg sin greie. Så er det noe med selvfølelsen. Setter jeg ikke egne mål og fullfører føler jeg meg tom. Jeg motiveres av utfordringer.

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?
Min gode venn og trygghet Glenn Waksvik og selveste Harald Skjøldt. Så får jeg mye hjelp av venner i miljøet og far.

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?
Bli bedre og bedre og bedre og en dag representere Norge i det store utland.

Hvor trener du?
Der det er vekter, hehe. Men oftest på Elixia Ringes Park på Grünerløkka, Harald's Gym og hos meg selv på TRENT.

Hvordan er miljøet der?
Finner ikke bedre miljø.

Noen du vil takke til slutt?
Tusen takk for intervjuet, tusen takk til alle som hjalp meg og heiet meg frem i Sandefjord. Tusen takk til som gratulerte meg. Så sier jeg egentlig bare; ingen nevnt, ingen glemt. Men vil rette en ekstra takk til Glenn.


Stig Pedersen, Andreas Grøstad og Joachim Olsen Halvorsen.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.
Joakim Bekkeli tok overall i Sandefjord Open. Nå står NM for tur!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!