Trening gjorde ham frisk etter en stygg bilulykke

Diverse26.04.2018Joachim Pedersen0

Han var i en stygg bilulykke og knuste alle bein i kroppen.

Edward Rotella var passasjer i faren sin bil. Han skulle hjem da han plutselig sovnet. Det neste han gjorde var å våkne opp på sykehuset med nesten alle bein i kroppen fullstendig knust.

- Da jeg våknet visste jeg at alt var veldig vondt.

På sykehuset informerte legene at han brøt halsen på C3, C4, C5, C6 og C7-ryggvirvlene. Han knuste ryggen på flere steder, brøt bekkenet "halvt" og sprengte høyre øyeball.

- Jeg la hendene mine foran ansiktet mitt, begynte å bevege tærne og spurte om jeg var lammet. Jeg var veldig heldig at jeg ikke var lammet.

Rotella ble sendt inn i en dyp depresjon som han nå bærer i form av PTSD. Bare en uke etter ulykken ble Rotella sendt hjem med en nakkestøtte, et nytt kadaverbein i nakken og en øyepatch. Ifølge ham så fungerer øyet hans, men han sier at det er som å se under vann. Etter seks uker i senga kom Edward tilbake i jobb. Han fikk en jobb hos på bildelerbutikk. Alt han gjorde der betraktet han som en ekstra viktig aktivitet.

- Jeg ble aktiv, jeg brukte alt jeg kunne rundt meg til å trene. Jeg plukket opp blant annet rotorer og de er omtrent 12 kg hver. Så hver gang jeg gikk tilbake dit brukte jeg dem til å trene.

Han ville gå rundt 1200 skritt om dagen som ville være en enorm prestasjon bare et 1 år etter ulykken. Før ulykken trente Rotella Muay Thai, men dessverre kan han ikke gjøre de bevegelsene i sporten lenger. Den eneste måten å gjenopprette seg selv var på treningssenter mente han. Han bygde et lite treningsstudio, lånte sin fars gamle Bowflex og startet med å trene. Åtte måneder etter hans skade var Rotella klar til å starte en vanlig treningsrutine utenfor sin arbeidsplass.I dag har Rotella fire ukentlige Bowflex treningsøkter, som varer omtrent en time hver gang. Han fokuserer på ulike kroppsdeler hver dag. Han tar også to turer daglig. Under turene stopper han vanligvis for å utføre calisthenics for å opprettholde kontakten med naturen. Dessuten bærer han ofte ankelvekter og håndvekter. Rotella som er 30 år nå sa at han er "definitivt sterkere enn jeg noensinne har vært akkurat nå."

- Jeg føler at potensialet mitt er ubegrenset fordi jeg velger at det skal være det. Jeg kan ikke drive med MMA lenger, jeg kan ikke ri på rulleskøyter lenger, men jeg kan fortsatt gå og hoppe av klipper hele sommeren.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Den unge Tammy Hembrow (23) med nesten 8 millioner følgere på Instagram er søkkrik.
Cerebral parese stopper ikke denne bestemte unge løfteren på 19 år.
Legene gav ham 1% sjanse til at han kunne gå igjen etter en motorsykkelulykke.
Her har du treningstips og kostholdsråd som kan gi deg et push bak, inn i det nye året.

Kakene som bygger muskler

Kosthold26.01.20211427

Kaker er ikke lengre ensbetydende med masse sukker.

5 øvelser med strikk

Trening25.01.2021434

Disse øvelsene kan du gjøre når som helst, hvor som helst.

Supersunn taco

Kosthold21.01.2021124

Bytt ut den tradisjonelle tacoen med en av disse supersunne variantene!

TOPP-3 for å BYGGE bryst

Trening01.01.202157

Her får du 3 kanonøvelser så du aldri igjen skal ha problemer med å bygge bryst.

7 øvelser for muskuløse triceps

Trening26.12.202053

Vil du har større armer? Dette er 7 supre øvelser.