Jentene kuppet Fitnessrussen

Intervju30.04.2018Joachim Marhaug0

Dette er Norges mest trente russejenter.

I år skjedde det noe som aldri har skjedd før. Jentene kuppet vår årlige Fitnessruss kåring. Begge russeguttene meldte avbud på samme dagen som fotoshooten. Jentene synes derimot at det var kult at det ble bare jenter med i år. Den ene russejenta har til og med Norgesrekord i markløft med hele 177,5 kg - så her er det girlpower!

De tre jentene som møtte opp er Isabell Adolfsen, Otilie Røer Tvedt og Natalia Zmij. Russetiden er i gang for fullt og vi lurte på om disse topptrente russejentene allerede er i gang med feiringen.

- Her jeg bor så startet vi russetiden 13 april, men min ordentlige russetid vil jeg si starter etter NM som er 28 april. Fram til da så må jeg ta det litt roligere. Søvn, kosthold og trening bør prioriteres istedenfor alkohol, sier Isabell.

- Jeg feirer med måte. Naturligvis er jeg ute med vennene mine og fester med de, men jeg er oftere hjemme enn jeg er ute, sier Otilie.

Hva med deg Natalia?

- Heldigvis sluttet jeg å drikke i september i fjor, så det blir ingen problem med «hangover» for min del. Jeg vil fortsatt ha det gøy og være med på det meste jeg kan. Selv om russetiden er en feiring så betyr ikke det at vi må glemme realiteten, derfor velger jeg og fortsette å spise riktig, sove så lenge det går og trene regelmessig. For meg er det også viktig å vise andre at, ja russetiden er bare én gang i livet, men det er vitnemålet ditt også, sier hun.


Fra venstre: Natalia Zmij, Isabell Adolfsen og Otilie Røer Tvedt.

Lurer dere inn en liten proteinshake på festen?

- Personlig drikker jeg ikke proteinshakes. Jeg får nok proteiner fra chrollella og spirulina i tillegg til den maten jeg spiser. Jeg tror at det har blitt mer og mer sosialt akseptert å ikke drikke alkohol. Har man en god grunn som for eksempel at man konkurrerer, kjører eller er gravid, så vil de fleste ikke gjøre noe stort ut av det, sier Natalia.

- Jeg personlig dropper den proteinshaken der, men å blande litt med en pre-workout hadde ikke gjort noe, he he, sier Isabell.

- Alkohol og proteinshake høres ikke så veldig fristende ut, så jeg tror nok det blir minst populært for meg selv, sier Otilie.

Er det mange andre russ som trener på skolen din?

- Jeg går idrettslinja, så det er jo så klart noen andre russ som trener også. De fleste driver med lagidretter som fotball og håndball, så det er ikke så mange som trener individuelt, sier Isabell.

- Det er ca. 200 elever til sammen på skolen min, så det er ikke så mange. Bare noen få av russen som trener ordentlig styrke, sier Natalia.

- Det er en del, mange fotballfolk og sånt, sier Otilie.Verken Isabell eller Natalia har russebuss, men Otilie er med på en russebil.

- Vi har russebil hvor vi har vært veldig flinke til å skaffe dugnad og spons så dermed har vi lagt inn maks 4000 kr fra egen lomme, sier Otilie.

Hva synes dere om de som bruker så mye som 500.000-1.000.000 kr på russebussen?

- Jeg personlig synes det er litt sykt å bruke så mye penger på russetida. Det er klart at det skaper masse minner, og det er gøy der og da, men man får vært med på feiringa allikevel selv om man ikke er på russebuss, smiler Isabell.

- Jeg synes det er helt sykt å tenke på at det går an å bruke så mye penger på russetiden som varer bare 1 mnd. Russetiden er nok viktigere for mange enn den er for meg, konstaterer Otilie.

- For min egen del synes jeg det er utrolig unødvendig for bare én måned. De pengene, den energien og tiden ungdommene bruker, kunne ha blitt brukt på meningsfulle ting som for eksempel skolearbeid, trening og kvalitetstid med venner og familie. Det er viktig at man tenker ikke bare på nåtiden, men også på fremtiden sin, forteller Natalia.

Bli bedre kjente med Fitnessrussen nedenfor!

Isabell Adolfsen

Bosted: Aurskog-Høland, Akershus
Alder: 19 år
Høyde: 172 cm
Vekt: 66 kg
Skole: Bjørkelangen videregående
Russebuss: Ingen
Instagram: @Isabelladolfsen

Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv. 
itt navn er Isabell Adolfsen. Jeg har konkurrert i styrkeløft siden 2015, og driver fortsatt aktivt med det. Mine personlige rekorder er 137,5 kg i knebøy, 77,5 kg i benkpress og 177,5 kg i markløft (noregesrekord)

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?
Etter videregående så skal jeg mest sannsynlig ta et vekterkurs, og jobbe med det til jeg fyller 20. Da har jeg lyst til å enten utdanne meg som fengselsbetjent eller toller.

Hvordan trener du?
Jeg trener i hovedsak maksimal styrke, og følger et treningsprogram på 5 dager i uka. På treninger ligger jeg på rundt 70-80% av maks. Mot en konkurranse/et stevne så starter man som regel i forkant med mengdetrening. Da er det litt lettere vekter, men med mange repetisjoner. Når det nærmer seg stevnet, og det er noen uker igjen så kommer oppkjøringen for fullt og da byttes de lette vektene ut med tunge, og det blir færre repetisjoner. I tillegg til baseøvelsene, så er det også lagt til støtteøvelser ved siden av som f.eks leg exstension, biceps curl, skulderpress, flies osv. Da får jeg pumpet litt ekstra.

Hvor lenge har du trent?
Jeg har drevet med idrett hele livet, blant annet: freestyle, svømming og håndball. Styrkeløft har jeg drevet med siden 2015, og angrer ikke et sekund på at jeg startet med det.

Hvilke er dine favorittøvelser?
Det er ikke noe å legge skjul på at jeg liker baseøvelsene knebøy, benkpress og markløft, med tanke på at jeg konkurrerer i det.

 

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
Jeg er veldig seriøs med trening min. Jeg følger en strikt treningsplan som jeg får utdelt av min trener. Det skjer en del i hverdagen, men det viktigste er at jeg får trent de 5 dagene som står på treningsprogrammet mitt. Kostholdet er litt verre. Problemet mitt er at jeg sliter med å legge på meg, jeg sliter med å få i meg nok mat. Målet mitt er at jeg skal gå opp i vekt slik at jeg fyller vektklassen min.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?
Kostholdet mitt er ikke så veldig hokuspokus. Jeg spiser for det meste det jeg føler for. Hovedfokuset er å få i meg nok mat, men det går mye i karbonadedeig, kylling, ris og pasta.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
En god havregrøt med kvarg, valnøtter og friske bær på toppen slår aldri feil!

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
Jeg har egentlig aldri vært noe opptatt av å telle kalorier. I så fall så går jeg heller andre veien, at jeg må telle kalorier for å klare og få i meg nok mat. På matplanen min så ligger det rundt 2600 kalorier per dag.

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness engang?
Det hadde vært veldig gøy å prøve ut bikinifintess, for å i det hele tatt sjekke om jeg hadde klart å gjennomføre det. Men per dags dato så hadde det bare ødelagt styrkeløften, så det hadde ikke gått nå. Da hadde jeg mistet alt for mye muskelmasse, og jeg måtte ha bygd meg opp igjen.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Jeg er mest fornøyd med ryggen min.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
Det er ikke alltid like lett å finne motivasjonen, så da hjelper det å ta en titt innom Cassandra Martin sin profil på instagram. Når det kommer til motivasjon til styrkeløften, så er det jo selvfølgelig forbildet Marte Elverum som regjerer, hun er bare helt rå!

Hvor trener du?
Jeg trener på Høland treningsstudio her hvor jeg bor. Jeg er også medlem av Askim styrkeløftklubb, så det hender jeg tar en tur dit også.

Otilie Røer Tvedt

Bosted: Ål, i Hallingdal
Alder: 18 år
Høyde: 164 cm
Vekt: 64 kg
Skole: Gol VGS
Russebuss: Van: The Flintstones 2018 
Instagram:
@teamtuvaogotilie

Hvem er du?
Jeg er en jente som engasjerer meg i det meste, blant annet politikk, veldedighet, trening og kosthold. På fritiden er jeg også gruppeinstruktør, noe jeg stortrives med!

Hvordan trener du?
Jeg trener for øyeblikket mest crossfit, hvor jeg kjører fullkroppsøkter som er både intensive, tunge og eksplosive. Reps varierer helt etter økten, men ofte er det ganske mange reps pr. Reps oppdelingen pr økt kan variere mellom 100-300 reps, avhengig av intensitet og vekt. En økt kan enten være en overkommelig økt som 800m løp, 30 wallball squat, 30 boxjump x3, eller en økt du kun gjør noen få ganger i året som MURPH- 1,6km løp, 100 hangups, 200 push ups, 300 squats, 1,6km løp! Det som er så fint med crossfit er at det finnes så mange måter å sette opp en økt, og dermed går du aldri lei! Det er alltid variasjon!

Hvor lenge har du trent?
Jeg har vært aktiv helt siden jeg var liten, men begynte med styrke da jeg var 15, og har drevet fast med styrke i 3 år, samt crossfit de siste 3 mnd.

Hvilke er dine favorittøvelser?
Det kommer helt an på dagen, men pr dags dato er snatch, hangups og squat favorittene.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
Jeg er seriøs med treningen min, og har i flere perioder fulgt et svært strikt treningsprogram og kostholdsprogram. I april-mai blir det noe redusert, og jeg følger ikke noe kostholds eller treningsprogram i denne perioden. I lengden kan det blir veldig slitsomt. Jeg tenker det er viktig å kose seg og slippe å tenke på kcal noen ganger. Men jeg gleder meg riktignok veldig til å komme tilbake til vaner, hvor jeg vet at jeg får i meg nok mat! Det liker kroppen min mye bedre i tillegg. 

Hvordan ser kostholdet ditt ut?
Til vanlig er kostholdet mitt variert, med gode menger karbo, proteiner og fett. Det er veldig viktig for meg å få i meg nok kcal, så kostholdet mitt inneholder mye mat. Spiser mye laks, kylling, kesam, egg, potet og cottage cheese.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
Favorittene mine de siste to årene er vaniljekesam med bringebær, og laks med potet!

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
Nå får jeg ikke i meg nok mat, men med en gang jeg begynner å preppe og slikt igjen vil jeg legge meg på rundt 2500 kcal.

Natalia Zmij

Bosted: Lillestrøm
Alder:
19 år
Høyde: 164 cm
Vekt: 64 kg
Skole: Tyrifjord vgs
Russebuss: Ingen
Instagram: @nattisalatti

Hvem er du? 
Jeg er en ambisiøs jente som driver med mye forskjellig ved siden av skolen. I tillegg til styrketrening så spiller jeg fotball og volleyball. Jeg er generelt veldig interessert i sunn helse og livsstil på grunn av min tro (syvendedags adventist), derfor opprettet jeg en instragram-konto der jeg deler ulike innlegg om trening og mat.

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?
Sommerferien skal jeg bruke til å jobbe og nyte tiden med familie og venner. Til høsten skal jeg til Bali for å ta PT-utdanning. I 2019 vil jeg studere profesjonsstudiet i psykologi hvis jeg kommer inn.

Hvordan trener du?
Jeg trener mellom 5-7 ganger i uka, kommer an på hva jeg rekker og hvordan jeg føler meg. En uke ser omtrent slik ut: 2x fotball, 1x overkropp, 2x legday, 1x valgfritt. Det er viktig for meg å ikke bare prioritere styrketrening, men også kondisjonstrening for å styrke hjertet og løpeferdighetene. Under en styrkeøkt gjør jeg som oftest 4-6 ulike øvelser, 3-4 sets i hver øvelse og 10-15 reps i hver set. Noen ganger liker jeg også å dele opp treningsøkta i to deler der jeg enten starter med cardio eller avslutter treninga med cardio. Det blir som oftest intervaller i 10 minutter.

Hvor lenge har du trent?
Jeg har generelt vært aktiv hele livet mitt. Jeg har spilt håndball i to år, fotball i 9 år og volleyball i 3 år. Styrketreningen begynte jeg med når jeg var 15 år.

 

Hvilken er dine favorittøvelser?
Mine favorittøvelser er Squats, Hip thrust, Side lateral raise, Kneeling isolateral cable pull-down, Straight-arm lat pull-down, Knee-in og Pushups.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
For 1-2 år siden hadde jeg perioder der jeg fulgte trenings- og kostprogram, fordi jeg ville stille i Bikinifitness i fremtiden. Nå så fokuserer jeg mer på en balansert livsstil. Jeg er fortsatt disiplinert, men prioriterer å høre på kroppen min, i stedet for å presse meg selv hele tiden.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?
Jeg har vært vegetarianer en stor del av livet, men bestemte meg for å spise plantbasert siden august i fjor. Jeg spiser veldig variert og unngår sukker. Etter at jeg kuttet ut melk og egg har jeg følt meg så bra! Dette gjelder både energinivået og utseende. Jeg spiser alt fra korn, bønner, belgvekster, frukt, nøtter, frø og grønnsaker.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
Det jeg liker best er nok hjemmelaget quinoa- eller linseburger, brokkoli, banan, spinat, asparges og tofu!

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
Kommer helt an på om jeg trener eller er i mye aktivitet. De dagene jeg trener ligger jeg på rundt 1800-2100 kcal, mens de dagene jeg har fri fra treningen ligger jeg på rundt 1500-1800 kcal.

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness engang?
Når jeg var 16-17 år så vurderte jeg å stille i bikinifitness i den nærmeste framtid. Utdanning, religion og nære relasjoner er nok det jeg vil prioritere fremover. Men kanskje jeg vurderer igjen å stille etter jeg har begynt å studere.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Det må enten bli ryggen eller lårene.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
De jeg ser mest opp til er: Jessica Arevalo, Suzanne Svanevik, Sandra Jokic, Therese Opsahl, Jen Heward og selvfølgelig Arnold Schwarzenegger.

Hvor trener du?
Foreløpig trener jeg på treningsrommet på skolen og ute, men når jeg flytter tilbake så vil jeg nok starte på et treningsstudio igjen.

Flere bilder av Fitnessrussen


Fitnessrussen 2017

Fitness30.04.2017591

Dette er Norges mest trente russ! Sjekk bildene og intervju.

Fitnessrussen 2016

Fitness27.04.2016904

Denne russen sløser ikke bort egg og mel, men baker heller proteinboller enn å grise ned gatene og bilene til hverandre!

Fitnessrussen 2015

Intervju29.04.20151404

Denne russen kaster ikke egg på hverandre - de sluker dem rå!
Vilde Waksvik er en 19 år gammel gladjente fra Stavanger.

Fitnessrussen 2017

Fitness30.04.2017591

Fitnessrussen 2016

Fitness27.04.2016904

Fitnessrussen 2015

Intervju29.04.20151404

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!